ROHKEUDEN VOIMA

Heipä hei pitkästä aikaa! Elämä on ollut viimeaikoina aika hektistä ja blogi on jäänyt taas vaihteeksi vähän syrjään. Nyt kuitenkin iski pitästä aikaa palo kirjoittaa ja hirvittävän suuri inspis, joten pakkohan se oli heti toteuttaa ennen ko inspis taas katoaa johonkin kuuseen 😀

 

Mulla oli tänään aivan surkea aamu. Mikään ei onnistunu ja kaikki vaan harmitti. Oon aloittanu uuden sivutyön, josta oon hirmu innoissani ja siihen piti käyttää aikaa Emilian päiväunien aikaan. Mutta koska mulla oli niin huono aamu, niin hylkäsin sen ajatuksen ja päätinkin käyttää päikkäriajan itsensä kehittämiselle. Ja se oli paras idea hetkeen!

Mie olen kuunnellu Ilkka Koppelomäen Saa mitä haluat äänikirjaa, ja sen myötä sain myös mahdollisuuden tutustua Ilkan verkkovalmennuksiin. Tänään siis aloitin kurssin nimeltä Rohkeuden voima. Kurssi kestää siis kuusi viikkoa ja mie kävin tänään läpi ensimmäisen viikon videot ja harjoitukset. Viikon harjoitteiden jälkeen Ilkka pyysi kirjoittamaan ylös ajatuksia. Mitä olet oppinut näiden aikana? Mikä videoissa on ollut tärkeintä? Ja siitä syntyi idea tästä blogipostauksesta! Eli tässäpä ajatuksiani ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

Mulle on ollu aina vaikea ottaa kehuja ja tsemppejä vastaan. Mutta sen sijaan mie olen ollu aina tosi hyvä ajattelemaan ittestä negatiivisesti. Moni on sanonu mulle, että Janica sie oot hurjan vahva. Ja minun ajatus on ollu aina että sitten et tunne minua. Koska mie en oo koskaan kokenu olevani henkisesti vahva. Päin vastoin. Toinen mitä mulle on paljon sanottu on se, että sie olet niin uskomattoman rohkea. Ja taas väärin, vaikka se ulospäin saattaa joskus siltä näyttää, niin käyn aina sisäistä kamppailua itseni kanssa. Mitä muut ajattelee minusta? Mitä jos teen tai sanon jotain väärin? Mitä jos en osaakaan? Mitä jos mokaan? Suurin kysymys joka päivä mikä minun mielessä pyörii useamman kerran päivässä on MITÄ MUUT AJATTELEE MINUSTA?

Yks ensimmäisiä harjoituksia oli miettiä, että kuka sie olet? Kirjoittaa asioita itsestä. Mie kirjotin itsestä 28 asiaa. Kolme niistä oli positiivisia. Se herätti minut ajattelemaan, että miksi mie ajattelen itsestä niin hurjan negatiivisesti koko ajan? Se on se mitä mie olen harjoitellu tekemään koko elämäni. Koska niinhän kaikki muutki teki. Mie olen ollu koulukiusattu ja opettajatki on minua verrannu muihin ihmisiin. Mikset sie vois olla niinkö muut? Miksi sie taas teit näin? Ota mallia luokkakavereista. Oon oppinu siitä, että miksi mie ajattelisin itsestä jotain hyvää, kun muutkaan ei tee niin?

Kuten tästä tekstistäkin huomaa, nii minun on tosi hankala hyväksyä itteä sellasena mitä mie oon ja mulla on maailman huonoin itsetunto. Siksipä tämä verkkokurssi tulee varmasti enemmän ko tarpeeseen!

 

Tämmönen mie oon!

– Janica

hyvinvointi mieli hyva-olo syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *