Pukeutumiskoodi helteellä

 

Jo aamuseitsemältä mittari näyttää + 20 ja duuniin on mentävä. Tuskanhiki valuu. Mitä töihin päälle?

Hellepukeutumisesta puhutaan nyt joka paikassa. Töihin pukeutumista hankaloittaa vielä se, että jokaisella työpaikalla on omat, usein kirjoittamattomat pukeutumiskoodinsa. Uuteen duuniin mennessä kannattaakin ottaa selvää, mitä pidetään soveliaana ja mitä ei. Asiaa voi myös kysyä suoraan.

Eilisessä Aamu-TV:ssä vaatetusalan opettaja Outi Kankaanpää antoi vinkkejä hellepukeutumiseen. Töihin menijöille Outi tarjosi hyvän neuvon: Kumarra ja pyllistä aamuisin reilusti omalle peilikuvallesi, jotta näet, ovatko vaatteiden mitat sopivat. (Asia, jonka haluaisin muistaa jo vaatetta ostaessani.)

Tenttasin eilen työkavereiltani, miten he kokevat hellesään pukeutumisen. Pikagallupin tulos ei ollut shokkiyllätys: naisille hellesää tarjoaa enemmän valinnanvaraa kuin miehille. Polvihousut ja hihaton paita eivät useimmille toimistotyötä tekeville miehille tule kyseeseen (toki poikkeuksiakin on), kun taas naiset pystyvät keventämään vaatetusta hyvinkin paljon hihan, housun ja helman pituutta lyhentämällä.

Työpaikan pukeutumiskoodit antavat tiettyjä reunaehtoja omalle pukeutumiselle, mutta kukaan ei kiellä oman persoonan esille tuomista – päinvastoin. Aikoinaan omassa ensimmäisessä työpaikassani minulle kerrottiin, että kesätyöntekijät olivat myös pukeutumisensa puolesta aina odotettu piristys ja väriläiskä muuten niin harmaassa virastotalossa. Kekseliäs vaatteiden yhdisteleminen, ajatuksella valitut asusteet ja hymy huulilla jäävät varmasti mieleen.

Kuumia kesäpäiviä!

-Jaana-

Ps. Kesän juhlien pukukoodi on myös hyvä aina tarkistaa etukäteen.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun vakioasu helteellä töissä on siisti hellemekko. Olen ostanut pari lyhythihaista mutta asiallista mekkoa ihan tätä tarkoitusta varten.

Akavan Erityisalat

 

Näinhän siinä kävi, että kun kesävaatearsenaali sai täydennystä, hellesäät väistyivät. No mutta, toivottavasti hellevaatteille tulee pian taas käyttöä! :)- Jaana

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.