10 tapaa lisätä taikaa

”To make living itself an art,
that is the goal.”

Henry Miller

Tahtoisin jokaiseen päivään hieman taikaa – ja paljon elämää. Päivämme voivat olla niin kauniita niin helposti. Tarvitaan vain vähän vaivannäköä, hetkeen pysähtymistä ja asennetta.

Minusta on ihana laittautua melkein joka päivä. En tarkoita tuntien puunaamista, vaan sitä, että meikkaan vähän, valitsen ylleni jotain kivaa ja suihkautan ranteisiin tuoksua. Minulla on toki useinkin huonoja vaate-, meikki- ja erityisesti hiuspäiviä. Harvemmin on päiviä, joina en yritä.

Kotonani on yleensä tuoreita leikkokukkia. Pesemättömiä tiskivuoria täällä ei ole koskaan. Petaan sängyn joka aamu ja imuroin lähes joka päivä. En tee sitä siksi, että pitäisin erityisesti siivoamisesta, vaan siksi, että siistissä kodissa on hyvä tunnelma. Viihdyn parhaiten harmonisessa ympäristössä.

Ulkona kävellessäni katson ympärilleni. Saatan tutkia kukkivaa oksaa pitkään, huomaan mistä kulmasta auringonsäteet siivilöityvät puiden läpi, haistan tuoksut ja painan mieleen kaiken kauniin, minkä näen. Mitä enemmän keskittyy kauneuteen, sitä enemmän sitä elämäänsä saa.

Kyse on taian lisäämisestä.

Lisää taikaa päiviin:

1. Tuo kotiin jotain kukkivaa. On ihana herätä syreenin tuoksuun.

2. Petaa sänkyyn yhteensopivat lakanat. Vie vanhat eripariset vuodevaatteet eläinsuojeluyhdistykselle (Hesy ottaa esimerkiksi vastaan vanhoja lakanoita ja pyyhkeitä) ja hanki kaksi kaunista settiä. Niin vuode on aina kutsuva.

3. Pukeudu vain parhaimpiisi. Siis niihin vaatteisiin, joissa todella viihdyt. Anna muut pois. Älä täytä kaappiasi ihan kivoilla jutuilla.

4. Siivoa. Jätä esille vain ne esineet, jotka saaavat sinut hyvälle tuulelle.

5. Avaa silmät ulkona. Tiesittekö, että syreeneitä on ainakin neljää eri väriä: valkoinen, vaaleanpunainen, vaalea violetti ja tumma, melkein viininpunainen. Kävele uutta reittiä tai tuttua tietä ja yritä löytää jotain ihanaa, jota et ole ennen pannut merkille. Tee näin joka kerta, kun olet ulkona. Huomaat pian, miten paljon kauneutta ympärilläsi on.

6. Kata pöytä kauniisti, vaikka se olisi vain sinua varten. Vesikin maistuu paremmalta juhlavasta lasista. Syö rauhassa ja keskity ruokaan. Silloin se ei tunnu vain polttoaineelta.

7. Kerää kauniita ajatuksia ja kuvia. Kirjoita ne ylös muistikirjaan, leikkaa aarrekartaksi tai luo taulu Pinterestiin. Palaa hyvän mielen tauluusi aina silloin, jos maailma tuntuu potkivan päähän tai suunta on kadoksissa.

8. Pysy uskollisena itsellesi. Älä seuraa trendejä sokeasti, vaan valitse niistä ne, joista oikeasti pidät ja jotka sopivat sinulle. Ei ole yhdentekevää, pukeutuuko poikaystäväfarkkuihin vai vyötäröä korostavaan mekkoon. Valitse se asu, jossa näytät parhaalta.

9. Valaise pehmeästi. Käytä kattovaloa vain siivotessasi ja valaise kotisi muuten epäsuorasti lempeällä valolla. Maailma maalataan valolla. Siksi on väliä, millaista se on.

10. Laita huulipunaa ja ehkä korotkin. Kaikki tuntuu hohdokkaammalta punaa huulissa ja ryhti suorassa.

Ihanaa iltaa, murmelit.

Kommentit

Tiina / Parempia polkuja (Ei varmistettu) http://parempiapolkuja.blogspot.fi

Tämä blogisi on ihana! Löysin tänne hiljattain aivan vahingossa, mutta onneksi löysin. Minulle tulee aina pikkuisen onnellisempi olo, kun luen tekstisi. Aivan, kuten nytkin. Mukavaa sunnuntaita ja uuden viikon alkua!

Anna Vihervaarasta

Kiitos Tiina! <3 Ihana, että tänne löytää näin ihania tyyppejä. Ajatus siitä, että tämä blogi tekee jonkun muunkin onnelliseksi, tekee minut vielä onnellisemmaksi.

Suloista viikkoa!

Merkki (Ei varmistettu) http://laivatjotkakuiskivat.blogspot.fi/?m=1

Ihana, hyväntuulinen postaus! Se on aivan totta, että pieni ehostus ja laittautuminen ovat elämän pieniä iloja. Kauniit vaatteet saavat säteilemään.

Muuten, millaisella alalla työskentelet nyt tai millaiselle alalle vaihdoit? Samaistuin moniin ajatuksiisi ja etsin itse vielä ammatillista polkuani, siksipä olisi kiva kuulla millaisella alalla teet töitä. :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos Merkki! <3

Olen toimittaja. Se on ihanaa: saan kirjoittaa ja tapaan hirveästi mielenkiintoisia ihmisiä.

Ajattelen, että ammatinvalinnassa on tärkeintä kuunnella itseään: mitä todella tahtoisi tehdä vielä kymmenenkin vuoden päästä ja mihin on lahjoja. Kun sen tietää, kaikki muu järjestyy aina lopulta jotenkin.

Tsemppiä valintoihin!

annam_
anna k.

Ihana postaus ja loistovinkit. Olen samaa mieltä, että kun keskittyy kauneuteen, tuntuu, että se vain lisääntyy. Ja kyllä, olen huomannut syreeneitä olevan ainakin neljää väriä. Ah, se tuoksu.. ja kielojen tuoksu, varta vasten menin yksi päivä lähimetsään, jotta ehtisin tuntea sen tuoksun. Pian se on jo ohi, mutta sitten tulee jotakin muuta tilalle. Kodin kanssa sen sijaan olisi aika paljon tehtävää, meillä on ihan liikaa tavaraa. Liian vähän säilytystilaa, mistä johtuen liikaa on esillä ja tukkimassa nurkkia ja seinänvierustoja.

Kaunista viikkoa♥

Anna Vihervaarasta

Kiitos Annaseni.<3

Syreenit ovat ihania. Juuri nyt ne tekevät onnelliseksi. Kielot eivät kai oikein vielä kuki täällä, ehkä arasti jokunen.

Koti järjestyy sekin ajallaan. Eräs sisustussuunnittelija sanoi minulle kerran, että kodissa pitäisi asua vähintään kaksi vuotta, ennen kuin sitä alkaa sisustaa. Vasta silloin voi tietää, millainen sen sielu on.

Ihanaa viikkoa!

KatjaV (Ei varmistettu)

Virtuaalinen hyväksyntänyökkäys tälle :)

Tuo siivousvinkki ja omistettujen tavaroiden karsiminen on ollut mulla viimeiset pari vuotta fokuksessa, ja olen siis myynyt/hukannut/lahjoittanut/hävittänyt ison määrän tavaraa, jota en enää haluaa tai joka ei enää miellytä. Samalla omat kulutustottumuksetkin ovat tarkentuneet ja järkiperäistyneet, ja yhtäkkiä onkin "varaa" moniin sellaisiin asioihin, joihin ei (muka) ennen ollut. Myynneistä saadut varat olen sijoittanut niihin mieluisiin ja minulle tärkeisiin juttuihin (jotkut ns. tärkeitä hankintoja ja jotkut vaan muita tarpeellisia mielihaluja, joista olen onnellinen;). Jos ostaa vähemmän turhaa, voi hankkia niitä juttuja mitkä ihan oikeasti ovat itselle tärkeitä (on ne sitten aineellisia tai aineettomia). Siivoaminenkin on helpompaa, nopeampaa ja mielekkäämpää, kun ympärillä ei ole turhuuksia sotkemassa ja täyttämässä paikkoja.

Lisäbonuksena keveämpi olo ja helpompi elämä :)

Joiku (Ei varmistettu)

Voin samaistua! Eilen tartuin tuumasta toimeen ja heitin menemään kolme _jätesäkillistä_ tavaraa, samalla vein ylimääräiset lootat varastoon kaappeja täyttämästä. Tänään on seuraava etappi, pyyhkiä kaapit ja imuroida ja ostaa kauan himoitsemiani pioneja maljakkoon :)

Anna Vihervaarasta

Kuulostaapa ihanan puhdistavalta! Ja pionit ovat parhautta.

Anna Vihervaarasta

Niin totta! Olen taas käynyt läpi vaatekaappiani ja tullut siihen tulokseen, että puolet siitä joutaa mennä. Siitäkin huolimatta, että vuosi sitten tänne muuttaessani olin jo tehnyt kovasti karsintaa.

Ajattelen, että meidän kannattaisi ympäröidä itsemme vain niillä asioilla ja esineillä, joista oikeasti pidämme. Muu on vähän turhaa.

Kivaa viikkoa!

miiajohanna
miiajohanna

Oi ihana Anna-muru!<3

Anna Vihervaarasta

Itse olet ihana. <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, meissä on paljon samaa! Kävellessäni usein valitsen eri reittejä ja katselen ympäristöä tarkalla silmällä. Ihailen kukkia, kasveja, taloja... Saatan pysähtyä haistelemaan kukkia. Kun lähden kävelylle tai pyöräretkelle, on usein tavoitteeni löytää katu tai polku jota en ole ennen kulkenut :)

Laitan ruokaa yleensä intohimolla, teen joka päivä herkkuruokaa. En tyydy "polttoaineruokaan".

Niin ja minäkin olen Anna ja melkein kasvissyöjä :)

Anna Vihervaarasta

Moikka Anna! Hauskaa, miten paljon samaa meissä on. Täällä blogimaailmassa tapaa jännittävän tutunoloisia ihmisiä, joihin ei olisi ehkä koskaan muuten törmännyt.

Ihanaa juhannusta!

Nettanen

Voi mikä maailman suloisin & ihanin blogi sulla onkaan! Etsin kuumeisesti jotain kivoja blogeja lukulistalle, ja sitten yhtäkkiä löysinkin sinut. Nyt tekisi mieli lukea enemmänkin vanhoja postauksia, mutta juhannus kolkuttelee ovelle. Mutta sen jälkeen sitten ehdottomasti! :)

Anna Vihervaarasta

Hei Nettanen, ihanaa jos tykkäät! <3

Kaunista juhannusta!

Laara75 (Ei varmistettu)

Hei Anna!

Instassa ihailen kuviasi, ja nyt letkeänä juhannuspäivän hetkenä lueskelen myös blogiasi. Sinulla on mahtava lahja olla läsnä hetkessä. Niin kuvissa kuin sanoissakin.

Ihanien asioiden, ehkä juuri sen taian huomaaminen ja mahdollistaminen arjessa on tärkeää. Pienetkin asiat ratkaisevat: pedattu sänky, tuoksuvat kukat, pieni ehostus kasvoilla. Helppoa, mutta kovin merkityksellistä. Tyttäreni, joka on 8-vuotias, ihmettelee välillä, miksi äiti meikkaa mökilläkin. Juuri näitä asioita yritän hänelle opettaa, sitä kannattaa tehdä, mistä itselle tulee hyvä olo.

Ihanaa kesää, kaunis Anna!

Anna Vihervaarasta

Hei Laara, ihanaa että löysit tänne. Ja kiitos. Ihan punastun. <3

Minäkin meikkaan mökillä, jos siltä tuntuu. Minusta se on ihan perusteltua, jos siitä tulee itselle hyvä mieli.

Ihanaa kesää sinullekin! Kiitos kun kävit täällä ja kommentoit.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.