10 asiaa, joista unelmoin

Toimitus haastaa kertomaan kymmenen asiaa, jotka aikoo tehdä elämässään. Tämä on haaste unelmoida.

Ajattelen, että unelmointi on hirmuisen tärkeää. Se on osa onnestamme. Myös Saku Tuominen ajattelee niin:

”Mahdollisuuksien näkeminen, ideointi ja unelmointi ovat läheistä sukua toisilleen. Kaikissa niissä on kysymys halusta nähdä uhkien sijaan mahdollisuuksia. Jotain mitä ei ole. Vielä.

...jos opimme katsomaan, alamme nähdä ja sen myötä meistä tulee paitsi onnellisempia myös onnekkaampia. Alamme nähdä mahdollisuuksia kaikkialla.”

Ihmisen onni ei koostu pelkästä nykyhetkestä, vaikka hetkessä eläminen hyvin tarpeellinen taito onkin. Se muodostuu myös menneestä ja tulevasta: siitä, miten muistamme jo tapahtuneet asiat, mihin niissä keskitymme ja siitä, millaisena näemme tulevaisuuden vai näemmekö sitä lainkaan. Osaammeko haaveilla niistä hienoista asioista, joita ei vielä ole, pelkäämmekö sitä, mitä voi tapahtua vai onko tulevaisuus vain suuri tyhjyys, jotain jota emme pysty päässämme luomaan.

Sanon aina, että saamme ne asiat, jotka oikein kovasti tahdomme. Ne jutut, jotka todella merkitsevät ja joihin uskomme. Mutta ennen kuin niitä voi tahtoa ja ennen kuin niihin voi uskoa, ne on kyettävä näkemään. On osattava unelmoida.

Kymmenen juttua, joista unelmoin, sattumanvaraisessa järjestyksessä. Kas tässä:

1. The Road Trip. Tahdon kokea hetkiä, jotka ovat lyhyitä tapahtuessaan, mutta jotka muistaa aina. Tuntea tuulen hiuksissani, vapauden sydämessäni. Tahdon ajaa eteenpäin kattona tähtitaivas ja pyörien alla tie, joka vie seikkailuihin, eksyksiin, paikkoihin, joita en osannut edes kuvitella. Tahdon matkustaa Amerikan halki, idästä länteen tai länsirannikolla pohjoisesta etelään. Kuunnella musiikkia täysillä, työntää kädet ulos ikkunoista, olla vieras jossain, rakastua kaupunkeihin, joiden nimiä en osaa lausua ja tutustua ihmisiin, jotka vielä eilen olivat vieraita, nyt parhaita.

2. Kirja. Jonain päivänä kirjoitan kirjan. Kauniin kirjan, joka kertoo taiasta, unelmista ja siitä, miten kaikki on mahdollista.

3. Jotain omaa. Jossain vaiheessa elämääni tahtoisin luoda jotain ihan omaa. Työskentelisin luovien ihmisten kanssa kauniilla työhuoneella, missä palaverit pidettäisiin tyynykasoissa, nurkissa nukkuisi koiria ja kissoja, taustalla soisi musiikki ja jokainen toisi vuorollaan kaikille herkkuja.

4. Matkustaminen ihan yksin. Tahtoisin istua lentokoneessa, ikkunan vieressä. Haluaisin tuntea, kuinka kone kiihdyttää, pyörät nousevat ilmaan, laskutelineet kolahtavat koneen sisään. Katselisin, kuinka maa alla katoaa kauemmaksi ja kauemmaksi, tutkisin pilviä yläpuolelta. Päätyisin vieraaseen kaupunkiin, toiseen maahan. Kävelisin sen kaupungin katuja, valokuvaisin, istuisin kahviloissa, seuraisin ohikulkevaa elämää. Kirjoittaisin muistiin sen, mitä silloin ajattelen, tunnen, maistan, haistan. Tahtoisin matkustaa yksin, joskus. Ehkä.

5. Vanha talo. Kyllä te tiedätte jo. Se puutalo, jonka lattiat narisevat, jota kakluunit lämmittävät ja jonka pihalla kasvaa käppyräisiä omenapuita. Se tuntuisi minulta.

6. Kuumailmapallolento. Minusta on aina hurmaavaa nähdä kuumailmapalloja. Tahtoisin lipua taivaalla auringonlaskun aikaan, kuunnella sitä outoa suhinaa ja katsella maailmaa lintujen teiltä. Pieni pulma on se, että pelkään korkeita paikkoja. Mutta mitään ei saa, jos mitään ei uskalla, vai mitä?

7. Rakkaus. ”What we find in a soulmate is not something wild to tame but something wild to run with.”

8. Auttaminen. Toivoisin voivani auttaa mahdollisimman monia. Ihmisiä, eläimiä. Tuoda tänne jotain hyvää ja kaunista. Olla hyödyllinen jotenkin.

9. Muutto ulkomaille. Aina välillä ajattelen, että tahtoisin asua vielä uudestaan ulkomailla, hetken ainakin. Elää vähän erilaista elämää, kokeilla sopisinko jonnekin muualle paremmin, tuntuisiko joku toinen maa enemmän kodilta.

10. Puolimaraton. Rakastan juoksemista, mutta juoksen häpeällisen vähän. Pisin juoksemani matka on 17,5 kilometriä. Tarvitaan enää muutama lisää ja puolikas on siinä.

Lisäksi toivon, että olen aina minä. Haaveilen, että tulevaisuudessa(kin) uskon itseeni ja siihen, että mikä vain on mahdollista. Unohdan itseluodut rajoitukset, en jää huonojen ajatusten tai tunteiden loukkuihin tai kiinni johonkin, joka estää minua olemasta se paras versio itsestäni. Tahdon elää täysillä, en olla vain olemassa. Haluan olla henkisesti vapaa, rakastaa ja saada rakkautta. Tahdon koota ympärilleni ne parhaat ihmiset. Haluan nähdä kaiken kauneuden, hymyillä paljon ja tuntea vahvasti. Tahdon katsella auringon nousevan ja laskevan, salamoiden välähtelevän myrskypilvissä, aaltojen lyövän vaahtopäinä rantaan. Haluan seikkailla, kasvaa ja ymmärtää taian kaiken takana.

Mistä te unelmoitte? #trendihaastaa #teetrendiä

PS Lisäksi haaveilen joogaretriitistä. Villa Mandalassa tai Balilla. Noin niin kuin esimerkiksi.

Ensimmäinen lainaus Saku Tuominen: Hyvä elämä (2014)

Toinen lainaus Robert Brault

Kommentit

Laura T.
M O L

Minäkin haluan työhuoneen eläimillä! Ja retriitin Villa Mandalassa!

Yksin matkustaminen on muuten ihanaa. Suosittelen sitä lämpimästi. Olla omien ajatustensa herra, ei heijastelemassa kenenkään muun tunnetiloja.

Kaikenkaikkiaan ihania juttuja, juuri sopivia tähän aamuun.

Anna Vihervaarasta

Mä en ole koskaan matkustanut yksin, siksi tahtoisin kokeilla. Se kuulostaa vähän jännittävältä, mutta samalla hirveän kiehtovalta. Saisi tehdä ihan mitä huvittaa ja olla jossain kaukana kotoa yksin, oman itsensä varassa.

Kysyn sulta sitten vinkkejä, kun reissu lähestyy.;)

Suloista iltaa!

Toimitus
Toimitus

Oi, tämä oli huippuinspiroiva postaus! <3

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihanat! Ja kiitos haasteesta, olinkin just ihan jonkin tällaisen tarpeessa. <3

saarah
visual diary

Ihana postaus!

Täältä kans iso suositus yksin matkustamiselle ja Villa Mandalalle!

Anna Vihervaarasta

Kiitos!<3

Villa Mandalahan tuntuu olevan monien mielestä kova juttu. Blogireissu sinne? Jooo.....

Hymyillen.

Samanlaisia unelmia löytyy täältäkin! :) Voi kuinka unelmointi on hauskaa, on ihanaa viettää hetki itsensä kanssa ja haaveilla. Kävisi tämä elämä aika kurjaksi jos ei uskaltaisi haaveilla ja unelmoida...

Anna Vihervaarasta

Unelmointi on ihan parasta! Jatketaan sitä ja toteutetaan niistä unelmista parhaat. <3

Thilda (Ei varmistettu) http://thildan.blogspot.fi/

Suloista. Minäkin olen kova unelmoimaan; esimerkiksi matkustaminen natsaa sinun listasi kanssa. Yksin tai kaksin. Unelmat ovat minusta elintärkeitä ihmiselle. P.S. Huomasin vasta tänään että olit kommentoinut Kesakko-blogini 'voiko taloon rakastua'-postaukseen jo ajat sitten. Kiitos. Minä en saa kommenteista mitään ilmoitusta sähköpostiini, siksi en aina huomaa niitä. Pitäisi varmaan muokata asetuksia. Mukavaa unelmointia. Hymiö - taas ei erikoismerkit toimi nääs.

Anna Vihervaarasta

Matkustaminen on hirveän hyvä unelma. Tälläkin listallani taisi olla kaksi tai kolme matkaunelmaa, mutta olisi niitä paljon enemmänkin.;)

Unelmat ovat elintärkeitä, unelmoidaan siis. Paljon ja usein.

Kaunista iltaa!

Annita, ei kirjautunut (Ei varmistettu)

Olen alkanut vihdoin ihan oikeasti uskoa siihen, että eteemme sattuu juuri sitä mitä tarvitsemme, jos vain haluamme sen nähdä. Olen myös oppinut sen, että kun mieli on matala, hakeudun blogisi ääreen. Ja aina siellä on jotain, mikä kolahtaa juuri sillä hetkellä ja saa kaiken tuntumaan taas ihanan kevyeltä, mahdolliselta ja turhanpäiväisen kiukuttelun niin.. no, turhalta! Parhautta! Edelleen siis iloitsen valtavasti siitä, että kirjoitat ajatuksesi meidän luettavaksi. Ja tuo auttamisunelmasi - toteutat sitä jo nyt. Juuri autoit minua (ja epäsuorasti myös miestäni, jonka ei ehkä tänä iltana tarvitse kuunnella narinaani). Ja ostan kirjasi sitten kun se on mahdollista. Aivan varmasti :)

Anna Vihervaarasta

Niin se on, usko pois.:) Kohtaamme ihan varmasti asioita syystä. Se, miten niihin suhtautuu, on itsestä kiinni. Ne asiat, hyvät ja huonot, voivat nimittäin viedä moneen suuntaan. Mutta kun muistaa uskoa itseensä ja seurata intuitiotaan, niin kaikki lopulta järjestyy. Ja usein vielä paremmin kuin olisi osannut edes kuvitella.

Välillä saa toki kiukutellakin. Siihen kiukkuun ja huonoon mieleen ei vain kannata jäädä kovin pitkäksi aikaa vellomaan. Ikävät tunteet ovat silti myös tarpeellisia. Sillä kuinka me ilman niitä voisimme tietää, mikä on hyvää ja mikä ei?

Kiitos kauniista sanoistasi. Et arvaakaan, kuinka paljon ne merkitsevät minulle.<3

annam_
anna k.

Valloittavia unelmia. Sulla on ihmeellinen taito kirjoittaa niin kauniisti, että huh! Minäkin varmasti ostan kirjasi, kun sellaisen joskus kirjoitat. ♥

Anna Vihervaarasta

Kiitos Annaseni. <3

Mahtavaa, nyt on siis jo pari kirjaa myyty! ;)

Suloista iltaa sulle.

kuuh

Ihania unelmia! Mulla on myös haaveena luoda jotain omaa, vielä ei ole kyllä löytynyt että mitä se olisi mutta työtä tekisin juuri tuollaisella toimistolla :)

Ja multa myös suositus yksin matkustamiselle, ihan eri tavalla vapauttavaa ja rentouttavaa. Olen nyt kahdesti käynyt yksin matkalla Italiassa ja vaikka toisaalta haluan seuraavalla kerralla parhaan ystäväni mukaan, niin vähän kutkuttaisi pitää se ihan omana juttuna, niin paljon kuin sen voi omana juttuna pitää muiden miljoonien turistien kanssa ;)

Anna Vihervaarasta

Eikö olekin mahtava työhuoneunelma?

En ole ikinä matkustanut yksin, siksi haluaisin kokeilla. Olisi jännittävää olla jossain kaukana kotoa ihan itsekseen ja tehdä juuri sitä, mitä sattuu huvittamaan. Kokea se erilainen maailma vain omin silmin, kuvitella ehkä kuuluvansa siihen, seurailla elämämenoa, haistaa, maistaa, tuntea. Ja olla vain jossain muualla itsekseen.

Ihanaa viikonloppua sulle!

Paperikaupan tyttö

Ihana postaus! Puutalo, yksin matkustaminen, ulkomaille muutto ja joogaretriitti kiinnostaa täälläkin! :) 

Anna Vihervaarasta

Kiitos murmeli. ♥ Jotenkin mun on helppo uskoa, että toteutat nuo kaikki. Pus!

Paperikaupan tyttö

Kiitos Anna! <3 ja samoin!

Pi Vellamo
Spökhus

Ihana postaus taas Anna! Oon ollut tosi laiska kommentoimaan, mutta tähän oli pakko. Mä meinaan ehdottomasti haluan joskus tuollaisen työhuoneen koirilla ja kissoilla:) Sillekin on toivottavasti aikansa ja paikkansa:)

Anna Vihervaarasta

Ihan varmasti on. Ja sullahan on se puutalo, voit perustaa sen vaikka sinne.;)

Ja ihana, kun kommentoit. On kiva kuulla susta. <3

Pi Vellamo
Spökhus

Totta, mahtuishan tännekin! Mutta ehkä haaveilen kuitenkin sellaisesta toimistosta/työtilasta, joka olis vähän kauempana kotoota:)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.