10 ajatusta minusta

Olen sitä mieltä, että ihmisestä saa eniten irti, kun häntä pyydetään kertomaan itsestään. Silloin ihminen kertoo itsestään asioita, jotka hänelle tulee ensimmäisenä mieleen ja jotka ovat hänelle tärkeitä. Jos taas annetaan tarkkoja kysymyksiä, ei ihmisestä ja hänen luonteestaan saa yhtä kokonaisvaltaista kuvaa. Tässä siis 10 asiaa minusta, jotka tulevat minulle itselleni ensimmäisenä mieleen.

1. Rakastan aikaisia aamuja. Olen ehdottomasti aamuihminen. Vapaapäivinäkin herään yleensä aikaisin, eli joskus 7-8 aikaan, vaikkei olisi minnekään lähtöä. Työaamuistakin pidän eniten ihan aikaisimmista aamuvuoroista, jolloin herätyskello soi 4.40. Kun ensimmäisestä shokista on päästy yli, nautin aamukahvin mausta ja kävelymatkasta töihin, kun joka puolella on hiljaista, aurinko vasta nousee ja on viileän kosteaa.

2. Olen varhaiskasvatuksen opettaja. Valmistuin sosionomiksi lastentarhanopettajan pätevyydellä vuonna 2015, ja olen siitä asti ollut päiväkodissa töissä. Nykyisen vakituisen paikkani aloitin syksyllä 2016.

3. Olen harrastanut itämaista tanssia 10 vuotta. Tänä keväänä tein päätöksen jättää rakkaan harrastukseni tauolle, koska kaipasin aikaa jollekin muulle.

4. Olen koiraihminen. Minulla on viimeiset 5 vuotta ollut sisuksia kalvava koirakuume, mutta vielä ei ole ihan oikea aika koiralle. Tosin, onko koskaan oikea aika?

5. Viihdyn paljon yksin. Minua ei haittaa, vaikken näkisi viikolla muita kuin työkavereita töissä ja oman puolison kotona. Minulla on paljon harrastuksia, joiden parissa viihdyn itsekseni, kuten podcastien kuuntelu, kirjojen lukeminen, sarjamaratonit Netflixistä ja neulominen. Luulen, että töissä joudun olemaan niin sosiaalinen, että vastapainona ”yksinäinen” vapaa-aika tekee ihan hyvää. Toisaalta on aivan todella ihanaa viettää ilta ystävän kanssa keskustellen kaikesta elämässä viinilasin äärellä.

6. Olen pohjimmiltani positiivinen. Minusta saa yleensä aika peruspessimistisen kuvan, mutta loppujen lopuksi elän periaatteella, että asioilla on tapana järjestyä. Ja että loppuviimein minulla on kaikki hyvin.

7. Olen stressipeppu. Vastapainona edelliselle kohdalle, olen todella herkkä stressaamaan asioita ennakkoon. Vaikka rakastan reissata Suomen sisällä, inhona pakkaamista ja vaadin saada todella tarkat reissusuunnitelmat ennen lähtöä tutkittavakseni. Kuten arvata saattaa, tällaisia yleensä ei ole. Ahdistun helposti, jos mielessäni on paljon tekemättömiä asioita. Olen pyrkinyt tekemään to do -listejä avukseni niin töissä kuin vapaa-ajalla. Stressaan myös uusiin paikkoihin menemistä, ja suunnittelen esimerkiksi reitit todella tarkkaan etukäteen.

8. Olen äidinkieliperfektionisti. Puhun melko vahvaa Oulun murteen ja savon sekoitusta, mutta tietyistä kielioppisäännöistä olen todella tarkka. Myös kirjoituskielessäni on varmasti puutteita, mutta pääosin olen taitava yhdyssanahaukka ja rakastan suomen kieltä ja sen yksityiskohtia. Kirjoittaminen ja kirjallisuus ovat olleet intohimoni jo peruskoulusta saakka. Haluaisin tulevaisuudessa vielä opiskella suomen kieltä.

9. Haluaisin opiskelemaan yliopistoon. Havittelemani koulutusala on kuitenkin vähintään parin tunnin ajomatkan päässä nykyisestä kotikaupungistani, enkä haluaisi muuttaa enää kauemmaksi kotikonnuistani. Kuitenkin yliopisto-opiskelu kiinnostaa tällä hetkellä todella paljon, joten tämä on asia, jonka haluan tavalla tai toisella ratkaista.

10. Minulla on hyvä itsetunto. Olen viime vuosina kasvanut paljon ihmisenä, enkä nykyään enää jaksa välittää, mitä muut ihmiset minusta ajattelevat. Viihdyn omassa seurassani ja en koe tarvetta muuttua miellyttääkseni muita. Haluan tähän vielä lisätä, että en välitä muiden mielipiteistä hyvän maun rajoissa – rajansa tietenkin myös hyvällä itsetunnolla, heh.

Tässä listattuna kymmenen asiaa, jotka minulle tulivat ensimmäisenä mieleen itsestäni. Samaistuitko? Jos opiskelet yliopistossa suomen kieltä tai kirjallisuutta, jakaisitko kokemuksia opinnoistasi? Onko muita, jotka ovat kamppailleet kodin ja opiskelupaikan välimatkan välillä, ja miten tämän asian ratkaisit? Haluaisin kuulla teidän kokemuksianne!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Instagram did not return any images.