Erilainen isänpäivän tarina

Tarina 1

Ensin se on rutussa pitkän yön jäljiltä. Sitä se on tietysti muutenkin, koska ikä tekee sileästä rypäleestäkin rusinan.
Ruma on myös ensimmäinen asia, jonka hän saa valmiiksi, aamuisen kahvin, sekä tupakan jälkeen. Vaikka eihän kukaan enää polta, sillä kenellä siihen on edes varaa?

 

Ennen lähtöäsi töihin peittelet hänet, jonka jälkeen on aika juosta. Kumisen oloinen häntä vain venyy ja suorenee, kun pidät arjessa vauhtia yllä.
Et toisaalta haluaisi taas istua pitkää päivää näytön ääressä, koska sillä tavalla saat vain kipeitä hedelmiä aikaan. Teet niin kuitenkin.

Sama se on toisaalta, mitä haluat. Joudut ottamaan sen esille piilostaan, edes symbolisesti, koska ylempi taho haluaa nöyryttää sinua työelämässä.
Sitä toivoo myös kumppanisi illalla, vaikkakaan ei nöyryytys mielessä. Joten onko ihmekkään, jos haluat illasta kääntää vain kylkeä ja käydä nukkumaan?

Hän on nyt väsynyt, joten antaa toisen huilata.

 

Tarina 2

Miehen naama on rutussa, huonosti nukutun yön jäljiltä. Sitä se on tietysti muutenkin, koska ikä, työ ja perhe-elämä, tekee sileästä rypäleestäkin rusinan. Onneksi sentään, edes osa meistä pystyy peittämään kasvonsa parralla, joten näky ei ole niin paha, mitä se voisi olla. Minulta se ei tosin onnistu.

Rusinan kaltainen on myös ensimmäinen asia, jonka saat aamuisen kahvin, sekä tupakan jälkeen mieleesi. Rutistuneelta elämäsi ainakin tuntuu, sillä arki on toisinaan arkea. Kenellä siitä on edes varaa nauttia, vaikka kuinka teet parhaasi?

 

Ennen töihin lähtöäsi silität nopeasti lasten päitä ja annat suukon vaimosi poskelle. Olet vain valmistautunut juoksemaan koko päivän töittesi perässä, joten tämä kaikki menee hieman ajatuksiesi ohi.
Et toisaalta haluaisi uppoutua työelämään, mutta koska olet saanut parittelun hedelmiä aikaan, on näin tehtävä. Myönnettäkööt , että kävisit sinä töissä ilman lapsiakin, mutta jostain tekosyy kiukutteluun on kaivettava. Isi rakastaa teitä joka tapauksessa!

 

Töissä kaivat työkalusi esille, koska pomo toivoo niin. Selviät kyllä tästä, koska olet tottunut tekemään niin.
Illasta et kuitenkaan enää selviä, kun vaimosi pyytää työskentelemään sängyssä. Ei sillä, että siellä olisi lähes puoleen vuoteen tapahtunut mitään, joten kieltäytyminen menee jo rutiinilla. Olet vain taas väsynyt kaikkeen, joten haluat ainoastaan vaipua untenmaille. Antakaa miehen nukkua.

 

 

Yhteenveto

Ensimmäinen tarina kertoi naisen perseestä ja toinen miehestä. Yhtäläisyyksiä löytyy siis yllättävän paljon, joten ehkä osa naisista on oikeassa? Miehet ovat perseestä.

Tuskin sentään. En ainakaan usko niin, vaikka välillä siltä tuntuukin.

 

 

Joten..

Hyvää isänpäivää kaikille, jotka sitä vietätte. Olette vanhempina sankareita lähes kaikki, vaikka teette sen jokainen omalla tyylillä.

Sanokoot muut siis mitä sanovat, mutta ei elämä persereikänä aina niin huonoa ole. Isänänä oleminen on ihanan kamalaa ja kamalan ihanaa!

puheenaiheet tapahtumat-ja-juhlat vanhemmuus hopsoa
Kommentit (2)
  1. No nyt ei löydy sanoja. Paitsi hyvää isänpäivää!

    1. En yhtään muista mitä olen kirjoittanut. Enkä uskalla edes katsoa 😂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *