NEELA 1V! ♡

 

Vuosi sitten tähän aikaan pötkötin leikkaussalissa ja odotimme Heikin kanssa, että näkisimme esikoisemme.

10.01.2018, klo 14:48 hän syntyi. Pieni tyttö, jota rakastimme heti täydellä sydämellä. Pituutta hänellä oli 47cm ja painoa 2620g.

Nimekseen hän sai Neela Naomi ja tänään hän täyttää 1-vuotta! <3 Virallisesti hän ei ole enää vauva, vaan taapero.

Maailma muuttui odottamattomalla tavalla silloin, kun sain pienen neidin syliini ensimmäisen kerran ja siinä liikuttuneessa tilassa ymmärsin, että hän on siinä, meidän tyttäremme. Ei sitä tunnetta, onnea ja rakkautta tai voi ymmärtää, ennen kuin sen kokee. Tajusin, että tämä on elämän tarkoitus ja minä olen tämän pienen ihmeen äiti. Me Heikin kanssa teemme kaikkemme hänen eteensä - kuolemaan saakka. 

Neela taisi olla neljän päivän ikäinen, kun mentiin mun vanhemmille kylään. Äiti sanoi mulle, että: "Ihan kuin te olisitte ollut vanhempia aina".

Kun miettii mennyttä vuotta, on kaikki sujunut todella hyvin. Vauvavuosi ei sisältänyt sen kummempia hankalia tai raskaita vaiheita, sillä Neela on ollut aina todella tyytyväinen vauva. Kaikki on toki ollut uutta ja onhan tässä matkan varrella joutunut opettelemaan vaikka ja mitä. Muistan vieläkin, kuinka stressasin osaanko ostaa oikean kokoisia vaatteita, mitkä vaipat on hyviä tai varmistelua yöllä tai päiväunilla, että hengittääkö meidän pieni ihme. Unettomat yöt, itkut ja toisinaan ne pienet riittämättömyyden tunteet ovat kaiken tuon pienen arvoisia. Mitä tahansa hänen vuokseen.

Raskausaikana minulle monesti sanottiin, että sitä vain osaa, se äitiys tulee luonnostaan. Ehkä nyt vihdoin ja viimein uskon sen. Minä olen osannut, olen ollut maailman paras äiti Neelalle. 

Olen niin onnellinen kiitollinen siitä, kuinka hyvä isä Heikki on Neelalle. Maailman paras. Hän on alusta asti osallistunut jokaiseen hetkeen, tekemiseen ja vaihtanut kakkavaippoja mutisematta. Kun Neelalla on paha mieli, Heikki ottaa hänet syliinsä ja lohduttaa. Hän lukee kirjoja, leikkii, nukuttaa ja osoittaa hellyyttä ja tekee asioita Neelan kanssa, olivat ne arkisia tai ihan extempore. 

 

Luonteeltaan Neela on tyytyväinen ilopilleri, menevä, rohkea, temperamenttinen ja erittäin tulinen tapaus, kun sille päälle sattuu. Hän on kiinnostunut asioista ja pitää tärkeänä päästä osallistumaan kaikkeen. Neela osaa vahvasti osoittaa mieltään ja esimerkiksi pukeminen, tai nukkumaan meneminen on välillä aikamoista taistelua.

Neela omistaa loistavan ruokahalun ja on valmis maistamaan kaikkea. Ruokailu tapahtuu sormin ja hienosti se lusikka tai haarukkakin menee suuhun. Neela nukkuu kokonaisia öitä, n. 10-13 tuntia ja kahdet päiväunet. Uusia taitoja harjoitellaan välillä yölläkin, nimittäin puhumista, tanssimista ja seisomista. 

Neiti rakastaa osallistua kaikkiin arkiaskareisiin. On tärkeää seurata miten ruoka valmistuu, mitä imurin tai rätin kanssa tehdään. Hän on myös hyvä auttamaan vaatteiden laitossa (purkamisessa) pesukoneeseen tai kaappiin.

Neela seisoo ja kävelee tukea vasten, seisoo hetken ilman tukea, laskeutuu sohvalta tai tuolilta itse, antaa pusuja ja haleja, heiluttaa, havannoi ympäristöä ihan eri tavalla, hän myös tunnistaa oman nimensä hienosti, matkii sanoja, osaa näyttää sormella asioita, mitä haluaa syödä tai leikkiä. Hän osaa pyyhkiä oman suun ja tanssii kun kuulee musiikkia. Neela kurkkii tuolien takaa ja alta, taputtaa käsiään tahdissa ja osaa leikkiä "piiloleikkiä", hän tunnistaa eläimiä, kun luetaan kirjoja. 

Neelalla on asiaa ihan hirveästi ja me jutellaankin päivän aikana todella paljon. Täytyy myöntää, että moni jää kakkoseksi. :D Sanojakin on alkanut tulemaan ja niistä yleisimpiä ovat äiti, lamppu, hauva ja auto. Satunnaisia sanoja ovat mm. norsu, häntä, ei, hyvä, vaippa, joo/juu, kukka.

On ihana huomata, millaisia ihmisiä Neelan elämään kuuluu ja kuinka paljon rakkautta ja välittämistä tyttö tulee saamaan. 

Toivomme että Neelan vierellä kulkee suojelusenkeli, joka pitää hänestä huolta aina. Varsinkin silloin, kun me ei olla näkemässä. Me suojelemme sinua kaikelta, mitä ikinä keksitkin pelätä. 

Lauantaina juhlitaan Neelan syntymäpäiviä talvisella teemalla!

Hyvää syntymäpäivää Neela 1v! <3 

 

 

Kommentoi