Ladataan...

Olimme viikonloppuna minilomalla Turun Caribia-kylpylässä. Reissun aikana ehdin myös koluta muutaman kirpputorin ja poimia mukaan pari kivaa juttua.

Aurinkoinen Aurajoen ranta houkutteli kävelylle. Katseltavaa riitti niin paljon että lapsetkin jaksoivat hyvin mukana. Reissun parhaita löytöjä ei kuitenkaan tehty Turusta, vaan matkan varrelta Salosta.

Löysin Salon seudun suurkirppikseltä kolme kappaletta Arabian Suvi kynttilänjalkoja melko edullisesti. Ne on suunnitellut Gunvor Olin-Grönqvist.

Näitä myös maljakoksi kelpaavia kynttilänjalkoja on valmistettu vuosina 1982-1989. Hyväkuntoista Suvi sarjaa tuntuu löytyvän ihan hyvin. Olin jo aikaisemmin kuolannut näitä eräässä toisessa paikassa. Onneksi en niitä kuitenkaan silloin ostanut. Säästin muutaman euron.

Mattavalkoinen pinta kohokuvioineen on hurmaava. Tähän sarjaan kuuluu kynttilänjalkojen lisäksi ainakin maljakko ja kukkaruukku.

Myös Arabian tuotantoa oleva, jo aiemmin löydetty superretro Kerä-ruukku sai hyllylle hiukan hillitympää seuraa kolmesta kaunokaisesta.

Ladataan...

 

Persoonallisten sisustustaulujen löytäminen vaatii hiukan vaivaa, muttei välttämättä juurikaan rahaa. Usein parhaat löydöt on melkein ilmaisia tai vaan parin euron juttuja.​

Olin tänään läheisessä kierrätyskeskuksessa ja heti ensimmäiseksi silmäni osui lappuun, jossa ilmoitettiin ettei korttimaksut toimi ja vain käteinen kelpaa. Tiesin rahapussiin kolikkotaskusta löytyvän pikkuhiluina maksimissaan kolmisen euroa.

Jos jotain siis löytyisi olisi sen oltava halpaa. Tiesin että jotain löytyisi jos vaan pitäisin silmäni auki. Lasitavaroiden tarjonta oli tänään huono, joten siirryin leluosaston kautta paikkaan jossa oli tauluja ja kehyksiä myynnissä.

Jaaha, joku on itse yrittänyt piirtää Akua ja kehyksen lasikin on kärsinyt vähän kulmasta. Siiretään sivuun vaan.

Hetkinen, piirros onkin varsin taidokas ja alakulmassa on painettu teksti: Mr Duck Steps Out, 1940. Kyseessä on painettu taidejuliste, jonka kuva on alkuperäinen luonnos kyseisestä elokuvasta.

Internet tietää kertoa että samanlaisia taidejulisteita tässä koossa (30x40 cm) myynnissä hitusen alle viidelläkympillä. Tästä ja hiukan kärsineestä kehyksestä maksoin 0,90 €.

Voisi olla ihan hauska hommata toinenkin Disney-hahmo vastaavalla tekniikalla toteutettuna Akun kaveriksi. Samaan hintaan tietysti.

Ladataan...

Monet muistavat Kehrä lasisarjan astioita lapsuudesta. Ehkä näitä oli mummolassa, kaverin luona tai kotona? Ne olivat Riihimäen lasin edullista Kotilasi tuotantoa 80-luvulla.

Sarjaan kuuluu monenlaista lasia, kulhoa, kuppia, lautasta, maljakko ja tuikkulyhty. Sarjan on suunnitellut Nanny Still, joka on kansainvälisesti arvostettu lasitaiteilija.

Nykyään nämä astiat ovat kirppiksillä todella edullisia. Edes Ikeasta ei saisi samaa määrää astioita samaan hintaan. Pahviset kertakäyttöastiatkin taitavat maksaa melkein enemmän (että vinkkinä kaikille ensimmäistä kotiaan perustaville).

Lasien pinta on kivantuntuista kädessä ja lasit kestävät hyvin konepesua. Nämä voisivat olla nostalgiset myös mökillä.

Kehrä sarjaa löytyy vielä runsaasti, vaikka sitä ei ole valmistettu enää muutamaan kymmeneen vuoteen. Lasien ja kulhojen pohjasta löytyy "Kehrä".

Kehrä sarjan lisäksi kattaukseen pääsi Humppilan lasille 70-luvulla suunniteltu massiivinen maljakko. Sen suunnittelija on Tapio Wirkkalan veli Tauno. Mutta kuka oli tämä Tauno?

Netti kertoo miehestä kovin vähän. Maljakko on joka tapauksessa näyttävä ja loisto-ostos hintaan 2,50 €.

Pages