The mysli

OUKEI.

Päätin tänään kaupassa, että nyt mä teen ite mysliä. Ei se nyt NIIN vaikeeta voi oikeesti olla, heittelen vaan sekasin kaikkea mistä tykkään ja sitä rataa. Yleensä tää ajattelumalli on kuin saate tulevalle katastrofille, mutta mitä hittoa! Mä ihan oikeesti onnistuin tässä! Dude!

En voi laittaa tähän mitään tarkkoja määriä, sillä heittelin aineksia pellille mun silmää miellyttävän määrän aka liikaa (eli just sopivasti kaikkea). 

The mysli 

kaurahiutaleita 

– pähkinäsekoitusta haluttu määrä,  jossa mukana myös rusinoita ja kuivattuja banaaneita. 

– chiasiemeniä

– kaakaonibsejä

– hunajaa

-kanelia

– pellavasiemenrouhetta

Uuni lämpiämään 175 astetta. Laita kaurahiutaleet, pähkinäsekoitus, siemenet, kaakaonibsit, hunaja ja kaneli sekaisin keskenään joko uuninpellillä tai jossain syvässä astiassa. Lykkää koko komeus uuniin. Venaile rauhassa noin 10 minuuttia. Ota mysli ulos uunista. Sekoita pellavansiemenrouhe sekaan sitten, kun mysli on snadisti jäähtynyt. 

dscf1066.jpg

TSIISUS. So good. 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys DIY

Pähkinäbotskit voittajille

Moikka.

Tomaattipähkinäpastakastike on kovassa huudossa edelleen. Pasta tulee ulos korvista, joten halusin kokeilla kastikkeen soveltamista uudella tavalla. 

Pähkinäbotskit voittajille (voi näitä luuseritkin syödä, älä huoli)

– erilaisia pähkinöitä 200g

– tomaattimurskaa, esim. Mutti tai vastaava

– 2 valkosipulia

– tuoretta basilikaa puoli nyrkkiä

– 2 isoa kesäkurpitsaa

– juustoraastetta

– mausteita

Eli käytännössä ohje aluksi on täysin sama kuin tomaattipähkinäpastakastikkeessa, siksi että SE ON SITÄ! Eli pähkinät muruiksi sauvasekoittimella, valkosibet pieniksi ja molemmat pannulle. Snadi ruskistus. Lisää tomaattimurska, kiehauta varovasti. Pilko basilikaa vähän pienemmäksi ja sekoita sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. 

dscf0999.jpg

 

dscf1004.jpg

Halkaise kesäkurpitsat puoliksi ja puolikkaat kahtia. Koverra lusikalla kesäkurpitsaiset kanoottimalliin. Hei uuni ois kannattanu laittaa päälle jo! 200 astetta on ihan jepulis. Lado tomaattikastiketta veneisiin ja kuorruta paatit juustoraasteella. Lykkää botskit uuniin!

dscf1005.jpg

Sitten, se on hänes. Ainakin seuraavat 20 minuuttia. Ei vaan, ota ne ulos kun juusto on hieman ruskistunut. Mulla veneet olivat uunissa siis n.20 minuuttia. Huom.Kovassa vauhdissa voi käydä näin:

dscf1015.jpg

Okei okei, kuva on lavastettu, mut näin kävi oikeesti! Ennen ku hankin sen kypäräkameran, en saa näitä livenä tallennettua!

Hei mutta, paatit ovat valmiit! 

dscf1024.jpg

Hello!

dscf1030.jpg

Kermaa ja lettuja sielulle. Tai sitten pähkinöitä ja kesäkurpitsaa.

Syö salaatin kanssa. 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY