Ladataan...

Viime aikoina on löytynyt taas kaikenlaista kivaa. Valitsin tähän suosikkini esiteltäviksi. Tämä sininen ihanuus on Markku Salon Nuutajärven lasille suunnittelema Pandora. Pandoraa löytyy ainakin sinisenä, kirkkaana ja vihreänä. Ne olivat tuotannossa vuosina 1989-1992. Tämä oli ensimmäinen ehjä tällainen rasia, jonka olen nähnyt kirppiksellä, joten kuvittelisin että harvemmin näitä löytyy.

Kynttilänjalat ovat Aarikan. Olikohan tuo matalampi nimeltään Tulitukka? Näin muistelen. 

Kynttilänjalat on kuvausrekvisiittaa. Ne on löydetty jo aiemmin. Koboltinsininen ja kulta yhdessä näyttävät vaan niin hyvältä talven kylmässä valossa. Eikös kuninkaalisetkin luota usein tähän väriyhdistelmään?

Takaisin aiheeseen eli näihin löytöihin. Seuraavana löytönä Dora Jungin Tampellalle suunnittelemat Timber-lautasliinat (saattavat olla virallisesti kateliinatkin). Näitä oli kirppiksellä varmaan parikymmentä ja valkkasin sieltä ne tahrattomat mukaan. Niitä oli lopulta 9 kpl. 

Muistatteko vielä sen ihanan lampun, josta kirjoitin aiemmin. Tältä se näyttää päällä ollessaan. Tämä ei ole se kyseinen lamppu, vaan löysin myös toisen aivan samanlaisen. Nyt meillä on samanlaiset lamput makuu- ja olohuoneessa. Ihan ihme yhteensattuma että näitä näin löytyi lyhyen ajan sisällä kaksin kappalein.

Tämä maljakko kuvassa alla oli merkitty Riihimäen maljakoksi, mutta oikea tekijä taitaa olla Arabia. Kuvassa ei oikein näy kunnolla maljakon violetinsininen väri. Tämä näyttävä maljakko toimii ilman kukkiakin. 

Tällä kertaa ei kuitenkaan tarvinnut kuvata kukattomia maljakoita, koska Kierrätyskeskuksesta sai ostaa ruusukimppuja hintaan 0,50 € kimppu. Ihan huippua. Ehkä hiukan innostuin hamstraamaan. Iskin kaikki sikin sokin muutamaan maljakkoon, jotta pysyvät sen aikaa hengissä että ehdin siirtää ne sopivampiin vaaseihin.

Tässä ne loputkin ruusut näkyvät nyt ikkunalaudalla. Tiedättehän kissat, kaikki kauniit asetelmat tarvitsevat vielä ainakin yhden kissan poseeraamaan. Tekeekö koirat tätä? 

Toivotellaan täältä Saran kanssa mukavaa joulunodotusta!

Ladataan...

Jaksan aina vaan vouhottaa näistä vanhoista kotimaisista lasiesineistä. Tällä kertaa vuorossa ovat Tapio Wirkkalan upeat Minerva maljakot. 

Maljakot on Iittalan lasitehtaan tuotantoa ja niitä on valmistettu vuosina 1976 - 1999. Kapeampi taitaa olla mallia 3120 ja pulleampi mallia 2755. Monet näistä Wirkkalan maljakoista ovat sen verran samantyylisiä keskenään että niitä voi olla vaikea erottaa. Luulin aluksi tätä korkeampaa maljakkoa Avenaksi, mutta hiukan googlailtuani tulin siihen tulokseen että se on Minerva sittenkin. 

Sama se mikä on maljakon mallinumero tai nimi, kunhan se on sellainen että siitä itse pitää. Molemmissa maljakoissa on tekijän nimikirjaimet signeerattuna pohjaan, joten tunnistus oli tekijän osalta helppoa.

Jollain tapaa näiden maljakkojen muodosta tulee mulle mieleen Suomen luonto. Nimenomaan talvi ja kylmä, pimeys, jää, erämaa, lumi. Näissä on jotain todella hienoa. 

Näitäkin ja muita samankaltaisia maljakkoja löytyy aika usein edullisesti kirpputoreilta ja muista kierrätyspisteistä. Minullehan se sopii kun rakastan kaikkea vanhaa ja asioita, jotka suunnitellessaan ja tehdessään joku on nähnyt paljon vaivaa ja saavuttanut upean lopputuloksen.

Ilmoitin tässä jonkin aikaa sitten lähipiirilleni etten halua enää keneltäkään lahjaksi mitään uutena ostettua (ok käytetyt alusvaatteet ja sukat voi toki jättää tästä pois. Ihan niin pitkälle en aijo tässä kierrätyksessä mennä), jollei se ole sitten jonkun omin käsin tekemä tai kierrätysmateriaalista valmistettu. Voisitko kuvitella haluavasi joululahjaksi käytettyä tavaraa? Pitääkö tavaran olla uusi ollakseen ihana?

Ladataan...

Löysin loppuviikolla tämän mielestäni syötävän ihanan lampun. Lapsenikin nimittivät sitä jätskilampuksi kun näkivät sen ensi kertaa.

Lamppu on tanskalaisen Le Klintin valmistama ja sen on suunnitellut muotoilija Poul Christiansen. Laskostetusta PVC-muovista valmistettujen lampunvarjostinten sarja on suunniteltu vuonna 1971 ja tämä kyseinen lamppu on mallia 171C. 

Lampun johto on kolmemetrinen joten se on aiemmin palvellut jossain upean korkeassa tilassa. Pitää ensin lyhentää johto että saan lampun roikkumaan olohuoneeseemme. Halkaisijaltaan lamppu on 55 cm, eli mistään aivan pienestä lampusta ei ole kyse. 

Varjostimessa on kaksi hyvin pientä osumajälkeä. Niitä tuskin huomaa. Harvoin mikään käytettynä ostettu on ihan täydellinen ja kerron teille lampun hinnan: 25 euroa. Voitteko kuvitella???

Tämä oli niin ihana löytö etten malttanut edes odottaa että se on katossa, vaan halusin kirjoittaa siitä heti. Kuinkahan kauniin valon se luo varjostimen laskosten ansiosta?

Toivottavasti saadaan lamppu tänään kattoon. Mitä pidätte lampusta? Aika makee, vai mitä?

Pages