Mitä pakata sairaalakassiin?

Esikoista odottaessani sairaalakassi oli pakattuna hyvissä ajoin, kuinkas muuten. Nyt en ollut edes ajatellut asiaa, ennen kuin mies viikonloppuna kysyi, että koska ajattelin kassin pakata ja mitä tavaroita varataan mukaan vauvalle. Tuon kysymyksen jälkeen iski pienoinen realiteettiahdistus päälle. Totta. Kohta MINUN pitää lähteä synnyttämään ja kohta MEILLÄ on uusi perheenjäsen täällä. Totta kai olen asiaa miettinyt, mutta nyt asian läheisyys jotenkin konkretisoitui. Ajattelin tehdä kokonaan oman postauksen synnytykseen ja uutta perheenjäsentä koskeviin mietteisiin liittyen, sillä niiden kanssa olen paininut paljonkin. Nyt kuitenkin ajatukset sairaalakassin sisällöstä, jos saisin tämän tekstin siivittämänä kassin viimein pakattua!

Mitä pakkasin sairaalakassiin edelliskerralla?

Esikoista odottaessa olin tavoilleni uskollisena pakannut mukaan useammat eri vaatteet, sillä koskaan ei tiedä mitä päällensä haluaa pukea. Olin totta kai panostanut myös eväisiin, sillä voiko eväitä koskaan olla liikaa? Myös kuivattuja luumuja oli peräti kaksi pussia, sillä niille on kuulemma käyttöä. Mukaan kassiin oli pakattuna kuulokkeet musiikin kuuntelua varten, naistenlehtiä yms. Mistä sitä koskaan tietää, kuinka tylsää sairaalassa oleminen lopulta onkaan? Myös toiveet synnytystä varten oli kirjattu tarkkaan ylös. Koitin tätä toivelistaani synnytystuskissani tarjota kätilölle, joka tokaisi ykskantaan, että tuolla me ei tehdä mitään. Se siitä sitten. 😀

Lopputulos taisi sairaalakassin osalta olla se, että en käyttänyt pakkaamistani tavaroista juuri hammasharjaa kummoisempaa. Hihhuloin koko sairaalassaoloajan sairaalan kaavussa, tohveleissa ja mitä upeimmissa verkkopikkareissa, joita sairaalasta saa. Eväistä en tainnut syödä mitään, sillä jopa niitä luumuja sai sairaalan puolesta. Kuulokkeet ja lehdet olivat täysi vitsi. Esikoiselle olin pakannut mukaan äitiyspakkauksen kokoa 56 olevat vaatteet ja lähdön hetkellä huomasimme, että ne ovat aivan jättisuuret pikku kirppanallemme. Mies saikin ensitöikseen lähteä kotiin päästyämme hakemaan pienelle muutamia sopivan kokoisia vaatteita.

Mitä mukaan tällä kerralla?

Laskettuun aikaan on matkaa hieman vajaa kuukausi, joten sairaalakassin pakkaamisen kanssa ollaan varsin hyvässä aikataulussa. Tällä kertaa ajattelin pakata mukaan itseäni varten lompakon (sis. henkkarit), neuvolakortin ja synnytyssuunnitelman (neuvolantäti rohkaisi sen tekemään, vaikka edelliskerralla se joutikin suoraan roskiin). Omat lääkkeet, hygieniakamat ja korvatulpat. Kännykän, laturin, vaihtovaatteet ja naposteltavaa (jopa pussillisen niitä luumuja 😉). Myös imetysliivit, imetystoppi, liivinsuojat sekä lanoliinivoide/ Bepanthen tulevat mukaan. Oma vesipullo ja kauratyyny lähtevät myös mukaan.

Tulevaa vauvaa varten ajattelin pakata mukaan suosiolla kahta eri kokoa vaatteita. Myös ulkovaatteisiin pitää panostaa hieman enemmän, kuin aikanaan esikoista varten, joka syntyi syyskuun alussa. Turvakaukalo sekä telakka olisi tarkoitus viedä autoon jo valmiiksi odottelemaan. Samoin kuin kaukalopussi.

Tällä kertaa oman sairaalakassin lisäksi pitänee myös esikoista varten pakata oma kassi. Koska kuopus ei ole ainakaan vielä suostunut kertomaan tarkkaa aikaa, koska hän päättää saapua, on esikoiselle hyvä varata perus yökyläilysetti valmiiksi, niin ei tarvitse sen kanssa alkaa panikoimaan, jos lähtö tulee nopealla aikataululla/keskellä yötä. Olen myös miettinyt, pitäisikö esikoista valmistella tulevaan, mahdolliseen äkkilähtöön, jotenkin etukäteen vai aiheutanko sillä turhaa ylimääräistä huolta hänelle, sillä kukaan ei tiedä, koska lähtö tulee. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että jätän kertomatta.

Tuleeko mieleen hyviä vinkkejä, mitä sairaalakassiin kannattaisi yllämainittujen lisäksi pakata? Entä miten olette valmistelleet esikoista itse H-hetkeen, eli siihen, kun äiti ja iskä painavat tukka putkella kohti sairaalaa?

Kommentit (2)
  1. Olipa mukava lukea tarinasi! Olen jotenkin henkisesti valmistautunut siihen, että synnytys alkaa juurikin keskellä yötä ja tukka putkella lähdetään sairaalaan ja koitetaan saada joku potentiaalinen lapsenvahti hereille 😀 Eilen vuorasin jo sängyn pyyhkeillä ja muilla suojilla, jos synnytys sattuisi alkamaan lapsiveden menemisellä.

    Onneksi sitä oikeasti pärjää aika vähällä, vaikka sairaalakassi jäisikin pakkaamatta. 🙂

  2. Mä en yhtään jaksa muistaa kuinka paljon esikoista valmisteltiin ennakkoon juuri synnytystä ajatellen. Toki meillä oli paljon pienempi tuleva isoveli, 1 v 9 kk. Oli tarkoituksella harjoitusmielessä ekalla yökyläreissulla muutama viikko ennen synnytystä mutta ei kyllä varmaan sen kummemmin juteltu että seuraavan kerran menet todennäköisesti sitten kun pikkusisko syntyy. Lähtö oli varmasti hämmentävä kun mun synnytys käynnistyi puoli yhdentoista aikaan illalla jolloin esikoinen oli luonnollisesti nukkumassa, herätettiin se ja mies lähti viemään mummolaan. Hyvä että lähti saman tien, koska miehen palattua lähdettiin heti sairaalaan jossa ehdittiin olla 13 minuuttia ennen vauvan syntymää.

    Mitään laukkua ei tietenkään ollut toisella kerralla valmiiksi pakattuna, viikkoja oli 38+2 kun synnytys käynnistyi. Siinä sitten supistusten välillä pyyheliina jalkojen välissä keräsin tavarat kasaan. Ekalla kerralla mäkin käytin sairaalavaatteita, mutta toisella kierroksella oli toiveissa päästä potilashotelliin joten sitä varten piti pakata omia vaatteita. Mulle varmaan tärkeimmät tavarat oli huulirasva ja herkut. Toisella kerralla puuttui molemmat mutta mies toi niitä sitten kaupasta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *