Ultima Thulen on the rocks

 

Meillä on täällä Tallinnassa tuota Iittalan Ultima Thule-sarjaa, ja se on kyllä todella kaunis. 

Oikeastaan se on ainoa sarja jonka mies on joitakin vuosia sitten välttämättä halunnut meille.Myönnetään että nyrpistelin alkuun nenääni kun mies ehdotti että ostetaan tuota perus on the rocks -lasia.

Tiesitkö muuten että samat lasit ovat Finnairin ensimmäisen luokan juomalaseina? Wow, heh. Ne on Tapio Wirkkala alunperin suunnitellut vuonna  1969 Finnairin New Yorkin lennolle, ja sen jälkeen niistä tuli hurjan suositut, ja niitä alettiin myymään tavarataloissa. Etenkin ulkomaalaiset halusivat ostaa niitä tuliaisksi. 

Aikaa myöden olen alkanut tykkäämään sarjasta ja se onkin pikkuhiljaa täydentynyt punaviinilaseihin, pikkulautasiin ja jälkiruokakulhoihin. 

Uusin asukas meillä on tuo mummolta peritty maljakko, ihan hauska sekin. Mä olen vähän niinkun alkanut retroilemaan, selkeesti!

Ja niinkuin huomaat niin tykkään kerroksellisuudesta myös pöydän kattauksessa, mulla voi olla samaan aikaan parikin pöytäliinaa ja kaitaliinaa ja tabletteja... ihan hyvin!

 

Kotoa Turusta toin tänne tuollaisia puisia lasinalusia sekä pieniä "leikkuulautoja" tai mitä lie ovatkaan. Niitä ei oltu ikinä käytetty, mutta nyt olen ihan hurahtanut niihin.  Nehän on kivan näköisiä ja käy vaikka ihan aamiaisleivän alusista. 

Pitkä valkoinen pitsireunainen kaitaliina on mummon kaapeista löytynyt sekin  ja ihanan pitkä kun se tulee yli reunojen. 

 

Hih. tässä vielä mun vinkki laiskoille silittäjille:

Ensinnäkin pellavaiset pöytäliinat on kauniita vaikka niissä olisikin hiukan ryppyä (minun on H&M.n pellavaliina, ja multa löytyy valkoinen ja tuo hennon vaaleanharmaa mikä nyt on pöydällä).

Laita suihkepulloon vettä ja jos haluat niin tilkka huuhteluainetta. Suihki liinalle ja venyttele/suoristele sitä. (teen tuota samaa myös vaatteisiin! henkarille roikkumaan, suihkutus ja suoristus!) (ja tiesitkö että pieni tilkka huuhteluainetta on täydellinen poistamaan sähköisyyttä tekstiileistä?)

Olen säästänyt TYHJÄN kicksin kivannäköisen hiusten hoitoainepullon, ja täytän sitä siis vedellä. 

Kommentoi