Ladataan...
A&A at HoMe

Oi että, 

Ihanaa kun saa puuhata vihdoin pihalla. Me ollaan viikonloppuna grillattu, savustettu,  ja syöty ulkona. Ostettiin siskon kanssa saippuakuplakone Porkkanalle, ja arvatkaa kuinka huumassa se on siitä. Yrittää jopa syödä niitä kuplia?

Ja hitsi, että mä odotan tuon valtavan pionipuskan kukkimista. Laitoin sille edelliskesänä tuon kekkilän mustan pensastuen, ja se pitää ihanasti kukat pois maasta.

Minä ostin myös huutonetistä uuden objektiivin kameraan, ja tykkään hirmuisesti. Nämä kaikki on nyt otettu sillä, canonin 40mm f/2.8 pannukakkuobjektiivilla! Tarve tällaiseen tuli oikeastaan sieltä valokuvauskurssilta, ja meinaan käyttää tätä myös sisustuskuvaukseen, mutta tosi hyvä tää on myös tällaiseen muotokuvaukseen/ lapsikuvaukseen. 

Mulla tulee Porkkanasta ihan mieleen se Leena Heffner, omaa sukua Herppeenluoma siitä putous-ohjelmasta! haha. 

Ihanaa ja aurinkoista viikkoa kaikille! Lisää näitä päiviä kiitos. 

Kuvat: Anna / A&A at home

Ladataan...
A&A at HoMe

Eilen lupasin, että kerron tarinan reissun rakkaimmasta kuvasta minulle,

Se on oikeastaan ihan "vahingossa" otettu. Nappasin sen Fifth Avenuen Tiffany&Co -liikkeen ikkunasta sillä välin kun myyjä kävi paketoimassa vihkisormuksemme jossain takahuoneessa. Katselimme siinä ulos kaupungin vilinää ja napsin pari kuvaa sen enempää ajattelematta. Siis kivannäköinen maisema vain (oikeastaan ihailin sillä hetkellä noita kuluneita suojatieviivoja ja bussien kattoja)... 

Vasta kotona tajusin, että pysähdyn tähän kuvaan joka kerta, kun se tulee vastaan. Se tilanne ja hetki, kun jännittyneenä ajattelen, että nyt se tapahtuu kohta ihan oikeasti, ja mulle tuodaan se sormus, joka saa jäädä nimettömääni ihan loppuelämäksi. 

Mietin jo, että pitäiskö se oikein kehystää? Tuntuu, että kuva ihan kouraisee minua vatsanpohjasta. 

Valitsin kultaisen sormuksen, jossa lukee kaunokirjoituksella: "Tiffany&Co 727 Fifth Avenue New York New York 10022".

Jotenkin minusta sormus sopi juuri tuohon hetkeen, ja nyt sormuksella on minulle ikimuistoinen tarina. Fifth Avenuen liikehän on se alkuperäinen, suurin ja vanhin, lippulaivamyymälä New Yorkissa. Myös Wall streetillä oli oma liike, josta onkin tuo alin kuva tyylikkäästä ovimiehestä. 

Kuvat: Anna /A&A at home (ja hääkuva Tiina O.) <3

Ladataan...
A&A at HoMe

Kahdeksan yötä New Yorkissa, ensimmäistä kertaa elämässä.

Monta sataa valokuvaa, yhdet häät, koiria, koiria, koiria, hodarikojuja, ja new yorkin höyryjä. Siinä aika lailla minun kamera koneelle tyhjennettynä.

Harvoin sitä saa järjestettyä yhteisen matkan ystävien kanssa, ja erityisen ihania kuvia tuleekin silloin kun kuvaajia on enemmän kuin se yksi ja ainoa matkakumppani. Silloin saa muutaman kivan kaverikuvankin kauniissa maisemissa hyvän ystävän kanssa. 

Meidän reissu oli ensimmäinen, joten aika meni siinä kaupunkiin tutustuessa. Ympäri Manhattania viiletettiin, käytiinpä kävelyllä myös brooklynissä, baseball-pelissä bronxissa, ja pienessä woodburyn kaupungissa keskellä peltojen ympäröimää outlet-kylää. 

Mitä jäi matkasta mieleen? Ehkä ensimmäisenä se, että dollarin kurssin takia kaikki oli ihan tajuttoman kallista. Mikään ei (minusta) ollut halpaa, itseasiassa kaikki oli paljon kalliimpaa kuin suomessa tai tallinnassa. Mutta siitä huolimatta, enää en todellakaan ihmettele, miksi monet rakastuu kaupunkiin niin paljon. Kaikki oli niin jenkkiä, kaikki oli niin ystävällisiä, kaikki oli niin kaunista, rosoista ja värikästä. 

Ihana kaupunki, täynnä elämää! Varmasti osansa täydelliseen reissuumme teki mahtavan keväiset ja aurinkoiset ilmat. Ah, tahtoo takaisin. 

P.s. Laitan Annalla -blogiin enemmän new yorkin matkasta kuvia, pääset sinne TÄSTÄ.  Olen itseasiassa jo tehnytkin sinne yhden postauksen Top of the Rockista, ja sen mahtavasta näköalasta. 

Mutta tässä tällainen sekalainen kuvasarja eri puolilta manhattania. Häistä New Yorkissa teen vielä erikseen postauksen.

Tämä kuva on Columbus Circleltä, hotellimme vieressä olevan ostoskeskuksen sisältä. Loistosijainti hotellille muuten, lähellä central parkia, fifth avenueta, ja tämä columbus circlen suuri metroasema vie sitten mihin ikinä haluatkaan. 

"Adopt Me" -event union squarella. Kasan kolikoita kaivoin heti noille hellyyttäville karvakuonoille.

Sohon converse-liikkeessä sai teetättää ihan just sellaiset tossut kuin ikinä haluaa. Jos halajat näitä, niin varaa kolme päivää aikaa. Ainakin niin kuulin jonkun työntekijän jollekkin asiaakkaalle sanovan. Tiedä sitten oliko silloin juuri ruuhkaa, vai kestääkö se aina sen kolme päivää?  

Times square

Brooklyn heights

Williamsburg, Brooklyn

Ja jos et tiedä mihinkä pitäis mennä, niin ystävälliset metrokuskit kertoo kyllä aina ikkunaluukustaan.

Ylempi kuva on yksi matkan ikimuistoisimmista ja koskettavimmista kuvista minulle. Arvaako kukaan miksi? Ehkä sitten arvaa, jos tietää mistä se on otettu?...  Kerron sen vielä myöhemmin...

Kuvat: Anna / A&A at home

Pages