Mitä odotan raskauden jälkeen eniten?

Moni odottava äiti varmasti fiilistelee asioita, joita tekee heti ensimmäisenä synnytyksen jälkeen. Niin myös minä! Kokosin listan asioista, joita erityisesti kaipaan ja joita toivottavasti pian pääsen tekemään!

Selällään makaaminen

Varsinkin iltaisin omassa sängyssä, aaah! Tykkään katsoa iltaisin telkkaria omassa sängyssä ennen nukkumaan menoa. Saan sillä hyvin häiritsevät ajatukset pois päästä ja monesti jopa nukahdan telkkari päällä. Kyljellään sängyssä makaaminen ja telkkarin katsominen on kuitenkin hankalaa, sillä telkkari on sängystä katsottuna täysin vastakkaisella seinällä. Selällään ei kärsi olla kuin muutamia minuutteja kerrallaan, sillä minulle tulee huono olo tosi äkkiä.

Kyljen kääntäminen ja sängystä ylös nouseminen

Kuulostaa hassulta, mutta näin se on! Viimeisen parin viikon aikana pelkästään kyljen kääntämisestä on tullut varsin kivulias suorite, jota pitää harkita pitkään ja hartaasti. Toinen yhtä ärsyttävä toimenpide on sängystä ja autosta ylös nouseminen. Se on ensinnä hieman hankalaa ison mahan kanssa, mutta aiheuttaa myös repivää liitoskipua. Myös ensimmäiset 5 metriä kävelyä ylös nousemisen jälkeen näyttää lähinnä 80-vuotiaan mummon köpöttelyltä…

Punaviini ja skumppa

Heti alkuun todettakoon, että en ole mikään alkoholin suurkuluttaja, mutta silti odotan, että voin ottaa lasillisen kuohuvaa tilanteissa, joissa muutkin ottavat. Talven pimetessä myös lasillinen punaviiniä esimerkiksi juustojen kera tuntuu ilahduttavalta ajatukselta.

Ruokien vapaampi syöminen

Imettäminen asettaa toki vielä omia rajoitteita syötäville ruuille, mutta kyllä jo odotan hetkeä, jolloin jokaista juustopakettia ei tarvitse syynätä läpi ja salmiakkiakin saa taas syödä ilman tunnontuskia. Odottavan äidin paras kaveri tuntuu olevan jatkuva taustalla vellova huoli ja syyllisyys siitä, ettei vain omalla toiminnallaan (tässä kohdassa syömisellään) aiheuta vauvalle mitään hallaa. Siitä tunteesta olisin jo valmis luopumaan.

Liikunta

Tämä on varmasti eniten odottamani asia ja tämän kanssa joutuu odotusta jatkamaan vielä pitkälle synnytyksen jälkeiseen aikaan. Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, on lajini crossfit ja tämä asettaa melkoisia rajoitteita treenaamiselle raskausaikana, mutta myös sen jälkeen. Synnytyksestä palautuminen riippuu niin monesta asiasta ja vaikka kaikki menisi by the book, menee palautumiseen kuitenkin kuukausia. Tällaiselle ”kaikki mulle heti nyt” -tyypille tilanne on hankala, mutta olen yrittänyt koko raskauden mentaalivalmentaa itseäni tulevaan palautumisaikaan. Vaunulenkkejä ja kevyttä lajinomaista treeniä heti, kun kroppa on siihen valmis. Odottavan aika on pitkä, mutta palautumisasioissa odotusaika kannattaa. Kävin reilu kuukausi sitten raskaana oleville ja vähän aikaa sitten synnyttäneille äideille suunnatussa workshopissa, josta sai hyviä työkaluja tulevaa palautumista ajatellen. Kerron workshopin annista omassa postauksessa lisää.

Oma kroppa

En ollut ennen raskautta missään erityisen timmissä kunnossa, mutta en sentään näin turpeinen kuin nyt. 😀 Edellisen raskauden jälkeen sain todellisen motivaatiopuuskan pistää kropan kuntoon ja vauvavuoden jälkeen oltiinkin aika hyvällä mallilla. Nyt odotan kovasti, että pääsen taas tarttumaan tuumasta toimeen ja pudottamaan raskauskilot (ja mielellään hieman ekstraa) pois. Ja raskauskilojahan on kertynyt tälläkin kertaa ihan kiitettävästi, vajaa 15 kg. Edellisessä raskaudessa kiloja kertyi liki 20, joten olen henkisesti valmistautunut vastaavanlaiseen nousuun myös tässä raskaudessa.

Omat vaatteet

Hommasin tähän raskauteen muutamia mammavaatteita (kirpparilta), muuten olen koittanut pärjäillä omilla vaatteilla. Joka aamulle on tähän mennessä vaatteet löytynyt, mutta aika lailla samojen tunikoiden ja muutamien housujen kierrättämiseksi vaatearsenaali on kutistunut. Olen jo muutaman vuoden ajan pyrkinyt eroon pikamuodista ja harkitsemaan ostoksia entistä kriittisemmin. Nyt odotan, että pääsen normaaleihin mittoihin ja voin aloittaa täydellisen neulepuseron metsästyksen, sellaisen ihanan hyggeilypuseron! <3

Mitä sä odotat eniten raskauden jälkeen? Vauvaa totta kai, mutta mitä muuta? 😊

Kukkia viikonloppuun.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *