Ladataan...
Alohair

Nykysin on helppoa, liian helppoa tuoda ilmi mielipahansa sosiaalisessa mediassa. Koski se käytännössä mitä tahansa sitten. Myyntihenkilöt, ravintolat, kuljetusfirmat ja erityisesti parturi-kampaajat saavat raivosta helposti osansa. Ja toki erityisesti kampaajiin koskeva kiukku tuntuu itsestä ylitsepääsemättömän pahalta. Itse en ole tietääkseni joutunut somehaukunnan uhriksi mutta tapauksia tiedän monia. Olen itse lukenut facebook-seiniltä, instagramista sekä keskustelupalstoilta tarinoita kuinka kampaaja pilasi hiukset, ryösti rahat ja vielä ihan tahallaan. Lyön faktoja tiskiin nyt. 

*Yksikään kampaaja ei tarkoituksella tee huonoa työtä, jokainen kokee ylpeyttä omasta työstään ja käsityöalan ammattilaisena luulen että jokainen kampaaja/parturi tekee työnsä niin että asiakas olisi tyytyväinen ja palaisi samaan penkkiin ja myös itse olisi tyytyväinen. Jokainen kampaaja luultavasti haastaa itseään koko ajan kehittymään alallaan ja pyrkii itseään miellyttävään jälkeen.

*Jokainen meistä on tavannut ihmisiä kenen kanssa emme pääse samalle aaltopituudelle ja kommunikaatio tökkii. Näin myös voi käydä kampaajasi kanssa. Välillä syy ei ole puheenymmärtämistaidossa vaan rehellisesti siinä ettei kampaaja pysty toteuttamaan hiuksista sellaista mikä kuva päässä asiasta on, ei vaikka olisi valokuva-albumillinen kuvia tukemassa mielikuvaa.

*Hius ei aina ota vastaan värejä niikun olisi tarkoitus, välillä ei väri tartu ja välillä se imasee värimassasta vain tietyt vivahteet ja välillä taas aivan liikaa sävyä. Nämä ei ole aina kampaajan ammattitaidosta riippuvia tekijöitä. Mm. lääkitys, hormoonivaihtelut, hiukselle aiemmin tehdyt käsittelyt ja hiuksen luonnollinen rakenne vaikuttavat siihen kuinka hius ottaa kemialliset käsittelyt vastaan.

*Sama leikkauksessa, suomalainen hius ei ole useinkaan samanlainen kun hollywood-tähdillä jonka kuva kampaajalle on kiikutettu. Välillä oma hius vaan ei asetu samalla kun kuvassa on. Usein kampaaja kyllä kertoo asiakkaalle jos epäilee että kyseinen malli ei toimi asiakkaan hiuksessa mutta aina sitä ei voi tietää ennen kun laittaa sakset heilumaan. Ikävä kyllä. 

*Jokainen meistä on tehnyt työssään virheitä, virhearvioita ja joskus jopa kyse on siitä aikataulutus pettää. Harvan virheet kuitenkaan on niin konkreettisesti todettavissa kun kampaajan tai parturin. Jos tukka näyttää kamalalta ja on vaikea pidättää kyyneliä niin älä sano että työ on ihan hyvä vaan kokoa itsesi ja kerro rehellinen mielipiteesi rauhallisesti. Kampaaja todennäköisesti voi jotain pelastaa ainakin. Raivoaminen tai hysteerisyys on siitä huono juttu että kampaaja saattaa mennä pienehköön paniikkiin ja siitä on huono jatkaa. Avoin keskustelu tuo usein parhaan lopputuloksen ja paremman fiiliksen kaikille. 

*Tätä ikävä kyllä en voi esittää faktana mutta jos koet tarpeen alkaa nimellä tai työpaikalla haukkumaan esimerkkinä nyt vaikka sitä kampaajaa, niin luulempa ettet itse haluaisi kohdata tekemääsi kommunikaatio-ongelmaa tai virhearviota sadan ihmisen jakamana sosiaalisessa mediassa. 

Vielä loppuun kymmenen kultaista vinkkiä onnistuneeseen parturi/kampaajakäyntiin:

*Kuuntele kampaajaasi

*Varmista vaikka useampaan otteeseen että puhutte samasta asiasta

*Tuo sanojesi tueksi kuvia

*Käy samalla henkilöllä mikäli suinkin mahdollista, kampaaja oppii tuntemaan hiuksen

*Kerro hiukseen tehdyt käsittelyt rehellisesti

*Luota ammatti-ihmiseen

*Jos budjetti on tiukka, ota selvää hinnoista etukäteen jotta vältyt yllätyksiltä

*Jos luottokampaaja on haussa, kiertele liikkeitä ja katso miellyttääkö joku tietty tyyppi toista enemmän. Henkilökemioista tässäkin on pitkälti kyse

*Vaikka kävisi niin ettet ole aivan tyytyväinen niin anna kampaajalle kuitenkin mahdollisuus ja kerro mikä ei edellisessä leikkauksessa/värissä toiminut

*Muista että luultavasti kotona laitettuna ei tukka kohoa tyvestä ihan niinkuin kampaajan jäljiltä mutta kampaajasi luultavammin mielellään opastaa sinua saamaan kotioloissa saman lopputuloksen

Ja vaikka nyt näistä vinkeistä ei olisi mitään hyötyä, niin mieti omalle kohdalle miltä se voisi tuntua että se olisi sinä kenen ammattitaitoa ja jopa persoonaa haukuttaisiin julkisesti. Ei kiva enää siinä kohtaa kun napsahtaa omaan nilkkaan.

Toivon kaikille monia hyviä tukkapäiviä!

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Palaan vielä messuostoksiin ja sitten loppu aiheen ruotiminen. 

Ostin messuperjantaina organic shopin sokerikuorinnan joka oli oikeen mukavan tuntuinen sekä tuoksuinen tuote. Kuori hyvin ja ihosta tuli selkeästi pehmeämpi. Hintaa oli huimat 3 euroa joten palasin sunnuntaina haaskalle ja olisin ostanut toisenkin, mutta ne oli loppuneet jo siihen mennessä. Sarja on aivan vieras itselle mutta messumyyjätär kertoi että tämä ja todella monta muuta tämän sarjan tuotetta tulee sokoksille myyntiin ja hinnat on kaikki alle kympin koko sarjan läpi ja tämän kuorinnan hinnaksi hän muisteli 3.9 euroa. Koska luonnon raaka-aineiden osa on todella korkea, ihmettelen kovasti pientä hintaa. Sopii toki meikäläiselle.

 

Vichyn todella raikas geeliputsari Pureté thermale fresh cleansing gel herkälle iholle on kanssa ollut ihana! Tykkään geelimäisistä tuotteista ja ikävä kyllä ne on kuivalle iholleni usein liian putsaavia mutta tämä ei liikoja kuivata. On todella riittoisan tuntuista tavaraa sekä tuotteen tuoksu on aivan ihana. Pumppupullo on myös superkätevä ja tuotetta on helppo annostella sopiva määrä. Messuilla hinta oli 12euroa ja apteekeissa n.17,90e,mikä on myös ihan kohtuuhinta 200 millisestä purkista. 

Meine base mineraalisuola on aikamoinen monitoimituote ja sillä voi pestä kaikki hiuksista hampaisiin. Hammaspesuna se on aika nasty, piti kuitenkin kokeilla. Mutta kasvojen ja vartalon pesussa sekä kuorinnassa toiminut mainiosti. Mikäli tämä emäksinen ihme kiinnostaa niin internetin syövereistä löytyy hyvin paljon eri käyttötarkoituksia. Messuilla hinta oli 5e ja halvimmillaan näitä saa piirun alle kympillä luontaistuotekaupoista.

Mossan Vitamin oil coctail active renewal on ollut myös hyvin positiivinen yllätys, tuoksuu mahtavalta, kosteuttaa kivasti ja toimii jopa meikin alla. Tuote sisältää kymmentä eri öljyä ja on ollut todella raikas tuttavuus raskaiden öljyjen joukkoon mitä olen aiemmin testaillut. Ihan mahtava! Pipetillä on helppo annostella sopiva määrä tuotetta ja on hygieeninen käyttää. Kaikin puolin olen tykännyt tästä. Messuilla kympin ja sokkarilla 16,90 ja tulen hankkimaan lisää ehdottomasti.

Ziajan käsivoiteesta olen sen verran jo löpissyt että kerron vaan että hyvää tämä yhäkin on. Kiva tuoksu, imeytyy nopeasti, kosteuttaa juuri sopivasti ja on edullista. Ja pakkaus on kätevä. Messuilla maksoi 4,90e tuplapakkaus ja sokkarin verkkokaupassa nämä tuplat on 5,90e eli ei varsinaisesti kummonen tarjous mutta tätä kaakaoversiota en ikinä löydä kaupoista. 

Yllättävän pieneksi jäi messusaalis mutta ihan hyvä niin. 

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Syväpuhdistava shampoo on yksi itselle tärkeimmistä hiustuotteista. Minulla on karkea hius, jonka pintaan tarraa muotoilutuotteet esim. hiuslakka, todella tiukkaan. Hiuksesta tulee samea ja sen työstö on hankalaa. Luulen että samasta ongelmasta kärsii mm. luonnonkihara hius, ylityöstetty tukka ja suoristusrauta-addiktit. Harva ymmärtää että kiilloton, tönkkö hius kaipaa syväpuhdistusta sillon tällöin. Kuten kaikessa, niin tässäkin on oleellisinta löytää omalle hiukselle sopivin tuote. Itse olen testaillut monia, luulisin että kymmeniä eri syväpuhdistavia shampoita mutta Redkenin hair cleansing cream on ehdottomasti paras kaikista. Saan muotoilutuotejämät ja suoravärien rippeet(lähes poikkeuksetta hiusteni sävy on suoraväreillä hankittu) pois. Tämä on tuote, jota uskallan pitää 10 tai jopa 15 minuuttia hiuksessa JA hius ei kuiva. Putsaa napaakasti muttei kuivata. Aina saan tällä uskomattoman hyvän tuntuisen hiuksen, jossa on kaunis kiilto. Tuoksu shampoossa on ihanan raikas sitruksinen, koostumus on kermainen ja shampoo levittyy täydellisesti hiukseen. Myös purkki on helppokäyttöinen, tämä on asia joka ei tule mieleen mainita ellei ole kohdannut oikeasti huonoja purkkeja. Käytin välissä useita erilaisia kaappeihin kertyneitä syväputsareita, jotka oli ihan ok, ihan perushyviä mutta tätä on ollut ikävä. Onneksi muut korvikkeet on selätetty ja me Redkenin kanssa taas kohdattiin. Hintaa 300ml pullolla on 30,90e Stockmannin verkkokaupassa, samaa luokkaa muuallakin suomessa. 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Olen aina ollut tuoksujen ystävä, jo pikkutyttönä tahdoin käyttää tuoksuja, josta äitini ei pitänyt ollenkaan. Ja nyt aikuisena ymmärrän kyllä miksi, liian nuoret lapset meikkien sekä parfyymien kanssa on jotenkin..kornia. Olen aina pitänyt raikkaista tuoksuista ja voimakkaat,mausteiset tuoksut on jäänyt hyllyyn. Nuoruuden lempituoksuja oli (tottakai) Tommy Hilfigerin TommyGirl, jota silloin kaikki käytti, eli ei kaikista persoonallisin valinta. Myös Ralph Laurenin Ralph oli toinen teiniaikojen lemppari. Jännä kyllä molemmat ovat tuoksuja mitä voisin käyttää nytkin, miltei 20vuotta myöhemmin. Escadan Sexy Graffiti oli jossain kohtaa pakko saada, ja onkin poikkeus tuoksuhistoriassa. En ole yhtään karkkituoksu tyyppiä. Alle parikymppisenä arkituoksuna toimi Calvin Kleinin One, jonka tahdon taas varastoihin. Ehkä ysäritrendiaalto vaikuttaa asiaan kun se on taas pakko saada. Aikajanaan en osaa asettaa Elisabeth Ardenin green tea tuoksua, ehkä käytin sitä usemmassa kohtaa sitten mutta niitä on useampi pullo kulunut.  Nyt käytössä klassikon muunnelma green tea summer. Pikkasen yli kaksikymppisenä hetken aikaa käytin laajan kirjon Anna Sui tuoksuja, jotka on todella pehmeitä, aavistuksen makeita hentoja tuoksuja, joista siirryin luontevasti Moschinon tuoksuihin. Erityisesti Cheap and Chic oli sellainen mitä käytin parin vuoden ajan kaikissa tilanteissa. Siitä siirryin Clean tuoksuihin, joita olen testannut kaikki mitä Suomeen on tullut. Joten puhtaissa tuoksuissa olen usemman vuoden viettänyt. Warm cotton on yhä näistä lemppari. Muutaman vuoden ajan olen käyttänyt Jimmy Choo tuoksua, sitä ihan perusversiota. Olen yllättänyt itseni ja kaikki muutkin sillä että olen löytänyt Lancomen Tresor midnight rose tuoksusta itselleni 'iltatuoksun', jota käytän juhlissa tai illanvietoissa. Tuoksu on tummempi kun mitä yleensä olen käyttänyt mutta kuitenkin jollain tapaa raikas. Siinä hajuvesihistoria mutta onhan lempituoksuja muuallakin kuin pulloihin pakattuna. Rakastan laventelin,vaniljan,sitrushedelmien, kahvin sekä korvapuustin tuoksua. En kyllä niinkään haluaisi itse tuoksua kahville ja pullalle mutta aika lailla valitsen esim. suihkusaippuat ja hiustuotteet näiden lempituoksujen perusteella, eli vaihtoehtoisesti kirpeät sitrukset ja makea vanilja on monesti vaikuttimena ostopäätökselle. Laventeliöljyä olen laittanut veden joukkoon suihkepulloon ja tätä suihkin usein petivaatteisiin sekä kotiini. Kuulun myös siihen ihmisryhmään ketkä pitävät bensan ja puun tuoksuista. En ole sitä tyyppiä kuka hamstraa tuhansia parfyymeja vaan käytän aika lailla yhden loppuun tai siihen asti kunnes kyllästyn. Arki-ja iltatuoksuja yhdet riittää.

 

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Messuilla oli näitä herkkuja...ja hyvin paljon muuta. Sen verran väsynyt messulaahaaja olin että räpsin kuvia ihanista jutuista ja ryystin sumppia. Ostossaldo jäi olemattomaksi, mieheni ja rahapussini iloksi. Perjantaina olin yksin liikenteessä ja oli vapaus mennä minne huvittaa ja siksi sain rauhassa tehdä ostokset silloin ja nyt keskittyä ystäviini messuilun ohessa. Kiva viikonloppu takana mutta snadisti kipeät jalat.

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Olen varsinaisesti menossa vasta huomenna messuilemaan mutta kävin nopeasti kiertämässä messut eilen jo. En käyttänyt aikaa kauheasti läpikiertoon vaan tarkoituksena oli löytää eräs syntymäpäivälahja. Ikävä kyllä mitään lahjansaajaa kiinnostavaa en bongannut mutta nopeallakin kierrolla sain muutaman tuotteen itselleni haalittua. Jätin kamerankin kotiin ja vasta huomenna pystyn muutaman räpsyn messuhulinasta nappaamaan. Mukaan lähti Vichyn purete thermale puhdistusgeeli, uusi tuote joten vielä en tästä osaa mitään sanoa. Maksoi 12e ja tämän normihinnasta ei ole tietoakaan joten en tiedä oliko tarjous vai ei. Ziajan tuplapakkaus kaakaon tuoksuista käsivoidetta on se mitä ostan aina messuilta koska rakastan tätä! Tätä myydään sokkareilla mutta tätä kaakaoversioita en ikinä onnistu muualta löytämään kuin messuilta. Hintaa tuplalla on 4,90e eli ei paljoa per tuubi. Mossan kasvoöljy on kiinnostanut pitkään ja nyt sen sai kympillä, joten mukaan lähti (normaalisti 16,90e) . Meine Basen mineraalisuola, jota oikeastaan lähdin messuilta hakemaankin löytyi hintaan 5euroa ja muistelen että normihinta tälle pikkupurkille on reilun kymmenen euroa. Ostin myös Eila Hellgrenin superlift ampullin, koska rakastan ampulleja. Superlift kuulostaa snadisti liiottelulta omalle naamalle mutta innolla odotan kuinka korkealla leijunkaan tämän avulla :D maksoi 4euroa. Organic shop on ihan vieras merkki mutta nappasin ihanan lemongrassin tuoksuisen vartalokuorinnan hintaan 3euroa. Haen tätä huomenna lisää mikäli vielä on tarjolla. Kiersin luonnollisesti puolen nopeaan ja päällimmäisenä jäi mieleen maistatuksien määrä, muutamaa suklaata tuli mussutettua matkan varrella. En tiedä mikä rakenteellinen vika mulla on mutta messukeskuksen ilmastointi vie äänen, kuivattaa piilarisilmiä ja saa minut kylmän hien partaalle joka kerta. Huomenna pakkaan vesipullon, purkkaa, kosteuttavat silmätipat ja vain villaa päälleni. Koska..i love me.

 

Ladataan...

Pages