Uudet silmälasit

Yhteistyössä Specsaversin kanssa

Oli taas aika tarkistuttaa näköä ja uudet silmälasit tuli ajankohtaiseksi yllättävän nopeasti. Edelliset hankin vasta viime vuonna mutta näössäni oli jotain häikkää ja epäilin itse että kyse olisi ikänäöstä mutta ei hätää, vielä ei ole tarve kaksitehoille.

Minulla on paljon miinusta näössä ja lukemat huitelee jossain -8.5 paikkeilla ja tämä hankaloittaa kehyksen valintaa kovasti. Onnekseni Specsaversilla oli hyvä valikoima kehyksiä ja sainkin persoonalliset kehykset hankittua joissa linssin paksuus ei heti hyppää silmille. Sain hyvin apua kehyksen valintaan ja Specsaversin valikoimissa oli paljon kivoja kehyksiä joita ei muualta saa. Päädyin itse Will.I.Amin suunnittelemiin kehyksiin jotka ovat itselle tyypilliset, tummat sekä näyttävät.

Kehys on todella klassinen mutta hauska yksityiskohta on että pokien yläosa on mattapintainen ja alaosa pinnaltaan kiiltävä. Todella käytännöllinen malli joka käy hyvin tyyliin kuin tyyliin. Itsehän haluaisin silmälasit ihan joka fiilikseen mutta nämä ovat monipuoliset kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Kävin itse Järvenpään liikkeessä jossa apunani oli optikko kenen kanssa olen aiemminkin asioinut ja hän auttoi kehyksen valinnassa kertoen mitä kannattaa välttää ettei linssin paksuus näy. Sain hyvin apua kun osasin kertoa että mitä tahdon silmälaseissani välttää ja optikko tajusi heti tyylin jota hain joten oli todella helppo löytää itseä miellyttävät lasit. Vuosia olen valinnut kehyksiä jotka ei niin ole onnistuneita valintoja joten olen enemmän kuin tyytyväinen kun saan ammattilaisen mielipiteen avukseni.

Kehyksen graafisuus miellyttää ja kuitenkin pyöreät muodot pehmentävät omien kasvojeni kulmikkuutta joten nämä ovat nappivalinta. Silmieni ruskeus muuten korostuu näissä joka on myös hauska juttu. Omien silmieni väri on jotain vihreän ja ruskean väliltä ja hiusten väri, meikki sekä vaatteet vaikuttavat todella paljon siihen miltä sävy millonkin näyttää ja pidän tästä kovasti.

Lasit tuntuvat omalta, näyttävät kivalta sekä ovat mukavan tuntuiset. Massiiviisuudestaan huolimatta lasit ovat kevyet sekä muutenkin miellyttävät käyttää. Toki miinuksen perusominaisuus eli kasvojen kavenevuus näkyy suoraan katsottaessa mutta sille ei mitään kuitenkaan voi eli se pitää vaan hyväksyä. Tykkään lasien akateemisesta vibasta jonka voi tulkita siis nörttimäisyydeksi jos tahtoo, mutta jokin tässä mallissa on niin minua että en usko että tähän hetkeen olisin omannäköisempää prilliä voinut löytää.

Ai niin, tukkakin muuten lyheni viime viikolla. Melkein niikuin se toivomani muuttumisleikki, olen melkein ihan uusi nainen!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *