Ammattina talomyyjä

Minun ammatistani on kyselty jonkin verran ja siksi ajattelinkin tehdä siitä ihan erillisen postauksen.

 

Teen siis työkseni talomyyjän hommia Designtalolla. Toisin sanoen, myyn talopaketteja. Ensin ne suunnitellaan asiakkaan kanssa toki mieleiseksi. Prosessi menee jokseenkin näin; tapaan asiakkaan ensimmäisen kerran, koitan päästä kärryille heidän unelmistaan ja toiveistaan taloa kohtaan. Tähän tapaamiseen olen toki valmistautunut hyvin, ja piirtänyt valmiiksi muutamia ehdotelmia. Aloitamme yleensä jostain niistä ja lähdemme muokkailemaan sitä. Yleensä tapaamisen päätteeksi minulla on  vain hyvin suttuinen paperi kädessä ja mieletön fiilis. Tämä on tunnelaji. Parasta tästä tekee asiakkaat, jotka on pääsääntöisesti todella hyvällä tuulella, sillä asia on heille mieleinen. Kirjoittelen vielä tapaamisen loputtua asioita itselleni muistiin, jotta en mene sekaisin asiakkaiden välillä. Niinkin on saattanut joskus käydä. 😀

annatyo3.jpg

 

Seuraavaksi minun tehtäväni on piirtää siitä suttupaperista talon pohjakuva. Piirrän sen koneella, ja se on mielestäni myös oikein mukavaa hommaa. Toiset eivät ehkä tykkää niin pikkutarkasta hommasta, mutta minusta se on mukavaa. Ja kun pääsee näkemään oman teoksensa 3D versiona niin onhan se nyt hienoa. Seuraavassa tapaamisessa käymme asiakkaan kanssa läpi tuon pohjan, teemme vielä loppuja viilauksia ja alamme miettimään talon sisältöä. Käymme läpi kokonaisen opuksen, jossa on todella paljon valintoja tehtävänä, niin kuin katto, ikkunat yms. Sisustusasiat meillä saa päättää vasta kun talopaketti on tontilla, silloin vielä ehtii vaihtaa vaikkapa lattiaa jos oikein vaikeaksi menee valinta.

 

annatyo2.jpg

 

Kolmanteen kertaan olen valmistautunut tarjouksen kanssa jonka olen laskenut sen pohjalta mitä ollaan edellisessä tapaamisessa puhuttu. Ennen kuin olen kertonut hinnan, tilanne jännittää varmasti molempia osapuolia ja jää on käsinkosketeltavaa meidän välillä ennen kuin jompikumpi rikkoo sen. Yleensä minä, jollain todella huonolla vitsillä niin kuin aina. 😀 No ei, mutta käymme tarjouksen läpi, ja kun sen on hoitanut nappiin, niin teemme siltä istumalta sopimuksen. Käyden sen läpi kohta kohdalta.

 

annatyo4.jpg

 

Tämä tarinahan oli aivan hypoteettinen, sillä yleensä väännämme pohjan kanssa vähintään kolme palaveria, ja siltikin asiakas arastelee kun on tekemässä elämänsä suurinta kertaostosta luultavasti. Mutta se tunne kun saat asiakkaan kanssa TÄYDEN luottamuksen, on ihan paras. Silloin jo itsekin näen sen tilanteen kun kävellään sisään heidän valmiiseen taloon ja he ovat onnensa kukuloilla. Se on paras homma koko työssäni. Siihen joutuu tehdä paljon töitä, ja oikein, jotta onnistuu, mutta palkinto on taatusti paras.

 

annatyo1.jpg

Ylläolevien töiden lisäksi minulle kuuluu toki myös muita hommia, kuten sisustusiltojen pitämistä meidän huipun sisustussuunnittelijan kanssa. Raportointia ylemmille tasoille. Pitää huolta että huolehdin omalta osuudeltani että toimisto ja showroom pysyvät siisteinä. Eniten aikaa vievää on tarjouksen laskeminen, tai pohjan piirtäminen. Meillä on sellainen suositus että olisi hyvä olla vähintään viisi palaveria viikossa, niitä kyllä on usein vähintään sen verran. Pahimmillaan minulla oli n. 10 tapaamista muutama viikko putkeen, ja olin aivan sekaisin. Tämä on työ jossa omat rajansa pitää osata tuntea ja mennä sen mukaisesti. Onneksi olen nyt tehnyt sen mukaan. Työ on aika liikkuvaa ja kilometrejä minulle kertyy aikamoinen kasa, kun oma alueeni on aika laaja, eikä ihan lähellä kotiani.

Rakastan työtäni, se on niin minua. Se on myyntityötä, haastavaa, saa olla ihmisten kanssa, ja se perustuu kuitenkin kauniille asioille. Joten, jos olet miettinyt rakennuttamista, niin minä olen se henkiö johon kannattaa olla yhteydessä! Designtalo on brändinä loistava myydä. Olemme maan johtavia muuttovalmistalopakettien toimittajia. Olemme toimittaneet ympäri Suomen n. 6000 taloa. Se on paljon se.

Voit käydä lukemassa minusta vielä Designtalon sivuilla: https://designtalo.fi/raatali/anna-siven/

 

 

Kommentit (2)
  1. Hei, kiva postaus! Olen itsemiettinyt ammatinvaihtoa talomyyjäksi, kun itsellä on sisustusalan koulutusta ja kokemusta myyntityöstä. Juuri noita asioita kaipaan työhöni, kuin mistä sinäkin luettelit tykkääväsi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *