Ladataan...

Vielä muutama vuosi sitten Arabian Kosmos astiat olivat melkeinpä ruminta mitä osasin kuvitella. En ole koskaan ollut mikään ruskean värin fani ja mielestäni kuviointi oli muutenkin jollain tapaa tunkkainen.

Jonkin aikaa sitten kuitenkin mielipiteeni Kosmoksesta muuttui. Aloin pikkuhiljaa ostaa sarjan osia aina kun niitä edullisesti löysin.

Vähitellen sarjan osia alkoi kertyä. Mulla oli monta teekuppia, mutta teekannu puuttui. Kaikki löytämäni kannut olivat niin kovissa hinnoissa etten raaskinut niitä ostaa. Sainkin odotella kannua melkoisen tovin.

Perjantaina kuitenkin löysin hyväkuntoisen kannun sopivaan hintaan. Kannussa oli alkuperäinen teesihtikin mukana. En ollut edes tiennyt että niihin sellainen kuuluu, koska aiemmin näkemissäni kannuissa ei sihtejä ollut.

Lämpimät ruskean sävyt sopivat mielestäni hyvin syksyyn ja luonnon upeisiin väreihin. Ilmojen pikkuhiljaa viiletessä on mukava kattaa pöytä lämpimin värein.

Kuvion tähän sarjaan on suunnitellut Gunvor Olin-Grönqvist ja sarjaa on valmistettu vuosina 1962-1976. Astiaston osia löytyy melko helposti kirppareilta ja ne ovat yleensä edullisia.

Siinä se kauan kaivattu kannu näkyy. Tämä kahvinjuoja taitaa vaihtaa muutamat kupilliset kunnolliseen irtoteehen.

Luonnonvalossa kuvio pääsee oikeuksiinsa. Pakko tunnustaa että entinen inhokki on hiipinyt suosikkien joukkoon.

Ladataan...

Tämä ei taida olla blogipostaus, vaan avunhuuto. Olen nimittäin etsinyt jo pidemmän aikaa tälle lampulle suunittelijaa ja valmistajaa.

Lampun kupu on lasia ja sen ympärillä on ilmeisesti alumiininen varjostin. Lamppu on todennäköisimmin 60-luvulta ja ainut varma tieto siitä on se että valmistusmaa on Ruotsi. Ruotsissa on useampikin tehdas tehnyt vastaavia lamppuja ja näin äkkiseltään tämä voisi olla Hyllingen, Flygforsin, Alsterforsin tai Markarydin valmistama.

Tämä taitaa mennä osastoon kysy design-museolta... Kaikki johtolangat otetaan vastaan.