Ladataan...
A&A at HoMe

Dubain lämmöstä ollaan palailtu jo tuuliseen ja hyytävään pakkasilmaan. Pesukone on pyörinyt jo monta päivää putkeen kun matkalaukkujen sisältöjä täällä puretaan. Dubai on matkakohteena hyvä valinta jos haluaa varmaa aurinkoa (siellä on vain pari sadepäivää vuodessa), ostoksia, hyvää ruokaa ja luksuksen ihailua. Bonuksena lyhyt lentomatka, joka on alle 6 tuntia. Se on myös lapsiperheille sopiva lomakohde isoine vesi- ja huvipuistoineen. 

Dubaissa ostoskeskukset on ihan järkyttävän isoja, oikeastaan kaikki muukin on ihan järkyttävän isoa, hienoa ja erikoista. Siellä kaiken pitää olla maailman hienointa, suurinta ja kalleinta. Välillä sitä ajattelee että voiko tämä kaikki olla edes totta vai joko minä nyt näin sen kangastuksen? Maailman suurin ostoskeskus, maailman suurin huvipuisto, maailman korkein rakennus, listaa voisi jatkaa loputtomiin. Yli tuhannen liikkeen ostoskeskuksessa menee helposti monta tuntia eikä vielä ole nähnyt kuin murto-osan liikkeistä. Niissä on varmaan kaikki maailman merkit. Ja aukioloajat on aamusta puoleen yöhön, nyt festivaalien aikaan huomasimme vahingossa ostoskeskuksessa yhtenä "yönä" että kello on jo puoli yksi yöllä ja kaikki kaupat oli auki ja ihmiset perheineen vilistivät siellä ihan kuin päivällä. Niin se aika vaan yllättäin menee ihan huomaamatta!

Shoppailijalle paras matkustusaika Dubaihin on tammikuussa (Dubai shopping festivalien aikaan) ja kesällä (vastaava Dubai Summer suprises). Silloin on lähes kaikissa liikkeissä paljon aletuotteita jopa -60 %. Kesällä tosin on turha haaveilla auringossa makoilusta, sillä lämpötilat on niin hurjat, että loma täytynee viettää ilmastoiduissa ostoskeskuksissa. Luin matkan aikana jutun suomalaisesta naisesta joka on asunut emiraateissa vuosia ja hän kertoi että kuumimpaan aikaan tarvitsee aamulla laittaa hanskat käteen,  jotta voi koskea autonoven kahvaan, käydä laittamassa ilmastointi täysille autoon ja sitten vasta mennä aamusuihkuun! huh 

Kuvassa Dubai Mall -Maailman suurin ostoskeskus, jossa 1200 liikettä, viiden tähden hotelli, luistinrata ja valtava akvaario (johon voi mennä sukeltelemaan!). Tästä pääset Dubai Mallin sivuille. 

 

Ja tietenkin vauvoille ja lapsille on oma kerroksensa kaikkine luksusmerkki-liikkeineen! 

Ja luistelemaan voi mennä ostosten lomassa! Huomaa alemman kuvan keskellä pikkupoika jolla on hauska harjoittelu-pingviini tukena. 

Tai sitten voi mennä laskettelurinteeseen kaupoissa kiertelyn sijaan. Rinne on Mall of The Emirates -ostoskeskuksessa.

Sitten karkkikaupat! Aah mitä konvehteja... Dubaissa on tietenkin myös maailman suurin karkkikauppa. Mutta nuo alla olevat kuuluu varmasti maailman hienoimpiin karkkikauppoihin... Ihan överiä, vau!

Entä matkustaminen ja liikkuminen Dubaissa. Meillä oli Finnairin suora lento, mutta mukavaa fiilistelyä varmaan saisi, jos lentäisi  Saksan kautta. Sieltä meinaan lentää Arabiemiirikuntien oma yhtiö Emirates, joka käyttää vain uusia hienoja koneita ja palvelu on niissä huippuluokkaa, taas varmaan maailman hienoin yhtiö sekin... Paikan päällä liikkuminen käy takseilla tai metrolla.  Kävellen siellä ei juuri voi paikkaa vaihtaa, koska välimatkat ovat pitkiä. On loistavaa jos bongaa hotellin ostoskeskuksen vierestä, silloin välttää taksiruuhkat, kun voi kävellä hotellille (välillä ostoskeskuksista on tosi pitkät taksijonot). Yövyimme Al Murooj Rotana hotellissa, joka oli kadun toisella puolella Dubai Mallista. Hotellit Dubaissa on aika kalliita (mutta myös todella hienoja), joten kannattaa kytätä tarjouksia. 

Madeleine Cafe&Boulangerie, Dubai mall, jonka alapuolella näkyy Burj Khalifan (maailman korkein rakennus!) juurella olevat suihkulähteet, jossa on hieno Dubai Fountain vesishow joka ilta klo 18 alkaen puolen tunnin välein. Kannattaa mennä syömään vähän ennen kuutta johonkin lukuisista ravintoloista altaan reunalla (alhaalla tai ylhäällä), niin saa ruokailun lomassa nauttia musiikin mukana tanssivista valaistuista vesipatsaista. Vesipatsaat nousevat jopa 150 metriin ja shown tekijänä on sama kuin Las Vegasin Bellagio kasinon kuuluisassa vesishowssa. Olimme syömässä alhaalla ihan altaan reunalla ja meidän ruokailun aikana esitys tuli kahdesti ja se ei ollut sama, joten ehkä mulla jäi vielä seuraavalle matkalle varastoon uudenlainen vesishow! Täällä kuvia suihkulähteestä! Alla oleva kuva on altaalta, ja tuo silta täyttyy ihmisistä joka ilta kuuden aikaan.  

Abu Dhabin Yas Island Radisson Blue hotellin huikea aula sekä ylä, että alemmassa kuvassa.

Ihmiset Dubai Mallin pihalla suihkulähteen äärellä, Burj Khalifan juurella.

Voih mulla olis niin paljon kuvia enemmänkin, mutta nyt valkkasin tämmöisen sekasotkun... Matkakuvista tulee niin hyvällä tuulelle. 

Aurinkoa jäi kuitenkin vähän ikävä ! A&A

 

PS. Huomasitko myös myös postaukset:  Lämpimään ja Postia kaukomailta ? 

 

 

 

 

 

 

Ladataan...
A&A at HoMe

Terveisiä Dubaista, maasta jossa lähes kaikkeen voidaan lisätä etuliite: Maailman suurin, Maailman kallein, Maailman korkein, Maailman nopein, Maailman loistavin... haha, kaikki täällä on Maailman jotakin hienointa. Eikä satanut vaikka vähän pelkäsin... (no jos aamulla kahdeksalta muutama pisara, niin niitä ei lasketa) Kaksi ensimmäistä yötä vietimme Yas Islandilla, Abu Dhabissa, ja siellä hotellin parvekkeelta oli ihan mahtavat maisemat. Kyllä auringonpaiste suoraan sänkyyn saa ihmisen niin onnelliseksi. 

Atlantis the Palm Hotel on palmusaaren päässä oleva hotelli/vesipuisto/kaikki mahdollinen mitä kuvitella voi -puisto... Me ei yövytty  siellä mutta sinne voi tehdä ihan päiväretkenkin, on ihan näkemisen arvoinen paikka. Valtava kompleksi jota voi vain ihailla ja kummastella. 

Dubai Marina

Dubai Marina

Yas Marina, Abu Dhab. Liila valaistu rakennus on luksus-hotelli Yas Viceroy ja se sijaitsee keskellä formularataa. Formularadalle on muuten mahdollista mennä joka tiistai joko pyöräilemään tai lenkkeilemään rataa ympäri, ihan ilmaiseksi, hauskaa. 

 

 

Ja on mulla yksi uutinenkin !  Turun Sanomat ovat lanseeranneet uudet koti- ja asuminen sivut, TS Koti. Siellä on uusi blogini, 2Kotia. Huikeeta päästä mukaan johonkin ihan uuteen juttuun, kivaa, uutta ja jännää ! Siellä postaustahti on vain kerran viikossa, joten tämä blogi jatkaa ennallaan ihan niinkuin ennenkin. 

Ja vielä viimeisenä kaunis kukka-asetelma hotellin pöydällä. Noinhan sitä voisi joskus kotonakin kukat laittaa maljaan. 

Sitten jatkan vielä lomailua muutaman päivän, "Maailman Suurimmat" ostoskeskukset houkuttelee mutta toisaalta aurinkotuoli houkuttelee ihan yhtä paljon ennen kotiinpaluuta.

Täällä on muuten tällä hetkellä kuuluisat Dubai Shopping festivaalit, siis ostoskarnevaalit jotka on joka vuosi tammikuussa pidettävät alennusmyynnit. Tiedä sitten miksi ne on nimetty ihan festivaaleiksi, kun onhan joka paikassa tammialet muutenkin? 

A&A 

Ladataan...
A&A at HoMe

Pieni kuvapläjäys Dubain aurinkoisista maisemista ja pari "taidekuvaa". :)

Söötti kahvila !

Lentokentällä vielä fiilistelen viime matkan kuvia. Siellä on n.3 sadepäivää vuodessa, ja maanantaille on luvattu ukkosta ? Voi mikä tuuri jos siellä nyt sataa ! Mutta ei se haittaa, pääasia että on loma... 

Aurinkoa kaikkien viikkoon ! 

A

 

Pages