Ladataan...
A&A at HoMe

Pikkuisen pääsiäisen fiilistä kotona, 

Nuo värikkäät, tukholman zarasta ostamani tyynyliinat tuo mulle ihan mieleen koristellut pajunkissat! Ja tulppaanit nyt vaan kuuluu pääsiäiseen. 

Ihania, piristäviä värejä kotiin, nyt kun ulkona on ihan ennalta arvaamatonta. Välillä paistaa, ja välillä taas tulee taivaalta ties mitä tiskirättejä. Hyvä kun pystyssä pysyin, kun kävin tänään kasvohoidossa. 

Kuvat: Anna / A&A at home

Ladataan...
A&A at HoMe

Havahduin viikonloppuna siihen, ettei meillä ole yhtään mitään pääsiäisjuttuja, vieläkään. 

Ostin ruokakaupasta kahdella eurolla valmisruohon, koska yhtäkkiä vaan tuli sellainen olo, että kyllä nyt pääsiäisruoho tarvis olla? Ja hyvänen aika, mitä mä siihen ruohon päälle nyt laitan (silloin en ollut tota jonkun kukan mukana tullutta perhosta vielä kaapin takaa hiffannut), kun nuukana menin jättämään ne muutaman kymmentä senttiä maksavat pikkutiput sinne kauppaan... 

Sitten tein pikana pari tupsu-pupua villalangasta (ei sitäkään ollu muuta väriä kaapissa). Kyllä on surkeet koristelut tällä diy-muijalla, haha. 

Mutta muille mattimyöhäsille tässäpä helppo ja nopea tupsupupu: 

Kääri villalankaa haarukan ympärille, solmi keskeltä kiinni, ja leikkaa reunat auki. Tasoita pallo. 

(tein toisen pallon vähän suuremman haarukan ympärille, kun kaapista nyt sellainen sattui löytymään, mutta silläkin lailla saa vähän suuremman, kun käärii toisen ympärille enemmän lankaa).

Solmi isompi ja pienempi pallo yhteen, leikkaa valkoisesta huopakankaasta tms korvat ynnä muut ja liimaa ne paikoilleen. Jos ei oo huopaa, niin pumpulia nyt ainakin löytyy varmaan joka talosta. 

P.s. värjäsin mä parit munatki, niinku kuvista näkyy, mut noi pitkulaiset kultahileet on kyl vähän... eh!

Note to self: tavalliset hileet on parempia kuin karvan muotoiset, ainakin jos aikoo liimaa niitä munille!  ehe!

Mukavaa viikkoa kaikille.

Kuvat: Anna / A&A at home

Ladataan...
A&A at HoMe

Priit Press ja sen kukkaset, 

Lupasin kertoa kotikatumme ihanasta kukkakaupasta. 

Olen siis kulkenut sen ohi varmaan satoja kertoja, ja ihaillut ikkunan takana milloin mitäkin jännää ja erikoista kukkaa. Välillä kipaisen sisältä kimpun, ja melkein sormi suussa seison ja toljotan että mitäs sitä tänään valitsisi.

Kaupan omistaa mies, joka usein väsäilee ikkunan takana valtavan hienoja kimppuja. Täydellinen mainos kukkakaupalle on sidontapöytä näyteikkunassa, näin jokainen ohikulkija näkee ne ihanat kimput, mitä siellä valmistuu. Jos minä olisin kukkakauppias, niin matkisin ehdottomasti heti ideaa! Näissä kuvissa tuota sidontapöytää nyt ei näy, mutta se on tuon kaiken kukkaröykkiön takana kuitenkin.

Silloin kun menin ensimmäisen kerran sisälle, niin seisoin ja toljotin joka puolelle, hyörin ja pyörin ja ajattelin, että nyt on vaan valittava jotakin... Siis joka puolella tursuaa erilaisia kukkia. Vaikka ei kauppa nyt tuon isompi ole, mutta sisällä vaan tuntuu sille, että kaikki näyttää niin mahtavalle. 

Tiskin takana aloin tuijottamaan seinällä olevia diplomeja, joita niitäkin oli varmaan kymmeniä, kaikista kilpailuista ja kursseista... Tauluissa mainittiin saksaa, sveitsiä, amerikkaa, japania, kunnes silmäni osui yhteen, jossa luki; Kempeleen puutarhaoppilaitos, floristi-hortonomi! wau, tulipas kotoinen olo, hän siis puhuu suomea. Menin kotiin, ja pikaisella googlauksella törmäsin suomalaisen floristin blogiin (tähän), jossa kerrottiin, että tämä kyseinen kukkakauppias, Priit Press, on yksi Viron tunnetuimmista floristeista. Huhhuh, tulipas luxury olo,  mutta en kyllä tosiaan ihmettele, sillä sieltä lähtiessä on aina niin hieno pakettikin mukana, ettei sitäkään meinaa raaskia edes avata. Hän laittaa aina viimeiseksi kukkapakettiin koristeeksi niitillä kiinni yhden vihreän lehden, ja se tekee paketista paljon spesiaalimman, kuin ilman sitä. Niin pieni, mutta oih, kuitenkin niin iso asia...

En tiedä, kuinka paljon ihmiset vie suomeen kukkia, mutta kyllä minulta on ainakin siinä vanhankaupungin kukkatorilla monesti kysytty, että pakataanko kukat suomeen asti? Kai ne sitten säilyy sopivalla ilmalla monen tunnin kotimatkan? 

Noh, mutta tällainen hieno paikka on mun lähin kukkakipsa...

Kukkakauppa on siis ihan vapauden aukion lähellä, osoitteessa Tatari 11, 10116 Tallinn

Ihanaa viikonloppua, vaikka täällä ainakin on sataa ropissut aamusta asti, vähän tylsää...

Kuvat: Anna / A&A at home

Pages