Ladataan...
Alohair

Blondius on laaja käsite ja blondeja on satoja eri sävyjä, joten vaalean hiuksen ylläpito voi olla haastavaa! Käyn läpi kompastuskiviä ja annan vinkkejä nyt niin laajasti kun muistan! Myös esittelyssä kotimaisen Kc Professionalin Color maskit, eli suoraväripigmenttejä sisältävät sävyttävät tehohoidot.

Pesutuotteet: Vaalennettu hius kaipaa aina kosteutta, mutta usein myös rakennepaikkaavuutta. Jos latva on hieman ohentunut niin ensiapuna kannattaa käyttää rakennepaikkaava tehohoito mutta jos latva on todella kulunut niin kannattaa leikkauttaa hieman mittaa pois (jo sentin napsaisu tasoittaa latvaa kummasti).Älä turhaan säästele hamppulatvaa.

Sävyttävät shampoot: Silver-tuotteet on tuttuja kaikille viileille vaaleille ja siinä missä ne on loistavia niin täytyy muutama pointti tuoda esiin! Kaikille vaaleille tuo violettishampoo ei ole paras mahdollinen viilentäjä, esim. hius jossa on paljon rakenne-eroja imasee helposti huokoisiin kohtiin liikaa pigmenttiä, jolloin lopputulos on läikikäs. Todella kuivaan/karkeaan hiukseen saattaa saada kauttaaltaan tunkkaisen sävyn. Jos näin käy, älä hätäänny ja heitä päähäsi vaalennusainetta vaan pese hiukset muutamaan kertaan syväpuhdistavalla shampoolla, jolloin ylimääräinen pigmenntti peseytyy hiuksesta pois.Hellävaraiset sävyttävät naamiot samalla hoitavat kun freesaavat sävyä, niin nämä on tietyille hiuslaaduille huomattavasti parempia ja turvallisempia vaihtoehtoja. Välillä kannattaa muutenkin violettishampoota putsata hiuksesta pois syväpuhdistavalla shampoolla, koska pigmentit kerääntyvät hiukseen tehden siitä tunkkaisen sekä kiillottoman. Silvershampoita on eri sävyisiä sekä eri koostumuksia, toisissa on valtavasti pigmenttiä mutta joskus shampoo josss on vain kevyt taitto, voi olla paikallaan!

Muu hoito: suojaa hius kuumuudelta, älä revi harjatessa ja jos mahdollista niin pidä reilut pesuvälit!

Suosittelenkin jokaisen blondin kylppärikaappiin seuraavat pesutuotteet: Silvershampoo, kosteuttava shampoo, syväpuhdistava shampoo, kosteuttava hoitoaine, rakennepaikkaava tehohoito latvoille ja sävyttävä hoitonaamio.

Joicon BlondeLife sarjan naamio hoitaa, kosteuttaa sekä kirkastaa vaaleaa hiusta.

Kuinka valita sävyttävät kotihoitotuotteet?

Oma hiuksen sävy ratkaisee. Mikäli taitat oranssia pois, valitse sininen taitto ja keltaiselle violetti. Jos hius on valkoinen, siis rehellisen valkoinen voit sävyttää sitä helposti maskeilla/suoraväreillä esim.puhtaaseen helmiäiseen.Hiuksessa pätee aikalailla samat periaatteet kuin vesiväreillä maalatessa kun puhutaan suoraväripigmenteistä. Keltainen+sininen on vihreä siinä kohtaa kun taitto on mennyt yli.

Platium on entiseltään nimeltään silver, eli samaa tavaraa uudella nimellä. Hennon violetti naamio on tehokas mutta turvallinen.

Yleisiä ongelmia vaalean hiuksen kanssa:

Hius vihertää. Pese syväpuhdistavalla ja käytä vastaväriä. Kc Professionalin Pearl mask on yksi lempparituotteistani blondeille, se käy niin moneen tarkoitukseen eri tummuusasteille. Maskissa on aavistus vaaleanpunaista joukossa, jolla pelastat hieman vihertävät kutrisi tai sävytät upean helmiäisen ihan blondiin hiukseen. Toimii myös raidoitetulla pohjalla upeasti! Silvershampoo muuten ei ole ainoa sävyttävä shampoo vaan monilta sarjoilta löytyy omansa kullan, helmiäisen ja beigen sävyisenä.

Pearl maski on massana hurjan näköistä mutta turvallista käyttää ihan blondillekin. Todella, siis todella kuiva ja rapsakka blondi voi napata tästä hieman vaaleanpunaista itseensä joten jos se pelottaa niin kokeile pieneen hiustupsuun ensin.

Tyvi on keltainen, latva valkoinen. Tämä on ehkä se yleisin ongelma, oli värjännyt hiukset sitten itse tai kampaamossa. Tyvelle voi levittää silvershampoon vaikuttamaan siveltimen avulla, näin taitto menee oikeaan kohtaan. Toimii myös sävyttävällä naamiolla. Tämä on myös hyvä vinkki; sävytä vitivalkoista latvaa hieman lämpimämmäksi! Ihan valkoinen hius tekee aavistuksenkin lämpimän tyven entistä keltaisemmaksi kontrastillaan. Usein aavistus lämpöä sävyssä tekee hiuksen myös todella paljon terveemmän näköiseksi huijaten sen myös kiiltävämmäksi. Kun hiukseen saa yhtenäisen sävyn, on silveshampoonkin käyttö helpompaa.

Honey naamio tuo tyylikkäästi lämpöä hiukseen, lopputulos ei ole keltainen vaan lempeän hunajainen. Tällä hetkellä trendikäs blondi onkin retrohenkisen lämmin ja nimenomaan kullansävyinen.

Kiillottomuus. Hoida hiusta, jokainen blondi tarvitsee kosteutta ja se kuinka paljon, niin riippuu ihan hiuksen kunnosta ja hiuslaadusta. Käytä tehohoitoja, hiuksiin jätettäviä hoitotuotteita tai kosteuttavia muotoilutuotteita. Kuiva hius ei toista kiiltoa vaan näyttää kuolleelta. Myöskään kiilloton hius ei peilaa hiuksen sävyjä kauniisti.

Vaalennettu hius ei kasva. Kasvaa se, mutta huonokuntoinen hius vaan katkeaa ja rapisee pois latvasta. Tällöin kannattaa etsiä hyvä rakennepaikkaava tuote ihan kärsineimmässä latvassa käytettäväksi.

Kannattaa myös muistaa että tänä päivänä vaalennus kampaamossa voidaan tehdä todella hellävaraisesti mm. käyttäen hiusväriin lisättäviä tehohoitoja (mm.olaplex) ja muutenkin värejä on kehitetty niin että tehokkuudesta ei tarvitse tinkiä vaan hiuksen kunto on mahdollista säilyttää isoissakkin vaalennusprojekteissa.

Myös yksi huomionarvoinen seikka on se ettei viileä ole ainoa vaalean sävy! Kaikille ei platina, hopea ja granny istu kasvojen sävyyn ollenkaan vaan hunajan sävyt saakin kasvot hehkumaan. Älä jämähdä vain siihen ajatukseen että lämpö on nujerrettava hiuksesta!

Vanilla naamio on sävyltään tyylikäs, hento beige ja mielestäni kaunein sävy näistä maskeista! Tämä on erityisen kaunis raidoitetussa pohjassa ja tasottaa loistavasti sävyeroja hiuksessa.

Kaikkia suoravärejä voi sekoitella  keskenään, niin myös näitä maskeja! Jos maskit on tuttuja ja uskaltaudut miksailuun, niin suosittelen kokeilemaan seuraavia komboja:

Pearl+honey= huurteinen helmiäishunaja

Vanilla+platinum= viileä hopeabeige

Platinum+pearl= tyylikäs helmiäishopea

Honey+vanilla= kauden trendikkäin vaalea murrettu hunajabeige

 

Kuvien tuotteet saatu blogin kautta.

 

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Pitkään oon keskittynyt vaan ihon kosteuttamiseen.Olen kokeillut tuhat tuotetta siihen että iho olisi kimmoisa,kosteutettu sekä kiristämätön.Välillä onnistuen mutta hormonaalisten syiden takia useimmiten onnistumatta.

Vaikka ihossa on koko raskauden ja imetyksen ajan ollut kuivuuden lisäksi epäpuhtauksia olen silti keskittynyt vain kosteuttamiseen.Epäpuhtaidet ja erityi sesti mustapäät on tottakai häirinnyt mutta kiristävä tunne vielä enemmän, joten olen käyttänyt hyvin hellävaraisia savinaamioita sekä mustapäälappuja pääasiassa.Tujummat seerumit tai täsmätuotteet finneille olen kiertänyt kaukaa.Tämän seerumin luvataan olevan hellävarainen epäpuhtauksien nitistäjä joten pienen epäröinnin jälkeen päätin uskaltaa testailuun.

Tämän seerumin lupaa tasapainottaa talineritystä,vähentävän tulehduksia sekä supistavan ihohuokosia.Oma iho ei nyt ole puoleentoista vuoteen rasvoittunut erityisemmin mutta ihohuokoset on kyllä laajat ja mustapäitä on t-alueella enemmän ja vähemmän.

Evolve on hieman vieras vielä merkkinä ollut ja tämän tuotteen bongasin facebookissa!Silmiini osui House Of Organicin kilpailu jossa tämä seerumi oli voittona,kuvauksen perusteella tämä sopii myös kuivalle iholle,joten osallistun ja satuin voittamaan tämän.

Hieman skeptinen olin alkuun,että uskallanko edes testata korppuiholleni tätä mutta hyvin varovasti nenään tätä hieroin alkuun.Kokeilin muutaman päivän vain iltaisin nenälle ja lopulta koko t-alueelle.Seerumin voi käyttää sekä aamuin että illoin iholle ja täytyy sanoa että jopa oma iho hyötyi tästä meikin allakin.Siis tämä ei tietenkään ole primeri mutta meikki pysyy freesimpänä tämän kanssa koko päivän!Huomasin jo nopeasti että huokoset kyllä pieneni,sekä iho pysyi hyvin mattaisena(itselle ihon mattaisuus ei ole ollut ikinä erityisen tärkeää,ja tahdon meikkipohjani mieluummin aavistuksen kiiltäväksi jättää kuin paklata täysin mataksi)ja meikki kuultotuotteineen näyttääkin paljon paremmalta tämän kanssa.

Seerumi sisältää acai marjaa sekä copaiba-öljyä jotka hillitsevät talineritystä sekä tulehduksia ihossa.Nämä tehoaineet myös kirkastavat ihoa sekä pienentävät huokosia. Seerumissa on myös pajunkuoreta(luonnollinen salisyylihapon lähde)joka kuorii ihoa ärsyttämättä, tehden siitä tasaisemman.Tämän voi käyttää t-alueelle,koko kasvoille tai yksittäisten näppyjen päälle.

Koostumus on hyvin kevyt sekä emulsiomainen ja imeytyy ihoon niin ettei se tunnu kiristävältä tai no se ei vaan tunnu iholla miltään.Mikä on aina hyvä!Ainiin,tuote on muuten vegaani sekä cruelty free pupukin pakkauksesta löytyy.

Tuoksu seerumissa on mieto mutta todella raikas!Yleensä ihon puhdistukseen tarkoitetut seerumit tuoksuu haisee aika pahalle mutta tätä tuoksua voisin nuuhkia pidempäänkin.Seerumi laitetaan kosteusvoiteen alle ja itsellä on käytössä voide joka peittää alleen tämän tuoksun.Seerumi muuten on kätevässä pumppupullossa,ja vaikka kuinka pipetit on ihania niin kyllä rehellisesti pumppupullo vaan on hygieenisempi,taloudellisempi sekä kaikella tapaa käytännöllisempi.

Vaikka Evolve on vieraampi ollut niin bongasin tuttuun tapaan jo monta tuotetta mitä haluan testata merkiltä!

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Oma pintakuiva,tukkoinen ja t-alueelta epäpuhtauksiin taipuva iho löysi niin mahtavan tuotteen että en pysty oikein edes uskoa että tälläinen on olemassa.

Olivia Klein merkin detox masque kosteuttaa,puhdistaa,rauhoittaa sekä kirkastaa ihoa samaan aikaan.Aktiivihiili on se aineosa joka nimenomaan kirkastaa sekä rauhoittaa.Hyaluronihappo,pantenoli sekä luonnonöljyt puolestaan kosteuttaa ja lisäävät ihon kimmoisuutta.

Inci tuotteelle kuulostaa tältä: Aloe veran lehtimehu,glyseriini,oliiviöljy,jojoban siemenöljy,vilja-alkoholi,emulgointiaine(setyylialkoholi,stearyylialkoholi,polysorbaatti 60),dimetyylisulfoni,dimetyyliaminoetanoli tartraattu,hyaluroonihappo,rooibos-lehtiuute,vihreän teen lehtiuute,aktiivihiili,askorbyylipalmitaatti,tokoferoli,pantenoli,niasiini,auringonkukan siemenöljy,granaattiomenan siemenuute,valkopajun kuoriuute ja ksantaanikumi.99% luontoperäisiä aineosia.

Aika vaikuttava lista tehoaineita!Testasin alkuun naamion ainoastaan t-alueelle koska olin varma että tuote olisi liian tuju koko kasvoilla käytettäväksi mutta koska t-aluettakaan ei alkanut kiristää niin toisella kertaa jo levitin koko kasvoille naamion.Mulla on poskilla ollut nyt huokoset aika selkeät ja huomasin jo ekan käyttökerran jälkeen että huokoset oli huomattavasti pienemmät!Ja iho tuntui puhtaalta sekä kosteutetulta samaan aikaan!

Naamion vaikutusaika on noin 15-20 minuuttia,jonka jälkeen kasvot huuhdellaan haalealla vedellä.Ohjeissa sanottiin ettei pitäisi pyyhkeellä kuivata vaan jättää iho kosteaksi.Muutenkin tuota froteella hankaamista olisi syytä välttää mutta,tiiättekö kun sen vaan aina unohtaa!Välillä melkeinpä kuorin ihoni pyyhkeellä.Kyllä.

Syväpuhdistavia naamioita on muuten harvassa jotka on tarkotettu erityisesti herkälle ja ärtyneelle iholle.Olivia Klein on muuten kotimainen merkki ja tarina merkin takaa on lähtenyt luojansa omiin tarpeisiin.Ajatuksena Olivia Klein merkillä on että kauneuden tulee olla puhdasta,helposti lähestyttävää ja yksinkertaista.

Naamio on muuten pakattu superkätevästi pumppupulloon ja siitä on helppo annostella sopiva määrä tuotetta,käyttää sitten paikallisesti tai koko kasvoilla naamion.Merkki on todella tyylikäs,vähäeleinen ja kalliin oloinen mutta arvatkaa!50 ml pullo maksaa 13.40e.Mielestäni todella kohtuullinen hinta.

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Meillä on kotona paljon esineitä.Haluaisin olla minimalisti mutta...rakastan tehdä asetetelmia kuvista sekä esineistä.Sain mahdollisuuden tehdä yhteistyötä Desenion kanssa ja valikoimasta löysin hyvin itseni näköisiä printtejä jotka istui hyvin kotiini.

Kepeissä kehyksissä herkkä myrsky-juliste (after the storm) on hyvä muistutus siitä kuinka rankkojenkin aikojen jälkeen elämä aina voittaa.

 

Graafiset julisteet kategoriasta löytyi useampi juliste minkä olisin halunnut koska juuri tälläiset kuvat on aivan ihania.Ihania sävyjä,toistuvia kuovioita...Tälläiselle symmetrisyyden ystävälle just omiaan.

 

 

Sea Foam toistaa niin kauniisti lempivärejäni että se oli ehdottomasti saatava kehyksiin.Rakastan merta ja voin melkein haistaa meren tuoksun kun kuvaa katson.Lisää kivoja luontoaiheita joista myös oli vaikea valita se ihanin.

Lighthouse eli majakka niminen kuva on jotenkin niin rauhoittava.Majakat on kiehtoneet minua aina ja vastoittain luin että paras parisuhde on sellainen missä on majakka ja myrsky.Majakka vaatii myrskyn täyttääkseen tehtävänsä sekä jokainen myrsky vaati majakan turvakseen.Jotenkin niin kaunis ajatus siitä omasta majakastaan,taidan itse olla se myrsky.

 

Kaikki printit löytyvät näiden linkkien takaa mikäli niistä kiinnostuit.

After The Storm

Lighthouse

Sea Foam

Pink Grey Gradient Cubes

Ja kirsikkana pohjalla, saat koodilla alohair 25% alennusta  julisteista (ei koskehandpicked eikä collaboration kategorioita eikä kehyksiä).Koodi voimassa 20-22.2.

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Alunperin Lipstick Love- blogista (https://lipstickklove.blogspot.fi)lähtenyt haaste ja omat vastaukset tulee tässä:

1.Millaiset hiukset sinulla on nyt?Lob,ja paljon uutta noin 3 cm pitusta hiusta ympäri pään.Aika villi vaihe menossa.

2.Minkä väriset hiukset sinulla on nyt?Vaaleaa raitaa,hieman tunkkainen sävy nyt.Pitäisi koittaa freesata ennen kun äitiysloma loppuu,iik!(Maaliskuun alussa palaan siis töihin.)

3.Oletko koskaan värjännyt hiuksiasi?Jos olet niin minkä väriseksi?Kyllä,kaikilla mahdollisilla!

4.Kuinka usein peset hiuksesi?2x viikossa.

5.Käytätkö hiuksia hemmottelevia naamioita tai tehohoitoja?Kyllä,noin joka kolmas pesukerta.

 

6.Nimeä kolme suosikkibrändiäsi hiustenhoidon tai -muotoilun osalta.Miksi juuri ne?1.Paul Mitchell! PM.llä on valikoimissaan kaikkiin hiusongelmiin sekä hiuspohjan hyvinvointiin tuotteet kaiken ikäisille.Jos pitäisi valita yksi brändi maailmassa,se olisi PM.2.Davines.Davinesin tuoksut,tuotteet,kampauskuvat ja ideologia on niin mun juttu.3.Kotimainen Four Reasons.Mageet pakkaukset,suomalaisille erityiset toimivat tuotteet ja freesit tuoksut.Mahtava porukka taustalla.

7.Käytkö leikkauttamassa ja/tai värjäyttämässä hiukset kampaajalla?No...tunnustan että liian usein olen tee-se-itsenainen näissä jutuissa.

8.Onko sinulla ollut koskaan hiustenpidennyksiä?On toki.

9.Suositko enemmän kampaamomerkkejä vai markettimerkkejä hiustenhoidossa?Kampaamo,vaikkakin varmasti markettituotteet on tänä päivänä lähes yhtä hyviä.

10.Kuinka usein suoristat tai kiharrat hiuksiasi?Pari kertaa viikossa,kiharran.

 

 

11.Ovatko hiuksesi useammin auki vai kiinni?Nyt auki koska ei ihan yllä kiinni.

12.Pidätkö erilaisten kampausten teosta?Kyllä.Rakastan!

13.Kuinka montaa tuotetta keskimäärin lisäät tai suihkit hiuksiisi vuorokauden aikana,ja mitä ne tuotteet ovat?Tukkanörän monimutkainen vastaus...riippuu millasen tukan tahdon.

14.Maailman paras hiuslakka?Paul Mitchellillä on loistavat hienojakoiset lakat.

15.Käytätkö siloittavia tuotteita,esim.öljyt tai seerumit?Kyllä.

16.Onko sinulla jokin hiustyyli tai hiusväri jota haluaisit kokeilla muttet ainakaan vielä uskaltautunut tai pystynyt kokeilemaan?No haave on noin kasin tummunen viileä pohja vaaleilla raidoilla...ei oo toistaseks onnistunut.

17.Suositko jotain tietynlaisia tuotteita kuten tuuheuttavia,kosteuttavia tms?Joo,käytän tuuheuttavia mieluiten.Ja useimmiten keltaisuutta taittavia tuotteita.

18.Käytätkö kuivashampoota?Kyllä.

19.Kuinka paljon sinulla menee hiustenlaittoon aikaa keskimäärin tavallisena aamuna?Noin 10 min.

20.Löytyykö sinulta samanaikaisesti useampia shampooita ja hoitoaineita,vai käytätkö aina entiset loppuun?No joo! Nyt kylppärissä 11 shampoota ja 8 hoitoainetta.

21.Suositko hiustuotteissa luonnonkosmetiikkaa?En ole varsinaisesti testannut.

22.Annatko hiusten kuivua hiustenpesun jälkeen itsestään vai kuivaatko föönillä?Ennen vauvaa föönäsin aina,nyt harvemmin.

23.Kuinka paljon rahaa menee kuussa hiuksiin,mukaanlukien tuotteet ja kampaajakäynnit?Hmmm...kriisikuukausina enemmän,joskus vähemmän.Viimeeksi kävin marraskuussa leikkauttamassa.

24.Ovatko hiuksesi luonnostaan suorat vai kiharat?Piikkisuorat.Paitsi että raskauden myötä osa hiuksistani kihartuu takaraivolta.

25.Millaiset ovat unelmahiuksesi?Erika Vikman tukka tällä hetkellä!Sellanen retrohunaja pidennyksillä!

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Olen opiskellut kaksi ammattia,sekä tekstiiliartesaanin että parturikampaajan tutkinnot on taskussa.Parturikampaaja oli eräänlainen unelma-ammatti ja tavallaan on vieläkin.Etsin nyt keinoa toimia alalla ilman varsinaista liiketyötä,en vaan ole löytänyt omaa väylääni vielä.Haluaisin työskennellä hius-tai kauneudenhoitoalalla  koska omaan paljon tietotaitoa ja vielä enemmän innostusta!

Kirjoitin marraskuussa 2016 kun aihe oli vielä tuore ja kipeä asiasta näin:

"Ajattelin jo ala-asteikäisenä että minusta tulee kampaaja. Kesti kuitenkin tovin ja muutaman mutkan verran että lähdin alaa opiskelemaan. Hain heti yläasteen jälkeen opiskelemaan parturikampaajaksi ja pääsinkin sisään mutta päädyin käsi-ja taideteolliseen opiskelemaan tekstiilialaa.

Sain opiskelut päätökseen, tein töitä ja kävin ammattikorkeassakin pyörähtämässä välissä ajatuksena vaatesuunnittelijan ura. No ei minusta vaatesuunnittelijaa tullut vaan päädyin käsityöntaiteen perusopettajaksi. Kuitenkin ajatus tukkataituruudesta oli vielä päässä ja hainkin kouluun Lahteen ja pääsin sisään. Muutin Lappeenrannasta opiskelupaikan perässä Suomen Chicagoon ja pari vuotta opiskelin samalla töitä tehden ja tutkinto oli handussa. Olin todella epävarma taidoistani opiskellessa ja osittain siksi että olin aikuinen, joka katsoi hieman kriittisemmin maailmaa ja osaksi siksi että luokanopettajani oli mestari lyttäämään onnistumisen tunteita.

Kuitenkin kun valmistuin, olin pisteessä jossa sain kolmesta työpaikasta valita parhaimman. Jäin harjoittelupaikkaani töihin, jossa oli todella loistavia pitkän linjan kampaajia kannustamassa ja tsemppaamassa uran alkuun. Muutin kuitenkin piakkoin miehen takia eri paikkakunnalle ja koin kulkemisen ja pitkät päivät liian raskaiksi. Onneksi uudelta paikkakunnalta löytyi duuni alalta nopeasti. Hetken aikaa työskentelin ongelmitta ja nautin alasta suunnattomasti. Työkaverit oli mahtavia ja töissä oli kivaa. Asiakkaat oli ihania ja koin päivittäin tunnetta että olen oikealla alalla.

Kunnes pikkuhiljaa huomasin että huimaa aika ajoin. Työpaikalla kaikki välillä vaan pyöri silmissä, vaikka kuinka seisoin paikallani.Ajattelin tyhmänä että olenhan aikamoisten höyryjen ympäröimänä ja kuuluu juttuun, ei hätää. Huimaus jatkui ja pikkuhiljaa pää oli koko ajan kipeä, mutta kuittasin senkin särkylääkkeillä. Tajusin että niskat on jumissa ja venyttelin silloin tällöin. Jossain kohtaa havahduin siihen että oikea käsi ja sormet alkoivat puutua, koitin ravistella kättä asiakkaiden välissä ja ajattelin että se menee ohi. Yksi aamu kädessä ei kuitenkaan pysynyt edes kahvikuppi ja kiidin lääkäriin. Kaulalla oli jokin hermo niin jumissa että vaikutti koko käteen. Olin noin kuukauden sairaslomalla joka oli järkyttävää aikaa, olin kolmiolääketokkurassa tovin kunnes kieltäännyin syömästä niitä kun tuntui että pään sisällä hajoilee palikat toden teolla.

Jotakuinkin tilanne normalisoitui ja palasin töihin. Vastassa oli vakkariasiakas joka oli koko sairalomani ajan odottanut minun paluuta, tein asiakkaan sydän kurkussa hakaten ja toivoin että selviän siitä hetkestä. Asiakas ei tainnut huomata vielä siinä vaiheessa että jouduin pakottamaan oikean käteni mukaan mutta enää fööniä en saanut kannateltua loppuun saakka. Asiakas poistui kuitenkin tyytyväisenä ja peruin loppupäivän asiakkaat ja lähdin taas terveyskeskukseen. Olin vielä hetken sairaslomalla tämän jälkeen ja palasin töihin. Olin tässä kohtaa käynyt monella lääkärillä ja fysioterapia ja kineesioteipit oli auttanut.

Ongelma oli poissa, ja aloin taas nauttia työstä. Melkein kaksi vuotta olikin hyvin ja olin todella iloinen että olin taas työssä kiinni. No, pikkuhiljaa alkoi taas pääkipu vallata ja ennen kun tajusin itsekkään tilannettani,  ravasin hierojalla noin kaksi kertaa kuussa, joogasin ja venyttelin aamuin illoin. Hölläsin kylmägeeliä, söin magnesiumia ja yläkroppa oli suurimman osan aikaa teipattuna ja oikea käsi tuettuna jotta työ onnistui. Mutta työ onnistui. En kuitenkaan nukkunut kunnolla ja pikkuhiljaa suurin tavoite oli vaan selvitä seuraavasta päivästä. Viimoisen kuukauden ennen lopettamista mietin vain etten tahdo tehdä tätä enää.

Koko ajan enemmän tunne kasaantui kunnes yksi päivä olin töissä, listat täynnä, asiakkaat tehtävä ja minä vain halusin koko ajan pois sieltä. Yhtäkkiä tuntui että tukehdun. Koin jonkinsortin romahduksen ja itkin takahuoneessa siihen asti että mieheni haki minut pois ja vei lääkäriin. Itse väitin saavani paniikkikohtauksen mutta lääkäri totesi että yläkroppa on niin jumissa ettei enää happi kulje päähän ja paniikkikohtauskin tässä kohtaa olisi jokseenkin luonnollinen reaktio. Ihoni oli kauttaaltaan tulikuuma ja lihaksisto oli tulehtunut. Lääkäri asetti minut peilin eteen jotta näen kuinka ylävartalo näyttää runnoutuneelta. Oikean puolen olkapää on paljon korkeammalla kuin vasen koska tulehdus aiheuttaa turvotusta. Saan kasan lääkkeitä ja lähden kotiin toipumaan.

Aloitin fysioterapian kun tulehdus oli poissa ja aloin toipua, ravasin kolmen viikon aikana lähes päivittäin lääkärissä ja soittelin vähän väliä työnantajalle että saikku jatkuu. Ensinnäkin sairaslomalla olo oli kamalaa, tunsin että jätän työkaverit, asiakkaat ja työnantajan pulaan. Onneksi työkaverit jaksoi tukea ja tsempata ja työnantajakin oli todella ymmärtäväinen. Jotenkin olin kuitenkin tosi poikki ja pelkäsin sairasloman loppua ja töihinpaluuta ihan kamalasti. Taas kerran soitin työnantajalle että sairasloma jatkuu, olen 2 viikkoa poissa vielä- kunnes kuulin itseni sanovan että ja...irtisanon itseni samalla. En enää tule töihin.

Puhelun jälkeen pystyin hengittämään ja samalla meinasin tukehtua. Nyt se on liian myöhäistä ottaa takaisin noita sanoja. Kaduin hetken, samalla iloiten ja aloin hakemaan töitä muilta aloilta ja sainkin uuden työn lähes heti. Nyt jo olen kerennyt vaihtaa työtä kertaalleen ja nautin kivuttomasta elämästä. Tuntuu että ajattelen selvemmin, nukun paremmin sekä en mieti etukäteen tulevia työpäiviä eikä koko muu elämäni pyöri työstäpalautumisen ympärillä. Todella erikoinen tunne, hyvällä tapaa erikoinen. Samalla pettynyt etten pysty tai oikeastaan enää edes tahdo pystyä työhön minkä fyysinen kuormitus ei sovi minulle.  Aika tulee näyttämään mikä minusta isona tulee, toisaalta koominen ajatus olla 33v vuotias vailla päämäärää mutta meitä on tänä päivänä niin monta etten sen suhteen koe olevani elämässä jäljessä mistään. 

Mutta yhdestä asiasta olen varma, kivuton elämä on ihanaa."

Päätin jakaa hieman toisenlaisen uraoivallukseni,ei minulla ole neuvoja tai vinkkejä muille,tuntuu että olen itsekin hukassa vielä.Mutta sain taas omasta unelmastani kiinni kun tajusin ettei tämä ehkä olekkaan tässä,ehkä saan jalan jonkin toisen oven väliin.

 

 

Pages