Sopiiko Keto kasvissyöjälle tai vegaanille?

Moi kaikki,

Tänään ajattelin aloittaa bloggaamisen ja puhua aiheesta: Voiko kasvissyöjä tai vegaani syödä ketogeenisesti?

Molemmat, keto sekä kasvissyönti ovat nimittäin tällähetkellä varsin suosittuja ruoakvalioita. Mutta voidaanko niitä toteuttaa helposti samanaikaisesti? Kyllä voidaan, tämän ruokavalion nimi on vege keto. Se on tietenkin hieman muita ruokavalioita haastava toteuttaa.

Käydään asiaa kuitenkin vähän syvemmin läpi

Erityisesti vegaaneille ketogeeninen ruokavalio näyttää nopealla tutkimisellla lähes toiselta ääripäältä, mihin vegeruokavalio perustuu – keto sisältää perinteisesti toteutettuna paljon eläinperäisiä tuotteita, mutta vain vähän kasviksia.

Vege ketossa enemmän hiilareita

vege keto hiilihydraatit

Vege keton päivittäineinen energiansaanti sisältää noin 20 prosenttia hiilihydraatteja perinteisen 5 prosentin sijaan. Proteiineja syödään normaalisti. Rasvoja taas vähemmän kuin perinteisessä ketogeenisessä ruokavaliossa. Rasvan määrä noin 50 prosenttia.

Jotta saat riittävän määrän energiaa sekä proteiineja, tulee vefe ketoon sisällyttää runsasenergisia kasviksia, kuten pähkinöitä, siemeniä ja rasvaisia hedelmiä, kuten avokadoa sekä kookosta.

Myöskään kuitupitoisia, mutta vähähiilihydraattisia kasviksia ei tule unohtaa. Niitä ovat mm. artisokka, parsakaali sekä kukkakaali.

Vege keto mahdollsita, mutta haastavaa

Toisin sanoen, vegaanisen ja ketogeenisen ruokavalion yhdistäminen on mahdollista. Mutta sen oikeaoppinen toteuttaminen vie varmasti rutkasti aikaa, suunnittelua sekä mahdollisia lisäravinteita, jotta se voidan totuttaa turvallisesti.

Yleensä näissä tapauksissa ihmisen hyvinvointi viedään täysin väärään suuntaan, kun ruokavaliota aletaan toteuttamaan täysin väärin.

En siis lähtökohtaisesti voi suositella näiden ruokavalioiden yhdistämistä, koska riskit ovat mielestäni hyötyjä suuremmat.

Paras vegaanin ruokavalio on monipuolinen

Jotta ylipäänsä vege ruokavalio voidaan toteuttaa terveellisesti, tulee sen olla monipuolinen, eikä ns. yksitoikkoinen, erittäin rajoittava ruokavalio kuten keto.

Mikäli ruokavalioosi kuuluu eläinperäiset tuotteet osittain (esim kananmunat, voi) on keto ja kasvissyönti helpommin toteutettavissa

hyvinvointi ruoka-ja-juoma terveys hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *