Shih tzu the leijonakoira

Andy the Shih tzu

Shih tzu on kiinaa ja tarkoittaa leijonaa. "Pyhä leijonakoira" se siis täällä meidän palatsissa asustaa.

"Vahtikoiran vahtikoira makoilee tyynyllä palatsin portailla, ja jos hän kuulee jotakin hälyyttävää, niin hän herättää isot tiibetinmastiffit, ja jatkaa itse torkkujaan (näin siis keisarillisen ajan kiinassa)." 

Näin hän vain makoilee kaiket päivät, kauniisti tyynyllä, tukka rusetilla (paitsi jos namupurkki kolisee). Wikipediassa kyllä lukee, että shih tzu on viisas, mutta ei sen silti olis tarvinnut oppia kulkemaan noita vaarallisia avoportaita. Arrgh, ja loukkaantuu sitten muuten ihan maan pirusti, jos kiellät menemästä niitä (ja sen jälkeen hiipparoi ihan hitaasti ja luulee olevansa näkymätön). 

Kaveri on siis parin kuukauden päästä kolme vuotias, ja oppi nyt kulkemaan nuo portaat? Huoh... Ja on myös ylpeä siitä! 

Se ei ole ikinä tullut noita rappuja (muita rappuja se kyllä kulkee). Andy on siis elänyt vain keskikerroksessa. Me ei olla myöskään kannettu sitä, vaan se on nukkunut pennusta asti eteisessä, kun me ollaan menty ylös nukkumaan. Kätevää, näin se ei ole koskaan tullut sänkyynkään.  Olen ajatellut, että hyvä näin, sillä portaat on liukkaat ja onnettomuusalttiit, jos vaikka tassu lipsuu niissä. 

Nyt kuitenkin, viimeviikolla, kaverini 2,5-vuotias lapsi meni portaat ylös, ja koira perässä ihan kuin olisi aina niissä kulkenut. Katsoin silmät pyöreinä tapahtumaa, ja nyt se on hemmetti koko ajan ylhäällä. Välillä tuntuu, ettei meillä edes ole talossa koiraa, saati nyt, jos se aikoo muuttaa yläkertaan... 

Yhtenä iltana se oli kannettu alas jo kaksi kertaa, jonka jälkeen se odotti, että valot sammuu, ja hiipparoi hiiren hiljaa sen jälkeen yläkertaan. Sytytin valot, ja tyyppi vaan heiluttaa häntää puolessa välissä rappuja ja katsoo silmät tapittaen, pää kenossa, aivan "surkeana"! Mitä mä siihen sit voin muka sanoa, muutako päätä puistella? Mies jo sanoi, että anna olla, ei se tajua... Mä luulen et se kyl tajuaa vähän liianki hyvin... 

Ja niin me jäätiin koiran tassun alle. 

Kuvat: Anna / A&A at HoMe

 

Kommentit

riik
3h+kasvimaa

sellainen koira on kieltämättä helppo, joka ei tajua ihan kaikkia juttuja. Meidän Polkka on ollut aina oikea kiipeilyä rakastava apina. Se yllätettiin tasapainoilemasta nelikuisena vintin rapussa olleen koiranruokatynnyrin päältä. Siinä se keikkui neljä jalkaa tynnyrin päällä tyytyväinen ilme naamallaan. Eikä se ollut enää ihan pikkuinen tuolloin...

annaandandyathome

haha, voi apua!  :) 

Ihq (Ei varmistettu)

Miten nuo teidän ihanat valkoiset lattiat on saatu aikaan?

annaandandyathome

Heippa Ihq!

Tuo olohuoneen lattia on vanha puulattia/lautalattia, mikä on vain maalattu valkoisella maalilla (en muista maalia, mutta se oli joku, mitä maalikaupassa suositeltiin). Siinä on tosi paljon kolhuja ja nypin siitä satoja nauloja yksitellen pois... Kuitenkin se vaan maalattiin, ja kaikki kolhut sai jäädä. 

Keittiön lattia on isoa laattaa, ja se taittaa itseasiassa hiukan harmaaseen (valkoisen vierellä huomaa, että se on harmaa, mutta jossain valossa se näyttää valkoiselle). Se on kooltaan 60X60 cm, ja ihana siitä, että se on ihan matta, vähän kuin munankuori, mutta kuitenkin tosi sileä. Myös saumat laitettiin laatoissa niin, että ne on mahdollisimman pienet ja ohuet.

riik
3h+kasvimaa

voisiko olla Betolux? Sitä on ainakin suositeltu meille vastaavaan hommaan ja meinattiin maalata alakerran lautalattiat sillä :)

annaandandyathome

Mä itseasiassa luulin et se oli betolux, kun sillä me on kyllä jotakin joskus maalattu (olin jo kirjottanu tänne et betoluxilla, mut sit kysyin mieheltä, ni se sano et ei se ollu betolux, mut oli joku vastaava...)

Mut betolux on kyl tosi hyvä maali, ja kestää paljon kulutusta. Sitä ainaki voi laittaa lattiaan. (mä luulen et meille on myyty maalikaupassa joku betoluxia ehkä edullisempi versio vaan, joltain ei niin tunnetulta merkiltä??? ehkä!)

riik
3h+kasvimaa

no mutta sehän on hyvin mahdollista! Ehkä kaikilla maalimerkeillä on oma "betolux".

Ja sitten asiasta kukkaruukkuun eli osaatko yhtään sanoa, onko missään edes siedettävässä Tallinnan ravintolassa leikkinurkkausta? Ollaan tulossa sinne neljäksi päiväksi ja syöminen olis niin paljon iisimpää, jos tuolla menopelillä olisi edes osaksi ruokailuaikaa jotain aktiviteettia... :D

annaandandyathome

Pistitpä pahan... En ole ikinä muuten nähnyt Tallinnassa leikkinurkkausta? Joko se ei ole osunut vaan silmään, tai sitten niitä ei ole. Mulla on semmoinen muistikuva, että oisin muuten joskus jostain lukenutkin, että tallinnan ravintolat ei ole kovin lapsiystävällisiä... hehhehee

Mutta nytpäs muistinkin, et Isyyspakkauksen Tommihan oli perheineen tallinnassa ja hämärä muistikuva niissä sen kuvissa oli et se niiden pikkutyttö piirsi ravintolassa? 

hmm... mut missäköhän se oli? ehkä jostain sen postauksista löytyis...

Ja ai niin, olenpa nähnyt leikkinurkan Sfäärissä (vessojen vastapäätä huone, jossa joku pöytä ja jotain ankeita leluja :) tällainen muistikuva mulla! 

Laitan jos keksin vielä lisää jotaki!

riik
3h+kasvimaa

Laita toki! Mä luulen, että muiden rauhalliset ja sivistyneet lapset istuu pöydässä piirtämässä...

annaandandyathome

Kääk, väärä ravintola! yhtäkkiä muistin et kirjoitin Sfäär, kun piti kirjoittaa F-Hoone!!!! Siis Sfäärissä ei oo lapsinurkkaa, mut F-Hoonessa on! sitä mää tarkotin! 

 

riik
3h+kasvimaa

no niin muuten onkin, sen mäkin oon nähnyt :)

Tinni
Still Leben

hei, Rataskaevu 16:ssa on kiva leikkinurkkaus ravintolan takaosassa. F-hoonessa, NOP:issa, vapianossa, MAMO:ssa, Diip:ssä...nuo keksin nyt tähän äkkiseltään. lapset on todella tervetulleita ja monesta paikasta löytyy esim kyniä ja papereita kun kysyy, jos omat ei ole mukana :)  Diip on Kalamajan uusin ravintola ja suosittelen sitä ja tuota Rataskaevua myös! 

Tinni
Still Leben

ja vielä: mac barbecue ja baby back ravintoloissa on isommat leikkinurkat. myös jopa resto leib aed:ssa oli joku pieni leikkikoppa ja ulkona hiekkalaatikko. myös kolm sibulassa oli ainakin lasten kirjoja ja väritysjuttuja

riik
3h+kasvimaa

kiitos tosi paljon vinkeistä! Parin viikon päästä mennään testaamaan :)

Tinni
Still Leben

Mukavaa reissua teille! Mä nyt vielä vinkkaan parista kivasta kahvila/lounaspaikasta, joista myös löytyy lapsille pienet leikkialueet: Gourmet Coffee Kadriorgissa (täältä saa monen mielestä Tallinnan parasta kahvia) sekä Bonaparte (Foorum keskuksessa) :) ne tuli vielä mieleen :D juu mun pitäisi tehdä näistä ihan erillinen postaus...

annaandandyathome

Joo, ehdottomasti tee postaus, koska mullakin oli sellainen käsitys, että ravintolat ei oo niin "lapsiystävällisiä" tai muistan monesti lukeneeni sellaista. Ja sultahan tuli monta vaihtoehtoa! Jos koittaa googlettaakin, niin ei oikein mitään löydy edes just tuohon aiheeseen! 

riik
3h+kasvimaa

mä aloin just nyt odottaa sitä postausta :)

annaandandyathome

Juu, ei me mitään paineita luoda Tinnille :) Ihan rauhassa vaan teet, älä anna meidän yhtään häiritä ;) (=niskaan hengitystä... "koska, koska se on valmis?) hahaha

Tinni
Still Leben

Noniin, nyt on vinkkilistat valmiina :) :)

annaandandyathome
A&A at HoMe

Joo, olin ihan kärppänä heti lukemassa! Laitan tähän linkin, jos joku haluaa myöhemmin vilasta:

http://www.lily.fi/blogit/still-leben/tallinnan-lapsiystavalliset-ravintolat

Kiitos!

Tinni
Still Leben

ihana tuo teidän Andy! kääk ja iiik meillekin tulee koiravauva huhtikuussa :D

annaandandyathome

Hei, ihan mahtavaa, kun joku tietävä kertoo täällä! Täysin uusia ravintoloita (taas) mullekkin! 

Kiitos ihan hulluna :) 

Ja onnea nyt jo tulevasta koiravauvasta, ne vauvat on aina niin luttania! ihanaa!

Jane C.

Harmi että noin viehättävän luontoiselle koiralle (koirarodulle) on pitänyt jalostaa noin lyhyt kuono. :/

annaandandyathome

Niinhän tällä rodulla on lyhyt kuono, mutta tietääkseni rotu on perusterve noin muuten. Ainakaan meillä ei ole ollut mitään ongelmia koskaan terveyden kanssa. Joskus voi kuorsata nukkuessa, jos on ollut rankka päivä (eli pitkä lenkki tai lastenvahtimista ja lasten kanssa leikkimistä koko päivä).

 Tää on meidän perheen neljäs shih tzu, että on sillä kyllä ihana luonne. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.