Mikä ihmeen ADHD & aika”sokeus”?

Jatketaan ADHD oireiden parissa. Muistakaa, että kirjoitan pelkästään omien kokemuksien pohjalta. Kaikki varmasti kokee oireet eritavalla, koska jokainen meistä on erilainen <3

Myöhässä vai liian ajoissa? Mulla on tosi vaikea olla paikalla just sovittuna aikana. Yleensä olen aivan liian ajoissa. Ja se johtuu siitä, että kiire on mulle punainen vaate. Se aiheuttaa ahdistuksen ja pahimmassa tilanteessa paniikin. Jos mie en ole töissä puoli tuntia ennen vuoron alkua niin omasta mielestä olen myöhässä.

Aikataulutus. ADHD ihmisen yksi pahimpia vihollisia. Töihin iltapäivällä klo 16. Monelle se on mahdollisuus tehdä päivällä kaikkea muuta. Minulle se on pelkkää odottamista. Mitään ei voi aloittaa eikä tehdä, koska odotan vaan sitä että pitää alkaa laittautua, pitää lähteä. Mitään ei uskalla aloittaa, koska pelottaa että unohtaa ajankulun.

Tämän takia vuorotyö on myös hankalaa, mutta työtäni en halua vaihtaa. Olisi helpompaa jos voisi mennä kaikki päivät tietyllä rutiinilla. Se ois ideaali tilanne minun pään kannalta, mutta rakastan niin paljon minun työtä, joten nyt mennään tällä.

Kuva: Jussi Leinonen, Lapin Kansa

Mie teen tosipaljon aikatauluja. Herää. Torkuta. Nouse ylös. Mene suihkuun. Herätä lapsi. Pese pyykkiä.  jne jne. Mutta mulla on tosi vaikea pysyä niissä aikatauluissa ja sitten vain odotellaan.

Onko teillä jotain keinoja aikataulutuksen helpottamiseksi? Onko iltapäivä menot teille tuskaa?

hyvinvointi terveys oma-elama mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *