Miss plus size 2019

Aloitan tämän blogin tällä missiaiheella, sillä tämä on minulle ajankohtaisin asia, ja uskon että kiinnostaa lukijoitakin tällä hetkellä eniten.

Pääsin siis mukaan Miss plus size 2019 finaaliin, olen paikasta niin mielettömän kiitollinen että halkean! Tämä on niin minun juttuni, halusin hakea jo aikaisempina vuosina, mutta piti kasvaa vielä vähän henkisesti ajatukseen. En villeissä unelmissanikaan uskonut että ikinä kirjoittaisin tällaista tekstiä, minäkö missikilpailussa! Olen saanut tavata esikuviani, edeltävät plus missit, sekä missikeisarinnan Sunnevan, ja he kaikki olivat juuri sellaisia kuin olin kuvitellut, niin positiivisia, vahvoja naisia kaikki. Meillä on myös aivan ihana kymmenikkö upeita naisia finaalissa, ja olen etuoikeutettu kun olen päässyt tutustumaan heihin. Meillä on kaikilla erilaiset taustat, ja on ollut mieletöntä kuunnella toisten tarinoita miten he ovat päätyneet kisaan mukaan. Yhteishenki on ollut alusta asti niin kannustava, että vaikea uskoa välillä olevani kilpailussa, enemmänkin kaveriporukassa! 

Miksi hain kilpailuun mukaan?
Tämä on kysymys jota minulta kysytään toistuvasti, kun ihmisille selviää että olen finalistina kilpailussa.

En ole osannut kovin yksisanaisesti vastata, ja siksi perustinkin tämän kauan ajatuksissani olleen blogin. Täällä voin avata vastauksiani muutamaa laustetta pidemmin, ja saada lukijat näkemään asiat todella niin kuin minä olen ne tarkoittanut. Muutamalla sanalla on nimittäin vaikeaa vastata siihen, mikä on sinulle yksi tärkeimmistä asioista elämässä. Hyvinvointi.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi, mitä se minulle merkitsee? Se merkitsee sitä, että pää ja kroppa on tasapainoisesti hyvinvoivia ja tyytyväisiä. Itselläni tähän pisteeseen pääseminen vei 30 vuotta, mutta hei, vain sen verran. Minulla on toivottavasti monia vuosia elää tämän hyvinvoinnin kanssa! Ja minä todellakin haluan viedä tätä ilosanomaa eteenpäin! Toivoisin että voisin saada kuulijat ajattelemaan itsestään kauniimmin, ja heidänkin matkansa hyvinvoinnin kanssa voisi alkaa. 

anna1.jpegKuva Juho Tirkkonen.

Hiukset Salon Bella Pelo, pidennykset Dreamhair, meikki Pretty by Flormar, Iia Salmi, magneettiripset G beauty lab, vaatteet Jutta G. 

Ystäväni ovat aina sanoneet että minä onnistun kuvissa, ja olen mielettömän kaunis, sekä kehuneet missihymyäni. He ovat myös kehuneet positiivista elämänasennettani, kaikista elämän vaikeuksista huolimatta. En ole tietenkään osannut ottaa kohteliaisuuksia sellaisenaan koskaan, mutta viimeisen vuoden aikana olen tullut siihen tulokseen että minä olen kaunis. Me olemme täällä kaikki kauniita, meillä on erilaisia piirteitä, jotka tekevät meistä erityisen kauniita, ja se on rikkaus ettemme kaikki näytä samalta. Minä haluan tällä osallistumisellani tukea kehopositiivisuutta, ja näyttää että ei meikit, hiukset ja muoti ole vain normaalipainoisille. Myös me ylipainoiset välitämme ulkonäöstämme, sekä panostamme siihen. 

Yksi asia on terveys. Se, että olen ylipainoinen, ei tarkoita ettenkö välittäisi terveydestäni. Minä todellakin tiedän, että minulla on suurempi riski sairastua mm. diabetekseen, ja tiedättekö, se pelottaa minua ihan todella. Minä kuitenkin pidän terveydestäni huolta. Minä liikun, syön pääasiallisesti terveellisesti, sekä luen ajankohtaisia asioita terveydestä. Se, etten väkisin koita laihduttaa, ei tarkoita etten minä välitä. Minulla, niin kuin monilla muillakin ylipainoisilla on mm. on synnynnäinen hormonihäiriö, joka pitää tehokkaasti ylipainoa yllä. Se on myös nyt viimeiset vuodet ollut hankalampi kuin nuorena. Oireyhtymä on PCO, kerron siitä joskus ihan omassa postauksessa. Mutta tämäntyyppisiä sairauksia on monia, ja tunnen monia, joiden paino ei näiden takia juurikaan laske, vaikka laihduttaisikin. Toinen terveydellinen asia jonka haluan tuoda esille on syömishäiriöt, joista aijon myös kertoa oman kokemukseni myöhemmin. 

anna2.jpeg

Kuva Juho Tirkkonen. 

Hiukset Salon Bella Pelo, pidennykset Dreamhair, meikki Pretty by Flormar, Iia Salmi, magneettiripset G beauty lab, vaatteet BeingGreat.fi. 

Tämä kilpailu ja sen perustajat ovat todellakin niin hyvällä asialla. Haluan kiittää ihan todella Sunneva Kantolaa, sekä Jutta Larmia tästä upeasta konseptista. Tätä Suomi on tarvinnut jo pitkään. Ja siitä, että olette valinneet meille niin upeat plus missit aikaisempina vuosina. Ensimmäisen vuoden voittaja Marjaana Lehtinen on todellakin raivannut tälle tilaa Suomeen, hän on upea ja määrätietoinen nainen, joka on tehnyt kovaa työtä sen eteen, että kilpailu on jo näin tunnettu. Marjaana on positiivinen, hyväntuulinen, ja nauravainen, ja hänen Instastoryjaan katsoessa on vaikeaa olla hymyilemättä tai nauramatta itsekin. Mites sitten hallitseva Miss plus size, Niina Kuhta! Todella upea niin ulkoisesti, kuin sisäisestikin, tämä huomattiin myös Miss plus world kisoissa, enkä yhtään ihmettele. Niinalla on ollut kamalan vaikea vuosi, ja silti hän on pysynyt positiivisena, iloisena, sekä todellakin hyvänä roolimallina muille. Hän on yksityisyrittäjä, aivan mielettömän ihanan hää- ja juhlapukeutumiseen erikoistuneen Niinatar yrityksen perustaja. Olen seurannut Niinan uraa jo aiemmin, ja miettinyt usein miten upea hän on. Vaikka koenkin ehkä pientä alemmuuskompleksia vielä näiden kahden seurassa, ajattelen, että minä todellakin olisin aivan loistava seuraaja näille kahdelle; energinen, aktiivinen, positiivinen, huumorintajuinen ja iloinen plusmimmi, jolla on suuri tahtotila viedä tätä konseptia vielä tunnetummaksi, ja levittää kehopositiivisuuden ilosanomaa. <3 Olemme kaikki sen arvoisia, että meidän tulisi arvostaa ja ihannoida itseämme.

Tässä on vain pieni pätkä ajatuksistani, mutta kun löysin tämän kirjoittamisen ja bloggaamisen innon taas uudelleen, aijon todellakin jakaa ajatuksiani niin kisasta, kuin muustakin elämästä lisää. Taiteilen tällä hetkellä missifinalistina, uraa uurtavana talomyyjänä, sekä äitinä, että avopuolisona, välillä on vähän kiirettä, mutta kaikesta selviää kunnialla kun vain tekee paljon töitä ja pitää hyvän meiningin ja positiivisen asenteen. 

Ihanaa viikonloppua toivottelee,

Anna Sivén, kilpailija numero neljä

Olen aktiivinen myös Instagramissa ja olisi ihanaa jos seuraisit minua @annasiven <3

P.S. Käy äänestämässä minua, tai jotain muuta upeista missisiskoista yleisöäänestyksen voittoon Iltasanomien äänestyksessä https://www.is.fi/viihde/art-2000005982945.html?fbclid=IwAR1q27vnzGe0MlZNS7JNWwxTLYmqYEEfqjGgpVfqiF1KrvF5APGZs8JIqiQ

 

P.P.S. Pakko kertoa!! Sain juuri Nurmijärven kunnan opetuspäälliköltä vastauksen sähköpostiini, jossa kysyin, olisiko mahdollista päästä puhumaan kehonkuvasta ja kehopositiivisuudesta, sekä kiusaamisesta yläasteikäisille, ja kertomaan omaa tarinaani, ja sen kautta herättelemään nuoria ajattelemaan itsestään lempeämmin. Ja hän vastasi myöntävästi. Olen NIIIIIN innoissani, ja suunnilleen harjoittelen jo puhettani. Mutta tämä on minulle niiiiin tärkeä asia, ja olen itsestäni aivan tajuttoman ylpeä, että olen tässä, olen ollut rohkea ja osallistunut kisaan, ja rohkeasti kysynyt opetuspäälliköltä asiasta. Nurmijärvellä on viisi yläastetta, ja nyt alankin miettimään miten voisin parhaiten olla esikuvana näille nuorille. Tämä on sellainen asia, jota mietin ensimmäisenä, kun sain tiedon että pääsen semifinaaliin. 

Onko teillä jotain ajatuksia, jotka voisivat auttaa minua kun mietin, mitä yläastelaisten kanssa käyn läpi? Esimerkiksi kiusaamisesta?

 

 

 

Kommentit (4)
 1. Mahtavaa. Ole vain oma ihana itsesi. Nuorille kannattaa olla juuri noin rehellinen kuin täällä blogissa, on hienoa että tuot esiin kuinka paino ei tarkoita sitä miten itsestään huolehtii. Positiivinen asenne mikä sinusta hehkuu varmasti antaa myös nuorille uusia näkökulmia ja tukea niille ketkä sitä tarvitsevat.

  1. Kiitos kauniista sanoista. <3 Ja todellakin yritän olla puhumatta nuorille yhtään sen kaunistellummin kuin täälläkään, reilusti ja rohkeasti. 

 2. Onnea finaalipaikasta! Täytyykin seurata kisaa.

  Hieno homma myös toi kouluvierailu. Mun mielestä yläkoululaisille on vähän hankala puhua ja tunnen aina, että MÄ olen se idiootti joka siinä yrittää ja ne vaan on cool, mutta kyllähän ne sanat varmaan sinne perille uppoaa kuitenkin. 😀 Tsempit!

  1. Hei, ihanaa kun löysit blogiin! <3 Ehdottomasti kisaa kannattaa seurata, tulee tiukka kilpailu!
   Ja se on ollut myös minun pelkona että nolaan itseni ja eivät he kuitenkaan kuuntele, mutta kyllä hekin varmasti painavat mieleen ainakin osan, jota näistä tärkeistä aiheista puhutaan! Kerron sitten kuinka kävi. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *