Ladataan...

Olen jo pidemmän aikaa ostanut kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksista vastaan tulleet erittäin anteliaasti hinnoitellut Revontuli sarjan juomalasit. Lasit ovat maksaneet 0,25 € - 0,50 €. 

Erkkitapio Siiroisen sarjaan kuuluu juomalasien lisäksi ainakin jälkiruokakulhoja ja eri kokoisia lautasia. Pidän erityisesti näistä laseista. Laseja voi käyttää myös pienten makeiden vanukastyyppisten jälkiruokien tarjoiluun ja korkeimmat lasit sopivat hyvin esimerkiksi oluen tarjoiluun.

Vuosina 1978-1982 valmistettuja laseja kiertää sarjan nimikuvio. Riihimäen lasin Kotilasimallistoon kuuluvia laseja on kolmea kokoa: 5,5 cm, 7,5 cm ja 12 cm korkeita.

Mielestäni nämä lasit ovat oikein mainioita ja paljon persoonallisempia kuin monet markettien hyllyistä raahatut uudet tusinalasit. Erityisen hyviltä lasit näyttävät värikkään sisällön kera.

Käyttämättömät kotimaiset lasit 6 kpl avaamattomassa pakkauksessa sain hintaan 4,40 €. Löytyisköhän marketista?

Tässä kuvassa alla vielä sarjan lasien eri koot vierekkäin. Kuvassa näkyy myös lasien erikoisen muotoinen pohja.

Tehkääpä testi ensi kerran kirppiksellä. Voisin melkein vannoa että Revontuli sarjaa löytyy ja hinta ei ole edes euroa kappale. 

Ladataan...

Otsikko ei viittaa kirjoittajaan, mutta sitäkin enemmän uusimpiin löytöihini nimittäin vanhoihin kaupunkikarttoihin. Löysin niitä kaksin kappalein kierrätyskeskuksesta. Pidän siitä että taulut eivät ole pelkkiä koristeita ja esillä vain kauneutensa vuoksi. Niissä pitää olla aina joku juttu sen kauneusarvon lisäksi. 

Kartat ovat Turun ja Uudenkaupungin kaupunkikarttoja ja kuuluvat Suomen ensimmäiseen kaupunkikartastoon. Kartaston on laatinut Claes Wilhelm Gylden vuosina 1837-1843 ja se käsittää kaikki siihen aikaan olemassa olleet 30 Suomen kaupunkia. Ostamani kartat ovat alkuperäisten karttojen kopioita. Alkuperäiset ovat usean sadan euron arvoisia ja hinnat vaihtelevat kaupungista riippuen. Kartoista on tehty kopioita vuonna 1931 ja Maanmittaushallitus on tehnyt Gyldenin kartastosta näköispainoksen vuonna 1983.

Yläpuolella lähikuva osasta Turun kaupunkikarttaa. Näyttääkö edelleen tutulta turkulaiset? 

Kartoista on asemakaavan lisäksi selvinnyt omistaja- ja pinta-alatietoja. Näitä tietoja tarvittiin mm. verotusta, lainhuudatusta ja rakennusvalvontaa varten. 

Turun kaupunkikartassa on lisäksi lueteltu Kaupunginosien ja korttelien nimet. Nimistö näyttäisi suurelta osalta olevan eläimiä, kaloja, planeettoja yms. (Mitä minun ruotsinkielen taidollani selviää.)

Uudenkaupungin kartta on tehty samalla periaatteella. Kaupunki on luonnollisesti ollut paljon pienempi, eikä siinä kortteleitakaan näy kuin 22 kpl. Mielelläni haluaisin tällaisen Gyldenin kaupunkikartan Helsingistä, se kun on syntymäkaupunkini ja muutenkin tärkeä minulle.

Kartat löysivät paikkansa alakerrasta, jossa meillä on pieni lukunurkkaus. Kivoja ja persoonallisia tauluja nämä kaupunkikartat. Eikä taida ihan heti tulla samanlaisia vastaan.

Ladataan...

Taas on käyty koluamassa jokunen käytetyn tavaran myymälä ja nyt voidaan tarkastella saalista tarkemmin. Mini Kilta -tuoli on Olli Mannermaan suunnittelema ja se on kuulunut jo pidemmän aikaa mun nämä on saatava listalle.

Yllätys oli että löysin sen oranssina ja merkillisen hyvässä kunnossa, sekä edullisesti. Oranssi on tosi kiva väri tälle tuolille. Pidän väristä koko ajan enemmän. En olisi ehkä itse osannut valita tuolia oranssina suuremmasta värivalikoimasta, vaan olisin tyytynyt johonkin tylsempään ja turvallisempaan väriin. Nyt kuitenkin olen aivan vakuuttunut että juuri tämä väri se pitää ollakin.

Ihanan Mini Killan lisäksi löysin tuollaisen aidon ja oikean asuintalon porrasvalon B-kirjaimella. Siis aivan oma B-rapun lamppu. Sisäinen pilailijani nauroi jo huutonaurua ajatellessani mitä kaverit lampusta sanovat. 

Mulla kai kunnon kirppisvuosi käynnistyy Kilta-tuolin löytämisellä, viime vuonna paras alkuvuoden löytö oli myöskin Kilta-tuoli. Tämä oranssi tuoli on Martelan valmistama ja se on valmistettu 2011. Edellinen Kiltani oli Tehokalusteen leimoilla, joka tietääkseni on siis juurikin nykyään tämä Martela.

Kannattaa tutkia kaikki pohjia myöten, niillä on yllättävän paljon kerrottavaa.  Tuolin ihana villakangas on todellakin kissojen mieleen. Katsokaa nyt tuota pintaa. Siihen ei voi olla teroittamatta kynsiään.

Kissat voittivat. Kiikutin tuolin turvaan huoneeseen, johon kissoilla ei ole asiaa. 

Pages