Ladataan...

Varoitus jo heti näin aluksi: postaus sisältää kasari-nostalgiaa. Muistatteko 80-luvulta kirsikka kuvioisen lasisarjan? Sarja on jäänyt mieleeni lapsuudesta.

Tämä on ihan ensimmäinen sarja, jota olen aikuisena ruvennut keräämään. Varmastikin juuri tähän liittyvien mukavien muistojen vuoksi. Lisäksi kirsikkakoriste on mielestäni söpö. Kyseessä on siis Riihimäen lasiin kuuluneen Kotilasin sarja Kirsi, jota on valmistettu vuodesta 1983 ilmeisesti aina 1990-luvun alkupuolelle saakka.

Sarjan suunnittelussa on huhujen mukaan konsultoinut lasitaiteilija Nanny Still, joka tuolloin ei enää ollut Riihimäen lasilla töissä, vaan työskenteli muualla. Eli varmuudella voidaan sanoa että sarja on Kotilasin designia.

Nykyään tätä sarjaa löytyy hyvin kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista. Hinnat ovat edullisia, ja osia voi löytää jopa alkuperäispakkauksissa halvalla. Esimerkiksi tuikkulyhdyt kynttilöineen jopa 1,50 € ja viinilasit 4 kpl/5€, sekä jalalliset jälkkärimaljat 2€/4 kpl. Ihana sarja, joka on turhaan aliarvostettu.

Muistaako kukaan muu tätä?

Ladataan...

Tässä on ollut jo pitempään toiveita löytää olohuoneeseen suuri erikoinen lamppu. Muutama päivä sitten löytyi tämä ilmeisesti messinkinen avaruusalus.

Lamppua kiertää vihreät lasikoristeet ja siinä on rasteriritilä. Todennäköisesti lamppu on 50-60 -luvulta ja epäilen sitä tanskalaiseksi. Mitään merkintää siitä ei löydy.

Halkaisija lampulla on noin 50 cm. Yritin etsiä tästä lisää tietoa, mutta yhtään vastaavaa lamppua en löytänyt. Jonkun Jo Hammerborgin lampun löysin, jossa oli lähes vastaavanlaiset lasipalat upotettuna lamppuun.

Olisi ihanaa saada selville että minkä valmistajan lamppu on ja milloin se on tehty. Voi hyvinkin olla että tämä on joku halpakopio, mutta aidosti vanha sellainen. Mieheni mielestä lamppu on aivan karsea.

Täällä se nyt roikkuu. Itse pidän lampusta kovasti. Se on juuri sellainen, mitä toivoinkin: erikoinen, riittävän suuri ja MCM- tyylinen. Eipä tule samanlaista vastaan. Toivottavasti jollain olisi lampusta lisätietoa, eikä sen alkuperä jäisi hämärän peittoon...

 

Ladataan...

Olimme eilen päiväreissulla Tammisaaressa. Tarkoitus oli alunperin mennä Hankoon, mutta päätimmekin matkalla pysähtyä Tammisaareen.

Satamassa oli hyvin ilmaista parkkitilaa. Koska paikka on varsin pieni, satamasta on vain kivenheiton matka keskustaan. Pojat halusivat heti suureen leikkipuistoon sataman tuntumassa, joten siihen pysähdyttiin. Puisto näytti olevan monelle muullekin mieleen.

Annokset sataman ravintolassa olivat yllättävän hyviä. Uimarantakin löytyi ihan vierestä, mutta kova tuuli oli karkottanut uimarit. Meiltäkin jäi uinti väliin.

Löysimme torin tuntumasta ihanan sisäpihan, josta sai erinomaisia jätskejä ja missä oli myös kirppis. Tällä kertaa kirppisharakka ei löytänyt mitään. Löydöt tein vasta aivan Tammisaaressa kiertelyn loppuvaiheessa iltatorilta, jota pidetään ilmeisesti vain tiistai-iltaisin.

Paluumatkalla pysähdyimme Raaseporin linnan raunioilla, joka ainakin itselleni oli mielenkiintoinen kohde.

Aikuisten liput olivat vitosen ja alle 12-vuotiaat saivat tutustua linnaan eurolla. Lastenvaunuilla pääsi linnan pihalle, mutta siitä eteenpäin pienempi poika kulki sylissä.

Tammisaari ja "linnareissu" oli juuri sopiva 2- ja 4- vuotiaille. Enempää eivät olisi kerralla jaksaneet.

Ja minäkin paatunut kirppisten kiertäjä sain reissulta mukaani ihanan Tamara Aladinin Välkky lasituikun ja neljä ruskeaa Kastehelmi lautasta.

Suosittelen molempia paikkoja kohteena lapsiperheille, kun halutaan päästä helpolla ja edullisesti tekemään jotain kivaa, jossa koko perhe viihtyy.