Tervetuloa blogiini!

”If you’re too afraid to start you’ll never achieve your dreams”

Moi ja tervetuloa blogiini!

Ruudun tällä puolella tekstiä teille tuottaa Aino Riipinen, vitsikkäästi kutsuttuna liekkitukkadiiva, jolla luonnetta on kuin pienessä kylässä: riittävästi muttei kuitenkaan liikaa.

Työelämässä viiletän markkinoinnin pelikentillä niin monessa eri roolissa, että heikompia hirvittää. Toimin samaan aikaan markkinointiassistenttina, sisällöntuottajana, somevaikuttajana, markkinointikonsulttina ja sekä kahden autourheilutiimin taustavaikuttajana. Olen myös suunnaton ”kosmetiikkakotka”, joka tuottaa mm. TikTokiin sisältöä niin kosmetiikkatuotteista, ihonhoidosta kuin hiustenhoidosta. Löydät videoitani TikTokista käyttäjätililtä: @aino.riipinen. Joskus haaveenani oli opiskella kosmetologiksi tai meikkaaja-maskeeraajaksi, mutta nykyisessä työtilanteessa voin naurahtaa ja todeta, että kaupallinen tie oli tälle naiselle oikea hevonen, jota veikata.

Mitä sitten vapaa-ajallani teen?

Kokoajan kasvavan työuran ohella viihdyn vapaa-ajalla minulle rakkaiden asioiden parissa. Olen jo nuoresta saakka ollut autourheilun ja musiikin suurkuluttaja, joten minut voi löytää kotoa joko tanssimasta oman Spotify-listani tahtiin tai katsomassa autourheilua, vuodenajasta riippumatta. Tämän lisäksi elämässäni tärkeässä osassa ovat liikunta, ystävät sekä perhe, joiden kanssa vietän osan ylijäävästä ajastani.

Tarina blogini taustalla

Tässä tarinassa palataan aina vuoteen 2019, jolloin tämä kyseinen blogi on perustettu ja aloitettu, mutta sittemmin ajettu alas. Aika ei ollut oikea ja se kuuluisa punainen lanka tekemisestä uupui. Olin keskellä AMK-opintojani ja kirjoitinkin pidemmän aikaa blogia ykistyiselämästä sekä opinnoista, mutta markkinoinnin osalta tuntui, etten vielä tiennyt mistä puhun.

Vuosien vieriessä palasin idean ja blogin pariin ajatellen, että joskus aika on oikea. Nyt, kun kokemusta markkinoinnin parista on enemmän kuin keskiverto 24-vuotiaalla vastavalmistuneella tiedän, että aika on oikea.

Olen AMK-tutkintoni (tradenomi) ohella työskennellyt ensin vuoden viestintäsuunnittelijana ja sen jälkeen vuoden markkinointivastaavana. Sitten tein opintoihini nähden riskialttiin vedon ja lähdin työskentelemään rautakauppaan. Nyt, kun osa rautakaupan asiakkaista ostaa minulta markkinoinnin palveluita voin sanoa, ettei veto ollutkaan niin riskialtis. Kasvatin puolivahingossa itselleni elämäni ensimmäisen asiakasryhmän. Vuonna 2021 vaihdoin työskentelemään palkkatöihin markkinointiassistentiksi suomalaiseen materiaalinkäsittelylaitteita myyvään yritykseen.
Tämän kaiken työnteon ohella valmistuin myynnin ja markkinoinnin tradenomiksi. Opintoni painottuivat vahvasti markkinoinnin puolelle käsitellen mm. aiheita: markkinointipsykologia, sosiaalinen media, henkilöbrändäys, digitaalinen liiketoiminta sekä digimarkkinointi.

Syy blogin aloittamiseen littyy juurikin siihen, että tietotaitoni on karttunut vuosien varrella yllättävänkin suureksi. Lisäksi saan sosiaalisessa mediassa sekä sähköpostitse paljon kyselyitä ja pyyntöjä helpoista, maksuttomista ja yksinkertaisista markkinointivinkeistä. Pinnan alle katsottuna markkinointi on kaukana helposta, enkä mielellään jakaisi ammattitaitoani ilmaiseksi, mutta alhaalta ne portaatkin täytyy aloittaa.

Mitä blogissani tullaan käsittelemään?

Blogini sisältö tulee pyörimään hyvin vahvasti markkinoinnin parissa, tarkemmin ajatellen some-markkinoinnin, markkinointipsykologian sekä digitaalisen markkinoinnin parissa. Hakukoneoptimoinnista olen käsiäni pessyt onnistuneesti jo vuosia, mutta sitäkin aihetta tulen osaamiseni rajoissa sivuuttamaan, sillä tänä päivänä hakukoneet näyttelevät suurta osaa markkinoinnin digitalisaatiossa.

Blogistani tulet löytämään mm. ohjeita, oppaita asiantuntija-artikkeleita sekä vinkkejä siihen, miten sinä voit parantaa markkinointia sinun yrityksessäsi tai henkilökohtaisessa toiminnassasi. Isommissa kokonaisuuksissa minuun voi olla yhteydessä sähköpostitse, jolloin voin tarjota kattavamman paketin juuri sinun tarpeisiisi. Ota siis rohkeasti yhteyttä!

tyo-ja-raha oma-elama tyo hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *