Ladataan...

Luvattoman pitkä aika on mennyt siitä kun olen viimeksi ehtinyt kirjoittaa tänne. Niin ne hyvät aikeet jäävät arjen alle. Mitäs pidätte alla näkyvästä tuolista?

Se on Dorigo Designin Lunatica-tuoli. Dorigo Design on Italialaisen Fiorenzo Dorigon design-huonekaluja myyvä yritys. Tuoli on valmistettu metalliputkesta ja siinä on muovinen selkä- ja istuinosa.

Muotoilu on mieleenpainuva, mutta ei paljastanut mitään tuolien iästä. Huomaatteko pienen ystäväni avustamassa valokuvien ottoa oikealla?

Pohdimme siis tuolien ikää. Veikkasin näitä 80-luvun tuotannoksi. Tulee hiukan mieleen Dynastia ja muut sen ajan tv-sarjat. Se veikkaus taisi kuitenkin mennä metsään.

Löysin netistä tietoa tuolista kroatiaksi, joka ei minulle avaa juuri mitään. Mutta onneksi kuten monta kertaa muutenkin tavaran pohja kertoo monta salaisuutta. Näyttäisi tuoli olevan 2000-luvun tuotoksia. Eli valmistettu ilmeisesti 2008.

Hullunkurisia tuoleja löytyi kolme huutokaupasta ja hinta oli hyvin maltillinen kilpahuutajien puuttuessa. Kiitos vaan henkilölle, joka arvasi että nämä ovat minulle mieleisiä.

Toinen muovinen löytö ovat nämä Karhumuovin valmistamat Marimekko/Decembre-henkarit. Armi Ratian perustama yritys toimi vuosina 1970-1983 ja sen pääsuunnittelija oli Ristomatti Ratia. Näistä en maksanut mitään. En ole kauheasti näitä aiemmin nähnyt. Joku oli hylännyt omansa.

Ladataan...

Kesän löydöistä ehkä erikoisin ja varmasti vanhin on tämä maalattu vesikarahvi. Karahvi on Riihimäen lasin valmistama.

Karahvi löytyy Riihimäen lasin kristallien ja talouslasien kuvastosta vuodelta 1915. Maalattuja karahveja on ilmeisesti neljää eri muotoa (muodot A-D) ja ainakin yhtä monta eri maalauskuvaa. Tämä kyseinen karahvi on A 2297.

Karahvi on nimenomaan tarkoitettu vedelle. Samasta kuvastosta löytyy myös karahveja juhlavammille juomille. Niiden määrä näyttää olleen moninkertainen vedelle tarkoitettuihin verrattuna.

Vesikarahvien koristeet näyttävät olevan Jugend-tyylisiä. Toinen vanha karahvini on tämä lumpeenkukilla koristeltu hiukan suurempi pullo, joka löytyy samasta kuvastosta ja sarjasta. Se näyttäisi olevan C 2299.

Vinkiksi kaikille, joita vanhat hiukan hankalammin tunnistettavat lasiesineet kiinnostavat: designlasi.com -sivustolta löytyy paljon tietoa ja useat vanhemmat lasitehtaiden lasiesitteet löytyvät myös sivuston alta.

Lumpeenkukalla koristellun pullon löysin jo talvella ja päätin heti alkaa kerätä näitä maalattuja vesikarahveja, jos niitä löytyy edullisesti. Tähän mennessä olen tuhlannut näihin yhteensä seitsemän euroa.

Viime aikoina en ole ehtinyt paljoa kirjoittaa blogiin, johtuen ihan siitä että tuolla on metsät marjoja ja sieniä pullollaan, eikä niitä voi sinne jättää. Pian on pakastin niin täynnä että sinne ei enempää mahdu, niin alkaa päivitystahti blogissakin parantua.