Olen läski

 

Vääntelin kroppaani eri asentoihin, jotta jalkojeni alla oleva vaaka näyttäisi hieman pienempiä lukuja. Oikeastaan en tiedä mitä se osoitti, sillä vatsani oli näkökentän edessä, kun suuntasin katseen lattiaa kohden. Siitä olen joka tapauksessa varma, että lukema oli jotain sellaista, jota en olisi edes halunnut nähdä.

Syy ei toki ole minun. Olen korona läski ja siten sen sivullinen uhri. Niillä kaikilla välipaloilla jotka olen turpaani työntänyt, ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

 

 

 

Tuntuu siltä, kun korona veisi oman tilan pois. Harrastukset ovat pakko tauolla ja minulla ei muuta tekemistä, kuin lihota sohvalla. Tätä vauhtia pääsen mukavasti osallistumaan sumopainin mm-kisoihin, jos vaaka jatkaa päänsä aukomista minulle tätä tahtia.

 

Kateellisena sitä vain katsoo, kun monessa muussa paikassa vielä harjoitellaan. En minä niin liikuntaa kaipaa, mutta olipa syy lähteä ulos kämpästä. Nyt tuntuu siltä, kuin aivot kasvaisivat sammallalta ja persuuksesta näkyisi jo pienet juuret, jotka kiinnittävät minut kotia.

Niin no, onhan kotona seurana tietysti vaimo ja lapset. Voin viettää sitä paljon puhuttua laatua aikaa heidän kanssa. (Pelastakaa minut täältä!!).


Paljon olen miettinyt mitä voisin harrastaa tämän ajan ja pelastaa itseni lihomiselta, kun en oikeisiin harrastuksiini pääse. Ehkä alan kuviokellujaksi, siinä ei ainakaan stressi pääsisi iskemään? KKK- Kuopion korona kellujat seuran nimeksi ja tiukka uima-asu päälle, jossa jokainen mahamakkara pääsisi oikeuksiinsa. Se olisi komea näky.

Sen ainakin tiedän, että hölkkäämään en peräpukamat lepattaen ala. Muutaman kerran olen sitä kokeillut ja vieläkin maksan Kuopion kaupungille korvauksia rikkoontuneesta pyörätien asfaltista. Minulla kun on tällä kropalla vähän turhan raskas askellus. Siinä itkee vain mies, polvet ja naapurin kakara säikähtäneenä, jos yritän lyllertää vauhdilla eteenpäin. Ei kiitos!

Kuntosali voisi olla myös mielenkiintoinen harrastus, mutta en oikein viihdy siellä. Jos joku voisi ystävällisesti rakentaa sinne pienen kopin, jossa saisin olla omassa rauhassa jumppailemassa, niin voisin harkita useammin paikalla käyntiä.

Viimeksi tosin vein salaa urheillakseni käsipainot wc-koppiin, mutta viereisen kopin herrasmies soitti ambulanssin paikalle, kun luuli minun saavan jonkinlaisen kohtauksen ähinän perusteella. Jäi sitten treeni kesken, kun tulivat porukalla katsomaan, räjähtääkö minulla umpisuoli, vai onko vain paha ummetus?

 

Koira onkin tällä hetkellä ainut, joka todella aktivoi minut nousemaan ylös ja liikkumaan. Syke siinä ei vain kauheasti pääse nousemaan, kun joka toinen uloste ja koiran kusi pysähdytään haistelemaan. Sellaista hidasta löntystelyä se on vain eteenpäin, varoen samalla aggressiivisia mummoja, jotka vaativat leveämpää latua kävellessään sauvoineen.

 

 

Tässä laiskuudessa on vain se huono puoli, että mitä kauemmin tästä nauttii ja kärsii, niin sitä vähemmän minua huvittaa tehdä mitään aktiivista. Tulkaa siis joku ja pelastakaa minut täältä sohvalta. Olen läski ja ensimmäiset makuuhaavojen alut näkyvät jo. 


Kommentit (3)
 1. Etätyöskentely todellakin myös epäaktivoi. 7-15 istuu perseellään kuin tatti eikä liiku sitäkään vähää mitä kampuksella ollessaan liikkuu (tulostimelle, kahville, lounaalle, kaverin luo juoruamaan). Ja sit on niin ”väsynyt” ettei jaksa uloskaan lähteä. Laiska lehmä.

  Fyssarin moitittua asianlaitaa, ostin jumppakuminauhan tuohon työpöydälle. Vielä kun viitsisi alkaa sitä venytellä.

  1. Pakko liikunta on suoraan sanottuna perseestä. Voin kuvitella miten se kuminauha tuijottaa sinua syyttävästi ja vie lopunkin motivaation sitä myötä.

   Mielestäni liikkumisen pitää olla hauskaa ja tapahtua jopa vähän vahingossa. Minulla jäisi ainakin pakko jumppa tekemättä, jos sen suorittaminen olisi ainoa motivaattori. Vähän leikkimieltä ja liikunta sujuu siinä sivussa ilman, että edes liikoja pinnistelit saavuttaaksesi jotain.

   1. Hear-hear!
    Onneksi talvella sataa lunta ja kesällä on pihamaa mitä möyriä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *