Tallinnan parhaat ravintolat

A&A at HoMe

Mun on jo pitkään pitänyt tehdä lista Tallinnan kivoista ravintoloista tänne blogin puolelle, kun niitä kysytään aina silloin tällöin.

Jotenkin olen odottanut, että se lista olisi valmiimpi, mutta tajusin viimein, ettei se ole koskaan kokonaan valmis. Julkaisen nyt sitten sen näin, ja jälkikäteen voin käydä päivittämässä listaa, sillä onhan tässäkin jo aika monta vaihtoehtoa.

Yleensä tuttavat kysyy suosituksia ja sitten joka kerta naputtelen kännykällä hervottoman pitkän viestin eri vaihtoehdoista osoitteineen päivineen. 

Me ollaan nyt kolme vuotta jo koluttu noita paikkoja, ja monessa on tullut käytyä. Tallinnan ravintolatarjonta myös elää koko ajan, uusia nousta pullahtelee jatkuvasti ja jotkut vaihtaa nimeä tai muuttaa osoitetta... Sekin on yksi syy miksi lista ei koskaan kokonaan valmistu.

Monet hyvät paikat voi olla myös vaikeasti löydettävissä, sellaisia, mihin ei kukaan ihan vaan vahingossa voi eksyä.

Olen kerännyt pieneen vihkoon kotona listaa, ja laitan tänne vain tosiaan ne hyvät ravintolat nimineen ja osoitteineen. Jos olen aikaisemmin tehnyt oman postauksen kyseisestä ravintolasta, niin linkitän sen siihen. Yritän nyt tehdä tästä lyhyen ja ytimekkään (saa nähdä onnistunko lähellekkään...)

Laitan Aakkosjärjestyksessä listan, koska mikään "paremmuusjärjestys" olisi mahdoton... ja ravintolan nimestä laitan linkin ravintolan nettisivuille.

Varsinkin viikonloppuisin suosittelen varaamaan pöydän etukäteen, jos johonkin ihan tiettyyn ravintolaan haluaa mennä.

(ja perään olen vielä lisännyt paikat jonne saa lemmikin kanssa mennä, ihan vaan Andya ajatellen, että muistaisin itsekin, minne sen voi ottaa!)

Annan loputon TOP-lista Tallinnan ravintoloista!

 

Alter Ego, Roseni 8 (Rootermannin kortteli) Välimeren keittiö, Fine dine, Bar & Lounge (Andy saa tulla)

Bocca, Olevimägi 9 (Vanhakaupunki) Moderni Italialainen, Fine dine.

 

Cafe Noble, Tööstuse 48, (Nobblessnerin satamassa, lentosataman merimuseon lähellä) PopUp-ravintola, auki vain kesällä. Aivan ihana kesäterassi pienessä venesatamassa vanhojen tehdashallien keskellä. Ravintolaa pitää tunnettu Foodstudio.

 

Chedi, Sulevimägi 1 (Vanhakaupunki) Moderni Aasialainen,Fine dine, jossa tarjoillaan kaikki aasialaiseen tapaan suurilta lautasilta niin, että kaikki saa maistaa kaikkea (jos siis haluaa). Minä itse rakastan ravintolassa sitä, että tilataan muutama ruoka ja jaetaan siitä jokaiselle maistiaisia (varsinkin jälkkäreissä). (sijalla 5, 50 parhaan joukosta). Aivan ihana musta sisustus!

 

Controvento, Vene 12, Ei petä koskaan!, Oikean italialaisen pizzan palvojalle! Ihana tunnelma. (huom, katso venekadulla tarkkaan, ettet kävele ohi! Kyltti johdattaa pienelle poikkikäytävälle. (Aivan ihanat auki olevat ikkunat tunnelmalliselle ulkokäytävälle lämpimänä kesäiltana). Sinne kaikki haluaa uudestaan!

 

Cru, Viru tn 8, Vaikka aluksi ajattelin, että en laita tähän paikkaa, jossa en itse olisi käynyt, niin tämä nyt olkoon poikkeus, sillä kova on ollut yritys, mutta paikka on aina ollut täynnä kun ollaan koitettu pöytää varata! Kehuja olen kovasti kuullut ja aionkin mennä sinne, kunhan vaan pääsisin! Ihanat nettisivut, kauniit kuvat ja sisäpiha ainakin) Samassa toimii myös pieni, 15 huoneen hotelli, josta sijainti ei vois ehkä enää parempi olla!
(No nyt on käyty; Kauniit annokset, hyvä ruoka ja loistava palvelu!)

F-HOONE, Telliskivi 60A, Kalamaja. Trendipaikka Trendialueella, yksi ystäväni jopa sanoi että liikaa hehkutettu "hippimesta", mutta söi sanansa heti kun ruoka tuli eteen! haha, Edullinen ja erikoinen, kiva vanha tiilinen tehdasrakennus Kalamajassa. Kaunis sisustus, jossa kaikki on kierrätettyä! (Andy saa tulla)

Gianni, Joe 4 (ihan Tallinkin sataman lähellä) Italialainen, Fine dine-paikka, mustat suuret ikkunalasit saattaa näyttää ulkopuolelta sille, että koko paikka on kiinni, mutta rohkene astua sisään vaan, ja sieltä aukeaa ihanan ylellinen sisustus valkoisine pöytäliinoineen. Vieressä on kahvila, jossa saa tilata toki myös ruokia. Netissä lukee, että ilmainen parkki ravintolan edessä.

Komeet, Estonia pst 9 (Solaris-keskus) Viihtyisä kahvila/lounaspaikka kivalla näköalalla 4-kerroksessa. MAHTAVAT LEIVOKSET! Katolla yksi Tallinnan suosituimmista kattoterasseista, minne kannattaa kauniilla ilmalla suunnata drinkille. (TÄÄLLÄ ja TÄÄLLÄ lisää)

La Bottega, Vene 4, Italialainen, klassinen fine dine -trattoria. (Ihanat wieniläistuolit + kattoon asti viinipulloja keräävä hyllykkö)

Leib Resto ja aed, Uus tn 31 (vanhakaupunki) Ihana, ihana vehreä PIHA ja tunnelma. (ehkä jopa Tallinnan KAUNEIN sisäpiha!) Laadukasta lähiruokaa hyvistä raaka-aineista ja valtavan hyvä palvelu!

Lusikas, Aia 7, Perinteinen ja yksinkertainen Ranskalainen keittiö. Suht edullinen.

Manna la roosa, Vana-viru 15, (vanhakaupunki) Just nyt Uusi trendi paikka!, Boheemi-Gipsy-chic-Style ja tivolityylinen värivalo-tunnelma... Sisustuksessa kaikki värit ja tyylit on sekoitettu keskenään ja paikka on täynnä koriste-esineitä enkeleistä ja hirvensarvista merimies-tyyliin... Käy myös drinksupaikasta iltasella. Kiva terassi ulkona. Tästä tulee mieleen satukirja...

Mekk, Suur-karja, (vanhakaupunki) Modernia virolaista perinneruokaa. Luomua ja kausiruokaa ja erityisen kauniit annokset.

Noa Resto, Rannatee 3, Aivan IHANA! Vaikka onkin pienen matkan päässä, niin suosittelen. Ihan meren rannalla, upea rakennus, terassi, sisustus, annokset, astiat... Kaikki! (TÄÄLLÄ aiemmin tekemä juttu)
(Edit: Noa voitti vuoden 2014 tallinnan parhaan ravintolan tittelin)

Ribe, Vene 7, Laadukas, viihtyisä, maukas! Super JEES! (sijalla 9, 50 parhaan listasta!)

Sfäär, Mere pst 6e, Tosi kaunis sisustus ja design/vaatekauppa samassa. (Andy saa tulla)

Tchaikovsky, Vene 9,Ranskalais-Venäläinen, ravintolassa on ilmoitettu pukukoodina smart casual (formal&elegant)! Varmasti ehkäpä tallinnan kallein ravinteli. Tätä ei voi jättää pois listasta, koska se on rankattu niin monta vuotta jo Tallinnan parhaaksi ravintolaksi (paitsi nyt kun Noa vei voiton). Ja P.s. vihreä sisäpiha on kaunis kesällä.

Vapiano, Solaris-keskus (estonia pst 9) ja Foorum-keskus (hobujaama 10).

Oi, voisin syödä täällä joka päivä!!! Solaris-keskus on kotimme lähellä, ja silloin tällöin vapianossa tuleekin poikettua.

Tämä on kiva lounaspaikka shoppailun välissä, nopeaa "bisnesmiehen pikaruokaa", jos jotenkin pitäisi paikkaa kuvailla. Saksalainen ketju, jossa italialaista ruokaa.
Pizzaa, pastaa ja herkullisia salaatteja. Ja ruuaksi voi hakea viiniä juomatiskiltä. Ja ollaan me monesti illallakin käyty pastalla tai salaatilla ja lasillisella. (tuorepasta tehdään paikan päällä)
(Käytäntö sisällä on sellainen, että tiskillä annetaan kortti, johon ruoka ja juomat rekisteröidään. Pois lähtiessä kortti annetaan kassalle ja maksetaan).

P.S.Jos joku paikka on lopettanut, joku uusi hyvä ravintola avannut, tai jos sinulla on jotain kokemusta jostain paikasta, niin olisin hurjan kiitollinen jos huikkaisit kommenttiboksiin! Koitan päivittää tätä jatkossa ja lisäillä aina hyviä paikkoja sitä mukaa kun niitä tulee. 

T. Anna

Paljon kehuja saaneet paikat, jotka ovat seuraavaksi menolistalla: Hetk, Kohvik Sesoon, Kohvik Moon, Kukeke, Salt, Nop, Kolm Sibulat ja  Neh

Niin, ja Isyyspakkauksen Tommi on käynyt juuri perheensä kanssa monessa trendipaikassa, mihin minä en vielä ole kerinnyt! Sieltä voi lukea mm, tuosta Kohvik sesoonista, Kohvik Moonista ja Kukekesta!

Myös Still Lebenin Tinnillä on Tallinnan ravintolalempparit -lista, sekin kannattaa katsoa!

Edit: Still Lebenin Tinni teki myös postauksen Tallinnan Lapsiystävällisistä ravintoloista, TÄÄLLÄ!

Kuvat: Anna / A&A at Home

Kommentit

annaandandyathome
A&A at HoMe

Eikun kiitos sulle kun aikaisemmin vähän "potkaisit" muhun vauhtia! Aina sitä vaan miettii että vois tehdä, ja sitten kun se on vähän isompi homma niin koskaan ei tulekaan tehtyä!

Ja nyt jos koska oli tämän aika kun nythän täällä kaikki käy! 

riik
3h+kasvimaa

Me syötiin viime kesänä Cru:ssa, saatiin kuin ihmeen kaupalla pöytä ihan lennosta. Ruoka oli oikein hyvää, annokset kauniit ja palvelu (pienen vauvan kanssa säätäessä) ystävällisen mutkatonta.

annaandandyathome
A&A at HoMe

Mekin nyt vihdoin päästiin sinne! Tosi hyvä palvelu ja kauniit annokset mustakin (esim. miehen alkuruoka oli hauskasti ison kiven päällä!) 

Mä olen huomannut että arkenakin nyt kesällä ihan päivällä saatetaan kysyä että onko varausta monessakin paikassa.

Se on niin tärkeää että lapsi huomataan! sellainen jää hyvin mieleen (niinkuin myös se jos ei huomioida). 

Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa (Ei varmistettu) http://www.tallinnaa.com

Jokos Kohvik Sesoon, Kohvik Moon, Kukeke ja Salt on käyty testaamassa? Meiltä vahva suositus kaikille näille paikoille! Myös Kohvik Sesoonin sunnuntaibrunssi kannattaa käydä kokemassa. :)

annaandandyathome
A&A at HoMe

Kiitos kommentista, nyt täytyy myöntää, että ainoastaan kukeke noista on testattu (oli hyvä). Mutta kaikki on kyllä "pitäisi mennä" -listalla!  Etenkin sesoonin brunssille haluttais kovin! :) 

Pitkän Kaavan Kautta (Ei varmistettu) http://pitkankaavankautta.blogspot.fi

Kiitos vinkeistä! Itse suosittelen Leibiä ja Ribeä. Viime viikonloppuna tuli testattua Ribe ja voin sanoa että äärimmäisen hyvä hinta-laatusuhde (ainakin Suomen tasoon verrattuna)! Maistelumenu oli erinomainen ja viinipaketti kannattaa napata sen kylkeen - sommelier osaa asiansa.

Kirjoitimme ravintolasta myös kattavamman arvostelun, lukekaa ihmeessä jos haluatte lisätietoa paikasta: http://pitkankaavankautta.blogspot.fi/2015/09/ribe-tallinnan-helmi.html

Kivoja Tallinnahetkiä!

Terveisin
Tiina ja Ila

annaandandyathome
A&A at HoMe

Oih? Miten tää on jäänyt multa huomaamatta? No hyvä kun nyt huomasin kuitenkin. Ja kiitos kommentista, niin sain sitä kautta lukea myös tuon teidän postauksen!:) Leib on myös mun suosikki, etenkin kesällä. Ja ribessäkin olen kerran käynyt, eikä ole valittamista:) ! Ja tuo teidän arvostelu olikin todella kattava kirjoitus. Kiitos linkistä siis! 

Tallinna (Ei varmistettu) Http://www.tallinnaopas.com

Mahtavaa, että olet viitsinyt kuvailla ravintoloita tarkasti. Respect!

annaandandyathome
A&A at HoMe

Kiitos vain Tallinnaopas :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.