Ladataan...

Voitte arvata että jatkuvasti lisääntyvä lasiesineiden ja muiden löytöjen määrä ei aina ole miehen mieleen. On olemassa kuitenkin yksi esine, jota hän on pyytänyt hankkimaan lisää.

Helppo arvata että kyseessä on kapakkojen klassikkotuoppi eli Oiva Toikan Krouvi. Näitä tuoppeja on alunperin valmistettu vuosina 1973-1981 Nuutajärven lasitehtaassa. Markkinointi syistä Nuutajärven puristelasisarjoja myytiin Arabian tuotemerkin alla 1971-1977. Sen vuoksi näissä alkuperäisissä tuopeissa on Arabian tarroja tai pohjassa merkintä Arabia made in Finland.

Krouvi tuopit sopivat ihanasti käteen ja niissä oluen pintavaahto pääsee oikeuksiinsa. Jopa mieheni mielestä olut on näistä nautittuna paremman makuista.

Tuoppi näyttäisi taas olevan Iittalan tuotannossa ja huomasin että nämä ovat tänään alennuksessa -30% Anttiloissa plussakortilla eli alle viisi euroa kappale. Sieltä vaan täydentämään omia varastoja, jos Krouvi tuopit miellyttää. Mulla näitä on jo seitsemän kirppikseltä löytynyttä ja toistaiseksi ne saa riittää.

Ladataan...

 

Tuossa jonkin aikaa sitten sukulaiseni oli heittämässä pois vanhoja tietosanakirjoja 1800-luvun lopulta. Onnekseni ehdin poistaa kaikki kirjasarjan kymmenen osan värikuvat, ennen kuin kirjat viskattiin mäkeen.

Tein järvi- ja merikaloja esittelevistä aukeamista taulut. Tähän meni aikaa minuutti per taulu ja maksoivat tasan kehysten hinnan. Lisäksi tämä diy-juttu onnistuu keltä vaan.

Siellä ne nyt nojailevat seinään sängyn yläpuolella. Taidan kuitenkin viedä taulut kesällä mökille ja vaihtaa tähän jotkut muut kuvat tuosta tietosanakirjoista saksimieni kuvien pinkasta.

Muistan jostakin lukeneeni että viime kesän antiikkitapahtumissa tällaisilla vanhoilla kuvilla oli kova kysyntä.

Tässä vielä muutama lähikuva kalatauluista. En ole aikaisemmin törmännyt Merihärkään. Se on ylemmässä taulussa numero 3.

Sisustustaulut on kivoja. Näiden kanssa ei varmaan tule samanlaisia heti vastaan.

Ladataan...

Valkoinen Karhulan narupurkkiin laittamani Amaryllis on auennut. Se on varsin upean näköinen. Nämä painavat kukat kaatuvat helposti ollessaan kevyessä ruukussa, mutta tässä reilun kilon painoisessa purkissa kaatumisesta ei ole pelkoa.

Jos haluatte nähdä purkin josta höpötän kurkatkaa purkkeja ja purnukoita postaukseni. Tänään oli kuitenkin tarkoitus kirjoittaa tästä alla näkyvästä esineestä, joka on...

Mäntyharjun lasitehtaan Katja kristallikarahvi. Karahvin suunnittelija on teollinen muotoilija Eero Rislakki ja Katja karahvia on valmistettu Mäntyharjun lasitehtaalla koko tehtaan toiminnan ajan vuosina 1968-1971 North Crystal-tuotemerkin alla.

Eero Rislakki on muotoillut tämän karahvin lisäksi esimerkiksi JOPO-polkupyörän ja koruja Kalevala korulle, sekä useita muita esineitä.

Mäntyharjun lasitehdas ei koskaan tehnyt voittoa. Katja ja muut lasimallit päätyivät muutaman mutkan kautta Riihimäen lasin omistukseen ja niiden tuotanto jatkui tämän käänteen ansiosta Mäntyharjun lasin konkurssin jälkeenkin.

Kuvien karahvi löytyi eräältä kirppikseltä hyvään hintaan kyljessään lappu jossa luki: vanha maljakko. Pakko se oli pelastaa.

Huomenna on muuten Katjan nimipäivä. Hyvää nimipäivää kaikille Katjoille!

Pages