Vappu viinaa

 

Onko krapula? Roikkuuko hajonnut ilmapallo olkapäällä käytetyn kondomin vierellä ja sukatkin ovat täynnä serpentiiniä? Kuulostaa, että sinulla on ollut riehakas ilta, mistä et luultavasti ihan kaikkea muista. Ehkä olet vain tuosta tosiasiasta tyytyväinen?

Itse olen hieman vanhan aikainen ryyppääjä. Rakastan näet huonoja tekosyitä juomiselle ja huonolle käyttäytymiselle. Olkoot ne sitten työpaikan juhlat tai sitten vappu, kunhan ideana on se, että kansa on hyvällä tuulella ja yhteisestä päätöksestä sekaisin. Kai tuo on hieman huonotapaista ihannoida tuota menoa, mutta kyllä välillä kuuluu ottaa hieman rennommin. Alussa kuivailtu olo on siis palkinto, ei rangaistus.

 

Kyllä selvimpäinkin voi hauskaa olla, en tätä kiellä. Toisaalta voi tennistäkin pelata ilman mailaa, mutta kummasti tuo peliväline vain helpottaa hauskanpitoa kentällä. En siis ymmärrä miksi selväpäisten aktiviteetit kilpailisivat alkoholin kanssa? Ne ovat kaksi eri asiaa ja eivät mielestäni tyrmää toisiaan. Jos kuitenkin alkoholi korvaa aina tilan hauskan järjestäjänä, niin silloin se on ongelma. Juomisen pitää olla hauskaa, ei joka viikkoinen rituaali.

 

Juo muukin Eurooppa, vaikka ei tästä meteliä pidäkkään. Me pidämme, mutta se johtunee geeneistä. Meistä suurin osa on roiskittu alulle muutaman oluen jälkeen ja se kyllä näkyy. Jokaisessa kansalaisen perimässä asuu siis se pieni metsässä hihittävä pontikankeittäjä. Se on meidän perintömme ja kohtalomme. Antaa siis tämän metsätontun tulla ulos sisältämme muutaman kerran vuodessa.

Älä siis juo, jos et pidä siitä. Se on vain yksi tapa viihtyä, ei suinkaan mikään pakollinen ohjelmanumero. Sitä voi laulaa, tanssia ja olla ystävien kanssa selvimpäinkin ja tuota jopa suosittelen.
Itse en laula, enkä myöskään tanssi. Viimeksi kun lauloin, niin se tapahtui venäläisessä baarissa. Kappaleena oli tietenkin Karjalaisten laulu. Jälkeenpäin ajateltuna, se olisi saattanut olla virhe, mutta vielä ollaan hengissä.

On tuosta jo vuosia aikaa ja nykyään laulan enää salaa suihkussa. Mikä siinä onkin, että neste saa ihmisen huutamaan suurella sydämellä nuotin vierestä? Tiedän täysin, että olen surkea yrityksessäni, mutta ei kaikki ole aina niin vakavaa. Antaa mennä vaan, jos tekee mieli.

 

En puolusta alkoholin jatkuvaa käyttöä. Se tylsyttää ajatellun moneksi päiväksi, mutta niin tekee toisaalta myös moni muukin asia mitä teet, esimerkiksi työnteko. Se vasta lyhentääkin elinikää ja pistää masentumaan. Laskujeni mukaan tätä tapahtuu arkisin monella kahdeksan tunnin edestä ja ei kidutus siihen lopu. Tuon päälle pitää vielä laskea masentumiseen käytettyyn aikaan työmatkat ja supermarketissa käynnit.

Suomi on täynnä varoituskylttejä, mutta miksi työpaikkojen oville ei ole suuria kylttejä, jotka varoittavat epäterveellisestä lopputuloksesta? Vaadin suorastaan, että otamme mallia tupakka-askista ja laitamme varoittavia kuvia työpaikkojen seinälle. Siitä voi sitten kesätyöntekijä katsella firmasta jo eläkkeelle jääneiden kasvoja ja nähdä mitä vuosien työura teki ihmiselle.

 

Juodaan tai ollaan juomatta, jokainen tehkööt miten haluaa. Mielestäni alkoholi on ystävä oikein käytettynä. Tuo se tullessaan myös paljon huono, mutta ehkä tässäkin on syytä muistaa:

kohtuus kaikessa.

Kommentit (3)
  1. Sitten kun ne jotka päihteillä itseään rentouttavat taikka juhlistavat yms lakkaavat puoliväkisin tyrkyttämästä samaa muille, mahdollistuu paremmin myös heidän juhlamieli sekä rento-oloilu jotka eivät päihteitä tahdo käyttää. Havaittavissa selkeää syrjimistä näissä, ikävä kyllä.

    1. Oikeassa olet. Jokaisella pitää olla oikeus juhlia tavallaan. On se sitten pullon kanssa tai ilman.

  2. I don't speak Polish
    1.5.2021, 17:40

    Vähän samoilla linjoilla. Kännit on ihan paikallaan aina silloin tällöin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *