Suklaakakku kokeilu

Idea, suklaa-appelsiinikakku

Mulle tuli uuden vuoden aikoihin idea, että tahtoisin leipoo suklaakakun, kahdella kerroksella, ja tehdä siihen kermavaahtosekoituksen vadelmatuorejuuston kanssa. Oon kerran ennenkin tehnyt kakun tällä idealla, ja se maistui ihan hyvältä. Mutta sitten ajattelin, että ehkä vadelma ei maistu niin hyvältä suklaan kanssa.. Mikä maistuisi? No appelsiini.

Appelsiinisuklaa tai mikä ikinä, on ollu yks mun suosikki kombo aina. Joten se oli semmonen idea, et tuntu et se onnistuis. Joten mä ostin appelsiinituorejuustoo ja kermaa. Ja mä kutsuin mun porukat syömään ja testaamaan kakkua, he on aina ne testaajat.

Mutta, mä päätinkin, että en tee perus kakkupohjaa, vaan teen sen mutakakun pohjalla, mutta en antais sen jäädä raa’aks keskeltä. Ja niin mä teinkin.

Kokoonpano

Eilen, maanantaina, mä leivoin ne kakut. Onneks sain kaks tehtyä, koska multa loppui kaakao. Niistä tuli aika ohuita, mutta ei onneks vaikuttanut kakkuun pahasti. Kakuista ei jäänyt raakaa keskustaa, eikä kakku ollut kuiva.

No, tänään kun otin kakut jääkaapista jossa ne sai olla yön yli kelmuun peitettynä, ne oli kivi kovia. Eiii… No, ehkä mut pelastaa jos saan kostutettua niitä. Ja nyt piti käyttää maitoo, koska unohdin ostaa appelsiinimehun. Ja lopulta, se oli ihan avuksi.

Tein kermavaahdon, ja kun se oli tarpeeksi paksua, lisäsin tuorejuustot ja sekoitin tasaiseksi. Laitoin paksun kerroksen ensimmäisen kakun päälle tasaisesti (ainakin melkein) jonka jälkeen kumosin toisen kerroksen päälle. Laitoin loput kermavaahtoseoksesta kakun päälle ja sivuille.

Kermavaahto ja tämä tuorejuusto, eivät olleet paras yhdistelmä. Maistoin hieman erikseen makeutta arvioimaan, ja tekstuuri oli erikoinen. Vähänkuin jauhomainen, mutta eihän se voi olla kun siinä ei ole jauhoa. Appelsiinin maku oli mieto, joten appelsiinimehulla kostutus olisi ehkä ollut avuksi. Oli vain toivottava, että lopputulos maistuu paremmalta kuin mitä vaikuttais.

Henkinen valmistautuminen

Mun oli myös valmistauduttava henkisesti siihen, että jos se maistuu pahalta, niin sit se maistuu. Että tän takia asioita kokeillaan, kaikki ei aina voi onnistua kerralla, varsinkin kun en oo tehny tätä ennen. Ja koska mulle epäonnistuminen on aina ollu jotenkin hirvee asia, oli mun ajateltava, että jos se on pahaa, niin se on. Ens kerralla teen jotain eri tavalla ja ehkä sit onnistuu.

Mutta, itsekin kun maistoin, niin se ei oikeastaan ollutkaan pahaa. Alempi kakkukerros oli huomattavasti kosteampi kuin ylempi, jote ylemmässä kerroksessa maistui suklaisuus enemmän joka meni hyvin yhteen sen täytteen kanssa. Tuli mieto appelsiinisuklaan maku suuhun, ja kombo ei ollut liian makea tällä hetkellä mikä oli myös onni. Koska mutakakku on usein hyvin makeaa jo itsessään, ja laitoin kermavaahtoon aika paljon sokeria koska appelsiinin kanssa se maistui tosiaan, hieman hassulta.

Joten jee! Mun yritys onnistui, voin tehdä uudestaankin, mutta uudella yrityksellä, jos teen appelsiinia, teen jotain muuta kuin tuorejuustoa. Juuri tekstuurin takia, ja ehkä saisin appelsiinia enemmän kakkuun itsessään. Ja ehkä jopa koristelisin enemmän jotta kakku olisi näyttävämpi. Ken ties, mutta seuraava kokeilu odottaa!

 

-AL

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *