Eko

Ladataan...
Alohair

Aika raflaava otsikko, varsinkin kun jokainen meistä tietää että muoviton maailma on luultavasti täysin mahdoton mutta tässä muutamia vinkkejä joilla omaa muovin kulutusta voi vähentää edes vähän. Esteetikkona voin myös väittää että ekologisemmat vaihtoehdot on kauniimpiakin!

Bamboo nano on kevyt, tehokas sekä ekologinen vaihtoehto muoviselle hammasharjalle. Bambu on matskuna luonnostaan antibakteerinen ja onhan tässä jotain niin skandinaavisen vähäeleistä että käy sisustuselementistäkin! 

Bee's Wrap on parempi vaihtoehto perinteiselle elmukelmulle. Käyttö on helppoa pienen treenamisen jälkeen. Tässä on jotain muuten todella koukuttavaa, ihan aina odotan että saan eväät pakata. Rakastan taitella ja painella tätä matskua, niinkin hassulta kuin se kuulostaakin! 

Nämä Humble Brushin vanupuikot ehkä söötein ekoteko ikinä! Monilla merkeillä on jo muovittomia vanupuikkoja ja itse suosin paperivartisia mutta ei tämä bambukaan huono matsku ole. 

Olen suuri Vesi-juomapullojen fani ja oma pullo on ollut päivittäin käytössä jo lähes vuoden. Pullo on kaunis, käytännöllinen sekä muistuttaa aina juomaan vettä tarpeeksi. 

Ecococonutin pataharja on tehty kookosruokateollisuuden ylijäämästä, se on napakka putsausapu ja täysin kierrätettävä tuote. Merkiltä löytyy myös symppis tiskiharja sekä pulloharja

Muita arkisia ekotekoja on kangaskassit, kestopussit hevi-ostoksille, esim.irtokarkkien valinta paperipussiin (nyt joulun aikana huomasi hyvin kuinka paljon makeisista tulee muoviroskaa), oma kuppi take out-kahville ja tottakai mikromuovin määrään kosmetiikassa sekä tekstiileissä kannattaa kiinnittää huomiota. 

Pienillä teoilla, pienin askelein voidaan kaikki vaikuttaa tässä kohtaa. 

Laitoin linkit tuotteisiin koska haluisin helpottaa tuotteisiin tutustumista, en siksi että hyötyisin itse jotenkin. Suurin osa on Ruohonjuuren linkkejä koska idea postaukseen lähti kun kävin Kampin liikkeessä ja bongasin useita muovittomia vaihtoehtoja päivittäisille käyttötavaroille. 

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Äh, taas on käsillä kakkulakaupoille meno ja se ahdistaa jo etukäteen. Miinusta 7.5 molemmissa silmissä tekee hommasta ahdistavaa monesta syystä. Noilla vahvuuksilla ei voi ihan mitä tahansa kehyksiä valita, ja nekin mitkä valitsee saattaa näyttää vahvoilla miinuksilla ihan kauheilta, toki tietyillä malleilla ja ohennuksilla saa hieman kauniimman lopputuloksen mutta yleensä nuo mallit on niitä pienehköjä perusmuovikehyksiä ja haluaisin kivat ja persoonallisetkin lasit. Valikomaahan on, aivan upeita tyylikkäitä sekä revitteleviäkin kehyksiä.

Oon kohta 6 kk lykännyt prillikaupoille menoa mutta pakko sinne on kammeta ittensä. Käytän piilareita lähes aina siksi että viime vuosien lasivalinnat on mennyt ihan metsään. Vaikka kuinka joku opastaisi ja neuvoisi niin ei, en vaan tee oikeaa valintaa. Plus että oma ennakkoasenne liikkeeseen mennessä on jo nihkeä. Haluaisin lasit joita käyttäisin, kivan näköiset ja mukavan tuntuiset.

Nyt on toiveena löytää keskikokoiset pyöreähköt lasit, ruskeana. Tiedän että näitä on mutta se oikea pari ei vielä ole tullut vastaan. Aina kun kivat kakkulat bongaan niin optikolta tulee joku kommentti miksei juuri niitä kannata valita. Ja tietäväthän he mistä puhuvat ja neuvot on tarkoitettu vaan avukseni. Moni tuntuu hermostuvan jahkailuuni aika nopeasti mutta koska lasit eivät ole ilmaisia ja iso osa ulkonäköä, tahdon testata pitkään ja hartaudella.

Viimeeksi prillikaupoilla menin todella pahasti metsään, ostin  kevyet Raybanit jotka näyttävät pullonpohjalinssin kanssa kauhelta. Niissä kävi vielä joku hiontavirhe enkä jaksanut käydä niitä vaihtamassa ikinä parempiin. Joku toinen saattaisi olla sexy nerd chic noissakin mutta ihan en saa tota lookkia toimimaan.

Tartteisin apua nimenomaan paksun linssin häivyttämiseen eli optisen harhan aikaansaamiseen mutta välillä kaikki optikotkaan ei ymmärrä mitä haen takaa. Ehkä vitkuttelen seuraavat 6kk vaan suosiolla tän ongelman kanssa. 

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Vuosi loppuu ja piti vähän muistella että mitäs kaikkea sitä on tänä vuonna tullut blogin parissa puuhailtua ja vuonna 2018 Alohairissa  on ollut muunmuassa:

Suuri opas vaaleatukkaisille

Kuinka näyttää aina kuin kampaajan penkistä noustessa

Lettejä

Tuoteihastumisia

Kampauksia

Kukkaseppele

Eteerisiä öljyjä

Vinkkejä hiuspohjan hyvinvointiin

Laineita

Edullisia löytöjä 

 

Ja meikkihaastettakin!

Kiitos kaikille seuraajille tästä vuodesta, toivottavasti pysytte mukana ensi vuonnakin! Ihanaa vuotta 2019! 

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Ostin syksyllä I love me messuilta ison läjän Mable-merkin hammasharjoja, sekä itselle että pukinkonttiin. 

En vielä silloin tiennyt kuinka näihin ihastuisin! 

Sen lisäksi että nämä on todella kauniita, ovat ne ekologisia ja ihania käyttää. Antibakteerinen bambu on materiaalina kevyt ja käsituntuma kauniisti muotoillussa harjassa onkin tosi miellyttävä. Tuijotan välillä harjaani ihastuneena ja mietin että miksi ihmeessä palaisin muoviseen harjaan kun tämä jo esteettisyydellään ilahduttaa näin kovasti!

Mable brushin perustajat havahtuivat ajatukseen että vuosittain heitetään pois viisi biljoonaa harjaa ja päätyivät valmistamaan biohajoavia bambuharjoja. Harjakset on BPA-vapaata nailonia, ja ne on helppo nyppästä pihdeillä pois ja kierrättää muovijätteen yhteydessä. Joku voi ajatella ettei yksi hammasharja vielä mitään haittaa ympäristölle tee mutta hei, pienistä hammasharjoista ne isot jäteröykkiöt kasvaa kun täällä pallolla meitä muutama tallaa. Kun miettii sitä viiden biljoonan harjan vuosittaista kasaa niin toivottavasti edes muutama meistä ajattelisi toisin. 

Harja on muuten muotoiltu niin että se pysyy pystyssä ilman hammasmukia mutta itse kuitenkin säilytän sen peilikaapissa varmuuden vuoksi. Meillä asuu taapero sekä kissa, ja en edes tahdo ajatella mitä nuo kaksi keksisi hammasharjalla tehdä, jos jommankumman kynsiin se joutuisi. 

Harjat on tyylikkäästi maalattu eri värein pohjasta, jotta perheenjäsenten kesken ei harjat sekoitu, ja maalina on käytetty kasvipohjaista väriä joka on myrkytön ja kierrätettävä. Myös harjan pakkaus on vähäeleisen tyylikäs ja kiva lahjaidea. Lanseeraan tässä ja nyt idean uuden vuoden lahjasta, eli jospa tuettaisiin aina vuoden vaihtuessa ajatusta paremmasta maailmasta, lahjoittamalla parempia vaihtoehtoja rakkaimmille. Ihan vähän täällä hippinä huutelen ajatuksiani! 

Naturelle-verkkokauppa myy Mable brushia ja näitä harjoja löytyy 4 erilaista soft, extra soft, medium ja lasten omat soft kids harjat. Meillä taaperolla on omansa ja hyvin niin pieneenkin tassuun harja istuu. 

Toki nämä on aavistuksen kalliimpia (Naturellella 5e/kpl) kuin normihammasharjat mutta aika pieni hinta kuitenkin kauniista käyttöesineestä. 

Ps. Nämä markkinointikuvat on ihan mielettömän kauniit! 

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Täällä joulua vietetään sängynpohjalla ja kuitenkin sen verran joulufiilistä rinnassa että tekee mieli kirjottaa hömppäpostaus. Oikeastaan tekee mieli listata juttuja. Tässäpä niitä tulee, eli hömppälistoja! 

10 asiaa joita rakastan. (Ei ihmisiä vaan asioita.) 

1. Kirpputorit (Etsimisen sekä löytämisen riemu.) 

2. Herkut (Jo vain!) 

3. Värit (Kaikkialla.) 

4. Tuoksut (Jonkin asteinen tuoksuherkkyys on laittanut hieman hommaa uusiksi mutta vielä ainakin nenä jotain sietää.) 

5. Ruuanlaitto ja siihen liittyvät asiat

6. Tukkajutut (tuotteet, kuvat, hiustenlaitto, välineet...) 

7. Askartelu (Uusimpana puutyöt.) 

8. Sauna (Voisin asua saunassa!) 

9. Jooga (Mieli, keho, mitä näitä nyt oli!) 

10. Viherkasvit (Jotka saan kyllä liian usein tapettua...) 

10 asiaa joista en pidä

1. Huonot kengät ( Vähän kuin päänsärky, sillon ei voi muuhun keskittyä.) 

2. Linja-autot (Kyllä!) 

3. Tupakan haju (Hyöks!) 

4. Liian voimakkaat hajuvedet ihmisillä (Miksi te ihmiset koitatte myrkyttää lähimmäisenne?) 

5. Alennusmyynneissä pyöriminen (Se on kamalaa!) 

6. Huono ravintolakokemus (Huono ruoka, töykeä palvelu tai nälässä liian kauan odottaminen saa raivostumaan.) 

7. Huonolaatuiset vaatteet (Siis miksi, oi miksi niitä tehdään?) 

8. Ryhmäliikuntatunnit (Zero rytmitajua, kaks vasenta jalkaa ja ei juuri kiinnostakaan koko homma.) 

9. Kylmyys (Aina pitää olla lämpimästi päällä.) 

10. Suomalainen musiikki (Toki poikkeuksia löytyy mutta en kestä sitä melankolisuutta.) 

10 asiaa joista olen oppinut vanhemmiten tykkäämään.

1. Juustot (En tainnut alle kolmekymppisenä edes leivän päälle juustoa heittää.) 

2. Tylsyys (Nuorempana tylsyys oli tylsää, nykysin se on parasta!)

3. Tee ( En oikein aiemmin ymmärtänyt miksi juoda tuoksuvaa vettä.)

4. Venyttely (Olen aina tiennyt venyttelyn tarpeen mutta vuosia vihasin sitä.) 

5. Rentoutuminen ( Olen aina ollut 10 rautaa tulessa ihminen jonka on pakko tehdä, suorittaa ja saada aikaan enkä osannut vaan olla. Jouduin opettelemaan kuinka se rento olo saadaan ja tie tähän on ollut pitkä ja kivinen!)

6. Oma keho ( Hei, vähän hölskyy ja höllyy mutta so what!)

7. Terveelliset elämäntavat (Nuorena sitä jaksaa ja luulee olevansa kuolematon mutta tässä kohtaa ymmärtää levon ja itsestähuolehtimisen merkityksen.)

8. Päiväunet ( Ennen ne oli hukattua aikaa, nyt parasta.) 

9. Neulominen ( Minä käsityöihmisenä voin sanoa että neulominen on aina ollut supertylsää mutta nykysin mitä mainiointa aivot narikkaan puuhaa.)

10. Perinteet ( En aiemmin ymmärtänyt miksi perinteistä pitää pitää kiinni mutta nykyisin ne ovat itselle todella tärkeitä.) 

 

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

 

Rakastan laineita ja nimenomaan tälläistä isoa hollywood glamour lainetta. 

Kerronkin omat vinkit kestävän lainekampauksen saavuttamiseen. Toki mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toisella mutta tässä yleisiä ohjeita kiharakampauksille. 

Aloita pohjustustyö jo hiusten pesun yhteydessä. Jos kihara ei meinaa kestää omassa hiuksessa niin syy saattaa löytyä esim.liian silottavista pesutuotteista. Tuuheuttavat tuotteet on hyviä kun halutaan kestävä kampaus.

Pesun jälkeen valitse kunnon muotoilutuote. Esim. napakka muotovaahto ennen föönausta tuo jo tässä kohtaa hiukseen tukea. Suosittelen myös föönin käyttöä mieluummin kuin vapaata kuivumista koska hiuksen jännite muuttuu kun kuivaat hiuksen esim. pyöröharjan kanssa. 

Oma lemppari kihartamiseen on kartiorauta koska se on yksinkertaisesti monikäyttöisin rauta. Kartioraudan muoto on siis kartiomainen eli kärjestä ohuempi. Raudan voi käyttää molemmin päin, eli kun hiuksen rullaa niin että latva on ohuemman kärjen ympärillä, tulee latvaan luonnollisesti napakampi kihara ja kun taas kärki on enemmän tyvellä saa sinne napakkuutta. Jos hius on paksu ja raskas niin kiharasta tulee jämäkämpi kun se alkaa napakammin tyveltä. Samaan kampaukseen voi hyvin tehdä kiharaa molemmilla tavoilla. Kartioraudalla saa myös loistavasti muunneltua kiharan ulkonäköä vain vaihtelemalla kiharrattevan osion kokoa. Pienet osiot, pienempi kihara ja suuremmat osiot, suuremmat kiharat. 

Raudan alle kannattaa valita hyvä lämpösuoja, itse suosin Paul Mitchellin Hot Off The Pressiä koska se on vaan vaatimattomasti paras lämpösuoja. Ikinä ja koskaan! 

Mutta palataan niihin laineisiin, yleensä ajatellaan että laineet on löysät kiharat mutta ei, se todellakaan ole näin. Jos tahdot rehelliset laineet, täytyy pohjalla olla napakka kihara. 

Tässä kiharapohja, pientä kiharaa ja paljon. Pienissä osioissa kiharrettuina,  aina kasvoilta pois päin. Kuvassa muuten aika vahva Anita Hirvonen-fiilis mutta mielleyhtymä tukkajumalattareen ei haittaa tippaakaan! 

Uusin hiustuoteihastukseni Living Proofin Body Builder käy täydellisesti työstölakaksi lainekampaukseen. Napakka, tuuheuttava lakka jonka (pitotehoa voi itse säätää suuttimesta ) antaa hiukselle todella ilmavaa tuuheutta, napakkuutta eikä anna kiharan hajota aukikammatessakaan. 

Eli napakka kihara käydään läpi hiuslakalla ja harjataan auki aukikampausharjalla. Hiusta harjataan tovi kunnes kihara hakeutuu yhtenäisiksi laineiksi. Tämä on huomattavasti helpompaa kun miltä kuulostaa ja aukiharjausta ei kannata pelätä. Hiuksen jännite muuttuu taas harjatessa ja pienellä treenaamisella kuka tahansa oppii hiustaan käsittelemään. 

Paul Mitchellin miesten sarjan Mitchin Barbers Classic on lempituotteeni hiuksen pinnan siloitteluun sekä juhlakampauksien viimeistelyyn. Vaikka tämä on ns. miesten tuote niin tässä on raikas sitruksinensitruksinen tuoksu joka käy kaikille sukupuolesta riippumatta. Upea kiilto, hyvä pito ja helppo työstää. Käytän tätä AINA ponnaria tehdessä. Laineiden kanssa tämän käytin siloittamaan hiuksen pintaa koko pituuksille, vähän jopa latvaan puristin tuomaan sinne kiiltoa. 

Itserakkaasti totean että #hairgoals. 

Ja tadaa, nyt jollain onnekkaalla on mahdollisuus voittaa Babylissin upea kultakeraaminen Creative kartiorauta. Arvonta löytyy instagramista (@alohairblog), eli sinne siis mikäli rauta kiinnostaa.

Raudassa on kolmiportainen lämmönsäätö, viileä kärki työskentelyn helpottamiseksi ja kartion ympärysmitta on 13mm kärjestä ja paksuimmillaan 25mm. Tällä on helppo saada erikokoista kiharaa ja kaikki rennosta surffitukasta näihin täydellisiin laineisiin onnistuu!

 

Arvontavoiton sponsoroi maahantuoja Suomen Sähkötuonti Oy.

Muotoilutuotteet myös saatu pr-näytteenä. 

Ladataan...

Pages