Stellan arvoitus

Tässä on jo monta päivää sormet syyhyten odotettu että pääsisi kiertelemään kirppiksille tai mihin tahansa josta voi tehdä löytöjä. Vihdoin tänään pääsin sinne ja vastaani tuli hieno lasinen koristepullo.

image.jpegimage.jpeg

Jonka epäilen vahvasti olevan Nanny Stillin koristepullo Stella Polaris (Pohjantähti). Nanny Stillin Riihimäen lasille suunnittelemaa koristepulloa on valmistettu vuosina 1968-1973. Väreinä pullolla on ollut ainakin kirkas, vihreä, ruskea, sininen, vaaleansininen ja keltainen.

image.jpeg

Muutama asia kuitenkin pullossa alkoi epäilyttää. Sen pohjassa on kyllä R2-merkintä, jota Riihimäen lasi on käyttänyt, mutta…

Pullossa oli myöskin tarra kaulassa, jossa luki: bath foam England. Lisäksi pullossa on lasinen korkki, jollaisia en ole kauheasti näissä pulloissa nähnyt.

image.jpeg

Kuvassa alla näkyy korkki selvästi. Netissä on myynnissä vastaavia kokonaisuuksia, joissa kerrotaan kyseessä olevan Stella Polaris-pullon alkuperäinen korkki.

image.jpeg

Näistä Riihimäen pulloista on tehty jonkin verran kopioita ulkomailla ja joskus muistan kuulleeni tarinaa myös siitä että alkuperäisiä muotteja olisi kulkeutunut ulkomaille. Muistaakseni Riihimäen lasin historiasta kertovassa kirjassa oli jokin maininta tähän liittyen. Pitääpä lainata se taas kirjastosta ja tarkistaa asia.

image.jpeg

Pullo ja korkki ovat molemmat hyväkuntoisia ja kokonaisuus on kaunis. Maksoin näistä yhden euron, joten sijoitus ei ollut paha, vaikka kopioksi paljastuisivat. Onko kellään lisätietoa näistä? Kiinnostaisi tietää onko tämä aito Stella Polaris Riihimäen lasitehtaalta vai ulkomainen halpakopio?

image.jpeg

Ovatko pullot olleet ns. pakkauskäytössä. Kaunis se on joka tapauksessa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *