Syksy ja innostunut mieli

Ihanaa elellä jo elokuun loppupuolta ja kovaa vauhtia mennä kohti syksyä ja syksyn uusia tuulia! Olen jo pitkään rakastanut syksyä, sillä se on minusta uuden energian ja innostuneen mielen aikaa.

Kesällä toivon mukaan on ollut aikaa levätä ja tehdä itselle tärkeitä asioita, jotta on kivaa palata omaan arkeen. Toki suurin osa varsinkin opiskelijoista on viettänyt kesän töissä, mutta toivottavasti kesään on mahtunut myös useita iloisia ja työstä irtaannuttavia asioita. Pyrkikää ottamaan ainakin viikko omaa aikaa ennen opiskeluiden alkua, jos se suinkaan on mahdollista! Itse olen ollut onnellisessa asemassa virkistäytymisen kannalta, sillä olen voinut tehdä opintoja ja satunnaisia itselle sopivia keikkatöitä läpi kesän. Olen siis saanut päättää omat aikatauluni ja rentoutua, kun siihen on ollut tarve.

IMG_3456.JPG

Ennen kesää painin ajatuksen kanssa siitä, mitä teen kesällä. Henkisesti koin, että tarvitsen rennon kesän, mutta mielessä jyskytti ajatus siitä, pärjäänkö taloudellisesti tai olenko huono ihminen, jos en mene kunnon kesätöihin. Toimin kuitenkin intuitioni mukaisesti ja päätin nostaa opintotukea (ja lainaa) myös kesälle. (En edes tiennyt, että kesälle olet oikeutettu opintolainaan kesäopintojen yhteydessä!) Eipä siinä järjenkään mukaan ole ollut mitään väärää, sillä opintopistetasolla olen ollut päätoiminen opiskelija. Jostain syystä silti koin, että minun pitäisi olla ansaitsemassa rahaa kesätöiden merkeissä.

Tällä hetkellä olen kuitenkin täydellisen onnellinen päätöksestäni seurata sydäntä ja henkistä tarvetta rentoon kesään. Nyt olen täynnä puhtia ja uusia ideoita! Olen myös löytänyt uusia intohimon kohteita, joista olen saanut suunnattomasti iloa. Otin kesäjäsenyyden tankotanssi- ja joogakoululle, ja siellä olen useamman tunnin viikosta viettänyt. Lisäksi olen kiinnostunut älyttömän paljon rahasta! Säästäminen ja sijoittaminen on ollut lempiaiheitani viimeisen parin kuukauden aikana. Olenkin kolunnut läpi useamman rahapodcastin ja aiheeseen liittyvän kirjan. Tämä on hassua, koska vuosi sitten en ymmärtänyt aiheesta melkein mitään, eikä se minua oikein kiinnostanutkaan. Nyt olen asettanut itselleni uusia tavoitteita ja kiinnittänyt huomiota siihen, mihin rahani pistän. Ja mähän rakastan tavoitteita, ne pitää ainakin mun mielen virkeänä! Kulutuksen seuraamisen myötä olen kokenut, että minulla on paremmin oman elämäni narut käsissä. Ja kun ne narut on käsissä, voin myös muilta osin paremmin.

Haluankin tuoda tätä uutta intoa ja kiinnostusta osaksi blogiani ja kirjoittaa opiskelijan talouteen liittyvistä aiheista. Tykkään siitä, että kirjoitan asioista, joista on oikeasti hyötyä lukijoille. Uskonkin, että varsinkin uusilla opiskelijoilla, ja ihan kenellä vain, voi mietityttää rahankäyttö ja sen hallinta. Blogin nimikin viittaa unelmien tavoittelemiseen ja minusta raha on yksi väline, jolla niitä unelmia tavoitellaan. Olen suunnitellut erityistä postaussarjaa liittyen opiskelijan talouteen, joka tulisi noin kerran viikossa. Toisena päivänä viikosta pyrkisin kirjoittamaan muista aiheista. 

Tämä kesä on ollut oivalluksien, uusien unelmien ja ideoiden aikaa. Ehkä paras kesäni koskaan. Olen myös päässyt ajattelussani siihen pisteeseen, että ymmärrän minun olevan pääasiallinen vastuuhenkilö, joka päättää onnellisuudesta elämässäni. Vastoinkäymisiä tulee, mutta vaikka mitä tapahtuisi, voin yrittää nauttia oman elämäni onnen murusista. Voin myös asettua omien unelmien ja hyvinvointini esteeksi, mutta sen tiedostaen toivon, etten sitä tee. 

Mitä mieltä olette, kiinnostaako talouteen liittyvät asiat opiskelijan näkökulmasta? Olisi myös kiva tietää, missä merkeissä teidän kesä on kulunut. 🙂

Tsempit!

Katariina

Kommentit (2)
  1. Kyllä kiinnostaa opiskelijan talousasiat. Itse olen ollut laiska tutustumaan tarkemmin niihin asioihin, mutta jospa postauksesi motivoisivat! 🙂

    1. Ihanaa kuulla! Todella kiva lähteä toteuttamaan postauksia, kun tietää, että lukijoita kiinnostaa. 🙂 Kivaa päivää sulle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *