Ladataan...
Alohair

Sain Suomen Sähkötuonti Oy.lta hehkutetun Dysonin Supersonic föönin testiin ja onhan tää ihan mieletön! 

Supersonic on loistava ihan sekä peruskuluttajalle että kampaajalle liiketyöskentelyyn. Kerronkin laitteen plussat molemmista näkökulmista. 

Tämä ei ole ammattikäyttöön tarkoitettu vaan siihen on olemassa oma Supersonicinsa (joka on vielä parempi) mutta vertailin tätä kuluttajamallia silti muihin testaamiini ammattilaisfööneihin. 

Supersonic on todella kevyt sekä paino jakautuu tasaisesti laitteessa moottorin ollessa kädensijassa ja näin ollen se on todella miellyttävä kannatella sekä työstää hiusta. Tästä ominaisuudesta luonnollisesti kampaaja hyötyy koska hän saattaa jopa muutaman tunnin työajastaan kannatella kuivaajaa. Ergonomian kannalta on oleellista että työasento on hyvä ja työvälineen kannattelu ei rasita liikaa. Kotioloissa kukaan ei luultavasti fööni kädessä heilu tolkuttomia aikoja mutta on paljon meitä kenellä föönin käyttö käy niskoihin (itsellä aiheuttaen mm.huimausta), käsiin sekä no, lähtökohtaisesti painavan föönin kanssa on kömpelömpää työskennellä. Supersonic painaa 630g ja ammattilaisföönit painavat n. 1.5kg eli ero on huikea. 

Supersonic on tosi tehokas ja sen puhallusvoimakkuutta sekä lämpöä saa säädettyä, mikä tekee siitä monikäyttöisen kuluttajalle mutta ennen kaikkea kampaajalle. Säätö on myös tehty helpoksi, nappuloiden käyttö onnistuu yhdellä kädellä vaivattomasti. Meillä kaikilla on  erilainen hius ja sama lämpötila ei käy kaikille. Paksu kihara hius voi vaatia todella kuuman lämpötilan kun sitä koitetaan esim. föönillä silottaa kun taas hauras blondattu hius ei kestä liian kuumaa ilmaa yhdistettynä mekaaniseen työstöön. Tehokkuus ilmenee myös nopeutena ja tällä kuivaakin vauhdilla. Olin jopa hieman hämmästyny ensimmäisellä testikerralla kun tukka suorastaan lähti lentoon. Nopeus on valttia kampaajan duunissa ja tokkopa meistä kukaan pahastuu jos aamurutiinit hoituu hieman nopeammin. Föönissä on 3 eri nopeusasetusta ja 4 lämpötilaasetusta. 

Vein oman Supersonicin tuttuun kampaamoon vertailtavaksi, käytiin kampaajaystävien kanssa läpi yleisimpiä perusföönin rasitteita. Dyson oli huomattavasti kevyempi sekä erityisesti hiljaisempi kuin pari muuta markkinoilla olevaa ammattilaiskuivaajaa ja pystyin jopa keskustelemaan föönin yli. Ei ole ihan turha ominaisuus ammatissa jossa ollaan tukkataitureiden lisäksi psykiatreja! Kampaamoissa käy työterveyslääkärit mittaamassa desibelejä ja lukemat voi olla aika korkeat kun 5-6 kampaajaa kuivaa samaan aikaan. Ja tätä on tutkittu sen verran paljon että faktana voin heittää sen että jopa föönin melu voi tehdä todellista vahinkoa kuulolle pitkässä juoksussa vaikkei uskoisi. 

Kotioloissa ei melusaasteelle joudu altistumaan niin paljon mutta kyllä tuo Supersonicin hiljainen ääni tekee käytöstä paljon mukavampaa. 

Supersonicin mukana tulee 3 magneetilla kiinnittyvää vaihtopäätä, diffuusori kiharalle hiukselle sekä 2 erikokoista suutinta.

Magneettikiinnitys on nerokas! Vaihtopäiden vaihto on nopeaa ja vaivatonta, ne tuhannet kerrat kun olen jotain "yleisdiffuusoria" koittanut iskeä just siihen malliin mihin se ei käy niin arvostan helppoutta. Oon aina kokenut diffuusorin käytön vaikeaksi mutta kun käytössä on kevyt fööni, eikä painopiste ole juuri siinä diffuusorissa kiinni, on sen käyttö helpompaa. Kaksi muuta suutinta on eri kokoisia ja tuo paksumpi versio on loistava kun haetaan sileää tukkaa tai jopa suoritetaan hiusta. Ohuempi taas on ilmavirran keskittämiseen sekä tarkkaan muotoiluun. Peruskuluttaja ei luultavasti kaikkia päitä tarvitse mutta ne on mukana jotta jokaiselle olisi jotain. Fööni voi käyttää myös ilman lisäosia. 

Tässä on muuten 2.7m pitkä johto joka tottakai helpottaa sekä kotona että kampaamossa työskentelyä. 

Tämän föönin hinta on vähän vajaa 400e ja kotikäyttöön hankittuna voi tuntua tyyriiltä mutta ammattilaisille hinta on todella pieni satsaus siihen että voit jutella asiakkaan kanssa vaivatta, fööni on kevyt sekä tehokas. Kampaamossa aika on rahaa ja ajansäästö on kuin pistäisi rahaa pankkiin mutta tosiasiassa se ettei kädet tai kuulo rasitu tolkuttomasti, on sitä oikeaa säästöä. 

 

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Muokattu uusintapostaus, tämä on todella kestävä kampaus esim.vanhojen tansseihin, joissa kampauksen täytyy pysyä kasassa jopa 2 päivää

 

Kevään juhlia ajatellen tein helpon step-by-step tutorialin rennosta mutta juhlavasta nutturasta.

 

Aloitin freesaamalla hiukset Batisten XXL volume spraylla ja ihan hiuksen päällisosan tyveen hieroin saman merkin XXL plumping powderia, näin sain napakkaa pitoa sekä raikkaan tunteen tyvialueelle.Batistella on laaja skaala laadukkaita ja edullisia kuivashampoita eri tuoksuissa,voimakkuuksissa sekä eri värisille hiuksillekin omansa.Batistea myy mm.sokos,emotion sekä citymarketit. Batisten tuotteet on todella napakkaa tavaraa ja siksi loistavat tuotteet kun haetaan kestävyyttä/käsiteltävyyttä. 

 

Molemmille sivuille tein hieman erilaiset letit.Toisella puolella letissä on myös pienempi letti yhtenä osiona mukana.

Tein taakse kolme löysää lettiä ja aukasin niitä, jotta saan nutturaan lisää volyymia.

Aloitin nutturan muodostamisen viemällä vasemman puolimmaisen letin kahden muun letin päältä pinneillä kiinni niskaan.

Keskimmäinen letti on pinneillä kiinni sykerönä alapuolella.

Kolmas eli oikean puolinen letti tuli myös pinneillä alapuolelle kiinni ja se kiersi keskimmäisen letin ympäri, tavallaan siihen kohtaan mistä ensimmäinen letti alkoi.Näin sain nutturaan pyöreän muodon.

Vasemmalla sivulla olleen letin kiepautin nutturakeon päälle muutamalla pinnillä.

Myös oikealla puolella ollut letti tuli nutturan päälle, ja kiinnitin vielä koko nutturaan muutamia pinnejä sekä hengettömiä tukemaan.Ponnarit pohjalla tekee tästä kampauksesta todella tukevan ja se kestää hyvin myös pienet kesäiset säänvaihtelut.

Vielä koosteena suunnat kuinka asettelin letit kampaukseen.

Valmiiseen kampaukseen voisi lisätä koristeita tai vaikka luonnonkukkia mutta nyt se jätettiin ihan vain näin.

Batistet saatu blogin kautta testiin.

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Yhteistyössä Maxikarkin kanssa. 

Sain mahdollisuuden päästä testaamaan karkkien ja muiden herkkujen tilaamista netistä, ja tottakai sokerihiirenä tartuin tähän. 

En ole aiemmin tilannut herkkuja mistään verkkokaupasta mutta esim.juhlia varten jos tilaa tarjottavaa niin on todella paljon helpompaa valita ne kotisohvalta käsin. Maxikarkin sivuilta löytyy muuten hyvät ohjeet esim.karkkibuffetin järjestämiseen. 

Valitsin omat herkut ajatuksella tarjottavaksi pikkujouluissa mutta lopulta karkit päätyivätkin osaksi meidän perhejoulua. 

Meidän perheessä on kaikki aika persoja karkille, ja omat lempikarkit olikin ihan tervetullutta vaihtelua perinteisille konvehdeille. Oon hyvin kaikkiruokainen kun makeisista puhutaan mutta hedelmäkarkkeja en yleensä hanki. Suklaa sekä salmiakki ja lakritsi on suurinta herkkua. Valitsinkin omaan tilaukseen mm. Ahaapatukoita, Ploppeja, Fazerin lakuja, Chilisalmiakkia ja Kickejä

Maxikarkin valikoimasta löytyy muuten paljon herkkuja, joita perusmarketeissa ei ole, kuten ikisuosikkini Riesenit ja meidän suosikkipillimehut Capri-Sunit.

Tällä kertaa en niinkään ajatellut kattauksellisia seikkoja ja en edes yrittänyt värikoodata namuja mutta sekin on jotenkin helpompaa netin äärellä. Ite ainakaan en pysty normikarkkihyllyllä pitämään itteäni niin hyvin kasassa että miettisin ostokset sävy sävyyn. 

Maxikarkilla on valikoimassaan perinteisten karkkien lisäksi myös juomia, sipsejä, pähkinöitä sekä keksejä.

Erityisruokavaliot täytyy ottaa huomioon myös makeisten kanssa ja on muuten myös huomattavasti helpompi selata tuoteselosteet läpi näytöltä kuin plärätä makeishyllyillä maailman pienintä tekstiä läpi. 

Karkkihammasta ei jäänyt joulun jälkeen kolottamaan ja herkkuja riitti pitkälle tammikuutakin. En aloittanut diettiä tämänkään vuoden alussa joten hyvillä mielin nappasin kaapista aina muutaman lakun sillon tällön. Ja välillä pari vaahtokarkkiakin! 

Sain kuvien herkut ja vähän muutakin Maxikarkilta, linkit eivät ole mainoslinkkejä. 

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Sain Ruohonjuurelta testiin Ecodentan hampaidenhoitotuotteita ja innostuin heti näistä! 

Hammastahnapakkaus jossa on aamulle sekä illalle, molemmille omat tahnansa erityisesti sai aikaan välittömästi innostusta. Idea on varsin mainio. Loogisesti ajateltuna on ihan järkevän kuuloista että aamulla suukin tarvitsee eri hoitoa kuin illalla. 

Aamuhampaille on todella freesi ananastahna ja illalla tapahtuvalle hammaspyykille taas lempeä mustikkainen tahna. 

Ananastahna on raikas, puhdistaa kivasti ja suuhun jää freesi tunne. Ananas on täynnä entsyymejä ja niitä tämäkin tahna hyödyntää. Tahna lupaa suojan kiilteelle sekä plakkia vastaan ja myös valkaista hampaat luonnollisesti. 

Iltatahna on todella lempeän makuista (mustikkaa maussa aika miedosti mutta tunnistettavissa kuitenkin) ja tahna on väriltään tummaa. Tässä on mukana fluoria ja tahna lupaa vahvistaa ikeniä sekä hampaita. 

Aamutahna tosiaan on fluoriton ja iltatahna taas sisältää fluorin. Nythän on kovasti ollut tapetilla fluori ja fluorittomuus, ja itse en osaa fluoriin suhtautua negatiivisesti. En ole jättämässä sitä pois ihan hepposin perustein hampaidenhoidosta mutta kokeilen mielelläni muitakin vaihtoehtoja. Tällä duolla suu on tuntunut puhtaalta, rakastan ananasta ja uusien juttujen testailua sekä onhan se kiva tuoda jotain uutta arkirutiineihin. 

Jännittävä on myös saamani Ecodentan Extraordinary Whitening valkaiseva suuvesi. Tässä on mukana hiiltä ja kuvassa musta suuvesi on aivan läpinäkyvää ennen ravistamista. Suuvesi sisältää suolaa sekä minttuöljyä ja tosiaan mustaa hiiltä joka on ollut iso hitti luonnollisessa hampaidenhoidossa. Tämä on hyvä lisä noiden tahnojen kanssa aamuin illoin ja tällä saa todella pitkäkestoista raikkautta. Olen ite käyttänyt ennen hampaiden pesua suuveden koska tämä pitää muistaa huuhdella pois. Monet suuvedet on tarpeettoman tujuja mutta tämä tuntuu yllättävän hellävaraiselta. Fiilis on todella erilainen kuin esim.jollain Listerinellä purskuttelun jälkeen ja suu ei kuiva niin paljon tämän kanssa. 

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

Alunperin oli tarkotus arpoa tämä setti jo joulukuussa mutta mulla oli teknisiä ongelmia blogissa joten päätin säästellä suosiolla tammikuulle! 

Kilpailun mahdollistaa Nhs, sain tuotteet heiltä testiin ja heiltä saapuu paketti myös voittajalle. 

Palkintoon kuuluu Cattierin Soothing Micellar Gel miselligeeli, Cattierin Nourishing Body Lotion Sheabutter vartalovoide sekä Laveran vegaaninen ripsiseerumi Lash Care Serum

Miselligeeli on todella jännä tuttavuus, herkälle iholle tarkoitettu tuote pohjautuu ideana miselliveteen mutta on geelimäistä. Itsehän en ole ikinä varsinaisesti päässyt mukaan misellivesihypeen, vaikkakaan en huonoa misellivettäkään tavannut. Tämä geeli on itselle koostumuksena miellyttävämpi ja olen vienyt tämän käsin kasvoille (lukijani varmaan arvaavat että sanon TAAS vihaavani vanulappuja). Misellivesi vaatii aina vanulapun mutta tämän kosteuttavan geelin voi tosiaan hieroa iholle, itsehän pidän siitä että saan oikein hieromalla hieroa kasvoja sekä pesuvaiheessa että seerumien sekä voiteiden kanssa. Iho jää puhtaaksi mutta todella ravitun ja kosteutetun tuntuiseksi jopa näillä pakkasilla. Minä muuten olen tänä vuonna suorastaan rakastanut pakkasta, ehkä se on varmin merkki siitä että on kasvanut aikuiseksi. Mutta pakkanen ja muutenkin talvi-kelit näkyy helposti kuivuutena, hilseilynä sekä kiristävänä tunteena iholla ja tähän vuoden aikaan kannattaa hankkia hellävaraiset sekä kosteuttavat hoitotuotteet. Käytän usein termiä lempeä kun puhun ihanista ihonhoitotuotteista ja tässä vaaleanpunaisessa miselligeelissä lempeys oikeen tiivistyy. 

Syksyllä 2018 lanseerattu Laveran ripsiseerumi on mainio tuote. Luomulaatuista kofeiinia sekä risiiniöljyä sisältävä seerumi kosteuttaa, ravitsee sekä pidentää että tuuhentaa ripsiä. Puhtaille ripsille yöksi levitettävä seerumi on jämäkämpää tavaraa kuin moni vastaava ja tämä hieman "kuivahtaa" ripsille. Talviaikaan myös ripset joutuvat koville joten niitäkin on hyvä helliä. Itse huomaan että seerumi on kosteuttanut ja vahvistanut ripsiä sekä ripset ovat joustavammat taivuttaessa niitä, sekä ripsiväri levittyy kauniimmin. 

Cattierin upea vartalovoide on talvi-ihon pelastaja! Jättikokoinen 500ml voide käy koko kropalle. Loistava kosteusteho, imeytyy nopeasti, on riittoisaa ja kätevässä pumppupullossa, kaiken lisäksi vielä luonnonkosmetiikkaa! Sheavoita, auringonkukka-sekä jojobaöljyä sisältävä voide on kosteusteholtaan mainio kuitenkin ollakseen tarpeeksi kevyt imeytymään iholle. Olen käyttänyt tätä mm. superkuiviin jalkoihini, koppurakäsiini ja hieman jopa pikkuneidin kuivaa ihoa tällä hoitanut. Todella mieto neutraali tuoksu tekee tästä koko perheen voiteen. 

Osallistumisohjeet:

Kommentoi postaukseen 30.1.2019 klo 16.00 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Jätä sähköpostiosoite sille tarkoitettuun kenttään, tietoa käytän ainoastaan yhteydenottoon. 

Ladataan...

Ladataan...
Alohair

 

Oon oottanut sitä milloin Living Proof lyö ittensä kunnolla läpi Suomessa, merkki on kyllä tunnettu muttei selkeästikään vielä siinä asemassa missä sen kuuluisi olla. Brändillä on mielettömiä tuotteita, (mm.kuivashampoo on ihan paras!) jotka käy hyvin ikään tai sukupuoleen katsomatta. Tuoksut hentoja ja neutraaleja sekä pakkaukset vähäeleisiä ja tyylikkäitä. 

Sain Living Proofia maahantuovalta Framedalta testiin tosi mielenkiintoisen tuotteen, Body Builderin joka on kuivaan hiukseen laitettava tuuhentava muotoilusuihke. Erikoisuus piilee suuttimessa, jolla kustomoit tuotteen määrää, sumutusvoimaa sekä hiukkaskokoa. Eli eri asetuksilla tuote tulee hieman eri lailla ulos purkista. Tämä on mm.hyvä keino saada tyvelle napakampaa tukea ja latvalle taas hieman kevyempää pitoa. Käytännössä tässä on tyvisuihke, volyymilakka ja viimeistelytuote samassa. 

Tämä on siis joko aika napakka tai tosi napakka suihke tarpeen mukaan. Tuoksu on neutraali tässäkin sekä pito mitä mainoin. Tällä suihkeella saa todella isoa ilmavaa tukkaa joka kestää kuosissa hyvin. Sen verran napakka pito on että on aivan loistava esim kiharakampauksiin jotka kammataan auki. Moni tuote ei harjausta kestä, joka näkyy mm.niin että muotoilutuote hajoaa hiuksen pintaan näyttäen "hilseeltä", sähköisyytenä tai niin että kihara siitä kärsii. Volyymilakat on poikkeuksetta hyvin mattaisia ja vievät kiillon hiuksesta mitä tämä ei tee ja se on tämän tuotteen isoin plussa. Hius jää terveen ja luonnollisen kiiltävän näköiseksi ja siksi tämä on mitä parhain esim.juhlakampauksiin. En äkkiseltään muista toista volyymilakkaa missä yhdistyisi kiilto, hyvä tuki sekä aukiharjauksen mahdollisuus. 

Body Builder toimii hyvin kiharassa sekä suorassa hiuksessa mittaan katsomatta. Suihke on nopeasti kuivuvaa sekä hyvin pienijakoista ja sopii monelle hiuslaadulle myös. 

Tottakai innostun tälläsistä tuotteista ja aina uusista keksinnöistä älyttömästi. Tukkakenttä muuttuu koko ajan ja monesti pyörä yritetään keksiä yhä uudelleen mutta kiva huomata että ihan oikeitakin uusia innovaatioita syntyy.

 

Ladataan...

Pages