Lähimmäinen pulassa! Osaatko toimia?

Syke, Pulssi, Terveydenhuolto, Lääketiede, Sydän

 

Rakas äitini joutui sairaalaan. En tiedä mikä häntä vaivasi, vaikka olihan tuosta jotain puhetta puhelimessa. Ei umpiluuta oleva pääni pysty imemään sisäänsä vaikeita lääketieteellisiä termejä, sillä se on jo täynnä kaikkea turhaa. Joten kiitti vain viihdeteollisuus, sillä olisi se ollut mukava saada jotain järkevääkin päähän jäämään!

Jos nyt oikein tarkkaan mietin, niin kai äitiä niskoihin koski? Antaa silti ainoastaan viisaampien pohtia siihen ratkaisua, sillä en minä mikään fiksu ole.
Itse en osaa, kuin perinteisiä parannuskeinoja. Se näyttäsi pahalta, jos olisin äitiä auttaakseni hieromassa marsua kipeään kohtaan, sekä uhraamassa ja sen jälkeen syömässä tuota poloista eläintä. Niin olen toisella puolella maapalloa kuulut tehtävän. Joten jos se toimii siellä, niin miksi sitten ei täällä?

 

Jos kuitenkin auttaakseni hieman muuttaisin reseptiä suomalaiseen suuntaan ja läiskisin vanhaa äitiäni saimaannorpalla takaraivoon ja lukisin Kalevalaa? Sen jälkeen käärittäisiin norppa folioon ja laitettaisiin kiukaan päälle kypsymään iltapalaksi. Samalla luonnollisesti pieksentä jatkuisi koivunoksilla pimeässä saunassa.
Jos tuokaan ei auta, niin jäljelle jää enää terva ja viina. Ihan viimeistä keinoa en edes mainitse, sillä se on jo turhan lopullinen. Luottakaamme siis norppavoimaan!

Nuo keinot pitänee jättää vain Etelä-Karjalaisille. Taitaa norppakanta olla sen verran heikko, että se ei riitä koko suomen käyttöön. Purkoot Lapissa poronkiveksiä, etelässä mitä hipsterit suuhun työntävätkään ja porin suunnalla menkööt tavallinen karhu. Kyllä ne taudit noilla lähtee.

 

Toisen ihmisen sairastelu vetää aina hiljaiseksi. Se on ilkeä muistutus siitä, että emme olekaan ikuisuuden kestäviä. Tuokin riippuu tietysti siitä, keneltä kysyy. Kristityt varmasti kertoisivat jotain enkeleistä sekä taivaasta ja hindut pelosta syntyä uudelleen vaikka kaalimadoksi.
Tiedä noista sitten, kun kaikilla tuntuu olevan omat bileet elämän jälkeen. Paitsi tietysti ateisteilla, jolla juhlat loppuvat viimeiseen valomerkkiin, kun elämän valaistus vihdoin sammuu.
Uskonnottomat jätkät ja emännät, miten kuitenkin olisi, jos pidettäisiin jatkot vielä jossain? Elämä on toisinaan ihan mukavaa!

 

Ensiapua olisi hyvä jokaisen osata. Itse en osaa elvyttää ja ainoa keino jonka tiedän on, että joskus aikoinaan puhallettiin tupakansavua peräreikään, jos tarkoituksena oli uudelleen käynnistää ihmisensydän. Rööki on vain hiton kallista, joten raaskisiko sitä käydä edes kiireellä ostamassa lähikaupasta?
Mitähän ambulanssin henkilökuntakin sanoisi paikalle tullessa, kun naama sinisenä puhaltaisin jonkun Reiskan persaukseen kadulla? Toisaalta ihmisen elämä on arvokas, joten ehkä se olisi vain nöyryyttävä tuohon tekoon?

Jos olet siis pulassa, niin minä puhkun ja puhallan kroppasi käyntiin, kuin iso paha susi. Olen teitä kaikkia varten täällä, vaikka en mielelläni enää tupakkaa kävisikään polttamaan.

 

Toivotan äidilleni pikaista paranemista. En kaikkia vaivojasi viitsi tähän blogiin kirjoittaa. En sen takia, että joku näkisi ne, vaan sen, ettei sinulla mene mahdollisuus juoruta tuttujen kanssa. Mistäs muusta vanhemmat ihmiset puhuisivat keskenään, kuin sairauksista?

 

 

Muistathan, että Aito ajatus-blogi löytyy myös Instagramista

hyvinvointi terveys hopsoa ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *