Vaunulenkki, todellinen 5-in-1

Ah miten rakastamaan vaunulenkkejä! En edes muistanut, miten ihanaa on suunnata tunniksi pihalle keskellä päivää! Tottahan esikoisen kanssa on tullut ulkoiltua, varsinkin viikonloppuisin, mutta ne ulkoilut keskittyvät usein puistoissa pyörimiseen. Vaunulenkeillä taas voi kävellä minne itse mielii ja olla vain omien ajatusten kanssa! Suuntaan vaunulenkille melkein säällä kuin säällä, mutta koko homma hipoo täydellisyyttä, jos aurinko sattuu paistamaan!

Tänään vaunujen kanssa ulkoillessani mietin, mitä kaikkea vaunuiluun oikeastaan yhdistyy. Ja siitä syntyi myös tämän postauksen otsikko.

Vauvan päiväunet

Ensimmäinen hyvä syy suunnata vaunulenkille on vauvan päiväunet. Meidän vauveli nukahtaa käytännössä heti kun päästään ulko-ovesta pihalle. Kyllä raikkaassa ulkoilmassa on magiikkaa! Siihen kun lisää vielä liikkeen, niin kyllä uni maittaa! Esikoinen nukkui vaunuissa vaikka 5 tuntia putkeen, jos ne pysyivät liikkeellä. Pikkusisko vaikuttaa olevan samaa maata, tosin nukahtaminen käy (ainakin vielä) joutuisammin kuin sisarellaan.

Liikuntaa ja raikasta ilmaa äidille

Kävely on mitä parhain liikuntamuoto, erityisesti synnytyksestä palautuvalle äidille. Itse teen mielelläni reilun tunnin mittaisia lenkkejä. Tuona aikana kilometrejä kertyy viidestä kuuteen, vauhdista ja maastosta riippuen. Askelista en tarkasti tiedä, sillä askeleet eivät kerry kellon ollessa ranteessa ja ranteen vaunujen työntöaisassa kiinni. Olen kokeillut pitää kelloa housujen tai takin taskussa, mutta se ei juuri paranna tilannetta. Tunnin lenkin jälkeen askeleita saattaa olla muutama tuhat kasassa. Onko joku keksinyt tähän ongelmaan jonkun patenttiratkaisun ja haluaisi jakaa vinkkinsä myös muille? 😀

Raikas ulkoilma on todellista bonusta, sillä työarjessa reilu tunnin ulkoilu on usein haasteellista järjestää, ainakin minulle. Nyt vaunulenkkeily on sujunut vielä varsin kivasti senkin vuoksi, että tiet ovat sulat, ilmat lämpimät eikä tienvarsilla ole jättimäisiä kinoksia hankaloittamassa vaunujen kanssa kulkemista. Joten mikäs tässä kärrytellessä!

Tällaisessa säässä kelpaa ulkoilla!

Äänikirjat

Vaikka minusta on ihana vaan kävellä omien ajatusteni kanssa uusia reittejä tutkien, on äänikirjojen kuuntelu myös aivan mahtavaa! Tykkään kovasti lukea, mutta vauva-aikana perinteiseen kirjaan tarttuminen tuntuu jokseenkin haastavalta. Imettäessä kirjan kanssa on hankala saada rentoa asentoa, iltaisin mieluummin töllöttää hetken telkkaria aivot narikassa ja muita kunnon vapaahetkiä päivässä ei sitten oikein olekaan. Siksi ylistys äänikirjoille! Tunnin aikana ehtii kuunnella jo oivan pätkän äänikirjaa ja jos vaunulenkkejä kertyy päivässä parhaimmillaan kaksi, on yksi äänikirja nopeasti kuunneltu! Nyt minulla on kuuntelussa Suolistovallankumous – näin suolistobakteerit vahvistavat aivoja. Kirja on supermielenkiintoinen!

Kaupassa käyminen

Olen siitä hullu nainen, että tykkään käydä kaupassa, varsinkin, jos ei ole tulipalokiire tai kiljuva nälkä. Vaunuilla ei toki saa tuotua viikon ruokaostoksia kerralla, mutta pienet täydennysostokset hoituvat kätevästi. Näillä viileillä ilmoilla olen suunnannut vaunulenkin aluksi kauppaan ja ostokset ovat kulkeneet vaunuissa kätevänä lisäpainona. Näppärä keino saada vähän extraboostia lenkkeilyyn, heh. 😀

Kavereiden treffaaminen

Mikäs sen mukavampaa kuin yhdistää liikunta, ulkoilma, vauvan päiväunet ja kavereiden treffailu. Tähän kuvioon ei tietysti äänikirjat mahdu, mutta melkein kaikki muu onnistuu. Vielä kuopuksen kanssa ei olla vaunulenkkitreffeille ennätetty, mutta esikoisen kanssa kärryttelimme aina silloin tällöin muiden mammojen kanssa. Kaverin kanssa lenkkeillessä kilometrit taittuvat kuin itsestään ja samalla tulee parannettua maailmaa. Toivottavasti pääsemme myös juniorin kanssa lenkkeilemään yhdessä muiden mammojen kanssa.

Tänään on luvassa nätti päivä, ainakin tänne etelään, joten kaikki sankoin joukoin ulkoilemaan! 🙂

Kommentit (6)
  1. Äidin työergonomia, mitä se on? – Äitiyhtälö | Lily
    14.5.2020, 19:40

    […] lantioita eteen, vedettyä olkapäitä alas ja pidettyä kore tiukkana. No eipä tainnut. 🙈 Vuoden alussa tekemäni seesteiset vaunulenkit tuntuvat nykyään otteilta jonkun muun […]

  2. Anna lapsellesi tämä arvokas lahja – Äitiyhtälö | Lily
    9.4.2020, 14:14

    […] ansiosta. Tykkään edelleenkin kuunnella, kun joku lukee ääneen. Sen tähden varmaan myös äänikirjat toimivat minulle erityisen […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *