Astuin p*skaan ja mitä siitä seurasi

Otsikko jo kertookin tapahtumaketjun laukaisijan. Eli kyllä, astuin koiran p*skaan. Näin lumettomaan aikaan keräämättömät koiran jätökset suorastaan loistavat tienpientareilla. Niihin tulee kiinnitettyä erityistä huomioita joka päivä, kun haen esikoisen päiväkodista. Esikoinen kun tykkää tien sijasta kävellä tien sivussa keppejä yms. keräillen. Minä sitten toimin kakkapoliisina ja varoitan aina, kun edessä siintää lemuava liukumiina. Samalla kun skannaan kakkakasoja, tulee kiinnitettyä huomioita siihen, miten paljon tienvarsilla on roskaa. Olen toki aikaisemminkin pannut roskat merkille, mutta nyt ne suorastaan syövyttävät silmiäni. Noh, eräänä päivänä kakkaskannerini petti ja astuin itse koiran jätökseen. Kirosin kun merirosvo, sillä onhan se nyt oksettavaa ensinnä astua kakkaan ja toisekseen kaivella sitä kepillä kengän pohjasta ja lopulta pestä pohja, koska kaikkea ei muuten saa pois.

Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin

Olen lähtökohtaisesti sitä mieltä, että koirien omistajien pitää kerätä lemmikkiensä jätökset, ellei olla jossain keskellä metsää. Maatuvathan ne joo, mutta aikaa se ottaa. Toki joskus voi olla tilanne, että kakkapussi on unohtunut kotiin tms., jolloin tuotosten noukkiminen on hieman hankalaa. Mutta asia, mitä en ymmärrä yhtään, on roskaaminen. Mikä saa ihmisen heittämään roskat maahan? Roskis ei välttämättä ole juuri siinä, missä on tarve päästä roskasta eroon, mutta tuskin kovin kaukana kuitenkaan. Ja jos olet jaksanut kantaa tavaran mukanasi ennen kuin siitä tulee roska (esim. röökiaski tai karkkipaperi), niin jaksanet kantaa sitä senkin aikaa, kunnes löydät roskiksen.

Roskia riittää. Saispa niistä rahaa pullojen tapaan. Olisin rahoissani.

Se hyvä, mikä kakkastrofista poiki, on se, että päätin tarttua härkää sarvista ja alkaa keräämään joka vaunulenkillä vähintään 5 roskaa ja toimittamaan ne roskikseen. Olen aikaisemmin tehnyt erillisiä ”roskankeruureissuja”, mutta koska roskia näyttää riittävän, saattaa tämä viiden roskan taktiikka olla pitkäjänteisempi tapa siistiä ympäristöä. Kyllähän se tietysti sieppaa siivota roskia, joita en itse ole luontoon heittänyt, mutta puhtaat lenkkimaisemat ovat pienen ärsytyksen arvoiset. Olen muutenkin alkanut uudistaa tapaani ajatella. Valittamisen ja voivottelun sijaan mietin, voinko itse tehdä huonosti olevalle asialle jotain. Jos voin, niin miksi en tekisi sitä? Jos ainoa este on oma ego, tiedän tarttua toimeen. Ehkäpä julkinen roskien kerääminen motivoi jotakuta muutakin siivoamaan roskan silloin, toisen tällöin? Ainakin esikoiseen olen saanut istutettua pienen siivouskärpäsen. Ja onhan ploggaaminen (ainakin muutama vuosi sitten oli) varsin trendikästä puuhaa. 😅 Mutta niihin koiran kakkoihin en kyllä koske jatkossakaan, siinä menee minun rajani. 😂

Häiritseekö tienvarsien roskat sinua koskaan? Jos, niin teetkö asialle mitään?

Kommentit (4)
 1. Omalta sisäpihalta kerään jopa tupakantumppeja mutta muuten kyllä todella vähän. Esikoinen joskus huutelee rattaista että ”äiti ota toi roska”ja muutenkin keräilee niitä, pitäisi ottaa mallia. Myös roskaretket lasten kanssa ovat to do -listalla, uudenvuodenpäivänä oli mahtava ulkoilu kun lähdettiin keräämään rakettiroskia. Pitää kyllä skarpata itsekin keräämisen suhteen, kiitos hyvästä muistutuksesta.

  Koiranp*skat ärsyttävät todella paljon. Meidän hoodeilla on hurjasti kasoja niin kävelyteiden vieressä kuin ihan asfaltilla, harmittaa kun pitää rajoittaa lasten touhuja niiden takia.

  1. Onhan se kynnys tarttua toisten jättämiin roskiin korkea, myönnettävä se on. Mutta jotenkin siitä saa hyvä fiiliksen, kun ympäristö siistiytyy. 🙂
   Ja kyllä, kakat ärsyttää kovasti. Oon miettinyt, että eikö niitä ihmisiä, jotka eivät koiran jätöksiä korjaa, itseä ärsytä ne läjät ja mahdollisuus astua niiden päälle?

 2. Tuttu juttu roskien kerääminen minullekin, roskapussi jemmassa taskussa aina.

  1. Mahtavaa, niin sitä pitää! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *