2014

Tammikuussa tuli pakkanen. Pimeys väistyi lumen tieltä, oli hirveän kaunista. Neuloin ja tein aarrekarttoja. Opin, että moni asia on ihan mahdollinen, kun vain uskaltaa yrittää.

Helmikuussa mietin perhosvaikutusta ja sitä, miten hyvä on, ettei aina saa ihan kaikkea. Söin sosekeittoja ja ostin päiväkirjan. Se loppui juuri. Kirjoitin sinne kaiken tärkeän, minkä tahdoin muistaa. Hetket sellaisina kuin ne tapahtuivat, niin kuin koin ne silloin. Opin, että päiväkirjat ovat ehdottomasti hyvä juttu.

Maaliskuussa auringonlaskut olivat hienoja ja tiet pitkiä. Astuin yhdelle niistä. Ajattelin valintoja, kävin lainasiivin Tukholmassa ja join mojitoja. Päätin ottaa riskin ja opin jälleen lautailemaan.

Huhtikuussa otin tatuoinnin, kuvasin metsäkauriita ja söin suklaata aamupalaksi. Erosin. Elämäni muistutti formula-autoa. Opin, että pelolle ei saa antaa periksi.

Toukokuussa ajattelin vapautta ja luovuutta. Olin pakahtua maailman kauneudesta ja luotin siihen, että asioilla on tapana järjestyä. Otin vastaan uuden työpaikan ja irtisanouduin toisesta. Istuin kevätsateessa metsäpolulla, kuuntelin sadepisaroita ja nuuhkin syreenien tuoksua. Päätin olla rohkea. Opin, että elämänsä voi rysäyttää kerralla.

Kesäkuussa muutin uuteen kotiin. Sanoin hyvästejä, valvoin aamuun asti, katselin juhannuskokkoja Helsingin saarilla ja matkustin Kööpenhaminaan. Elämä oli täynnä toivoa ja pettymyksiä. Opin, että on parasta luottaa itseensä.

Heinäkuussa satoi ja paistoi. Kävin Tallinnassa, keinuin omenapuun alla puutarhajuhlissa ja mietin luopumista. Uni ei ollut ystäväni, näin turhan monta suden hetkeä. Olin vähän surullinen. Mutta sitten tuli sateenkaari, tuli lämpö ja alkoi uusi työ. Opin, että sateen jälkeen on auringon vuoro.

Elokuussa olin päättämätön. Istuin piknikeillä rantakallioilla ja ajattelin lahjakkuutta ja sielunkumppaneita. Tanssin Flow'ssa superkuun alla ja tunsin, miten yksi hetki päättyi. Kesä kääntyi syksyksi. Opin, että pahinta on epävarmuus.

Syyskuussa sain paljon kukkia, juhlin, nauroin ja itkin. Päätin päästää irti asioista, jotka eivät tee hyvää. Opin, että se on joskus parasta.

Lokakuussa listasin unelmani. Tuoksuttelin kirpeää ilmaa, riemuitsin värikkäistä vaahteranlehdistä. Kirjoitin kahvilassa, katselin merellä välkkyvää majakkaa ja ajattelin taikaa. Opin, että aika auttaa.

Marraskuussa myrskysi. Pohdin miten myrskyt muuttavat meitä ja miten niistä selvittyään on taas vähän enemmän itsensä. Universumi temppuili, mutta olo tuntui kevyeltä. Opin, ettei kannata suunnitella liikaa ja on turha odottaa tietävänsä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Joulukuussa satoi lumi eikä minulla ollut enää asuntolainaa. Ihastelin karuselleja, peilailin ja tahdoin olla rohkea. Kirjoitin monta juttua, joita en koskaan julkaissut. Olin vähän jumissa, mutta onnellinen. Opin, että joidenkin taakkojen painon huomaa vasta, kun ne otetaan pois. Nyt on sellainen hetki.

Ihanaa uutta vuotta 2015 murmelit!

Kommentit

vvvvv (Ei varmistettu)

Mikä vuosi, 2014. Tunnistan aika monta kohtaa, etenkin tuon että joidenkin taakkojen painon huomaa vasta, kun ne otetaan pois. Onnellista uutta vuotta, luulen että siitä tulee hyvä meille molemmille :)

Anna Vihervaarasta

Juu, se on jännää, miten ei edes ehkä huomannut, kuinka paljon jokin painoi ennen kuin siitä pääsee eroon. Ihanaa, eikö?

Luotetaan siihen, että ensi vuodesta tulee mahtava! <3

Vilma Anni (Ei varmistettu)

Toivokaamme että vuodesta 2015 tulee yhtä rikas ja oivallusten täyteinen! Vaikka pieniä oivalluksiahan ihminen tekee päivittäin :)

Anna Vihervaarasta

Toivotaan ja uskotaan, niin ihan varmasti siitä tulee! Paljon onnea vuodelle 2015! <3

Anna-KaisaH (Ei varmistettu)

Onpahan ollut tapahtumarikas vuosi! Kiitos ihanasta blogista, tykkään valtavasti tavastasi tarkastella maailmaa ja pukea sanoiksi monet omatkin ajatukseni. Toivon oivallusten ja ilon vuotta 2015!

Anna Vihervaarasta

No on, huhhuh.;) Kiitos sulle ihanainen! Ihanaa, että jaksat seurata.

Hurjan onnellista vuotta 2015! <3

Tiia / Black + White = Grey (Ei varmistettu) http://blackpluswhiteisgrey.casablogit.fi

Sinun vuoteesi mahtui kyllä paljon ja kaikenlaista :). Onnellista ja ihanaa uutta vuotta!

Anna Vihervaarasta

No todella mahtui.;) Ihanaa tätä vuotta, olkoon se kaunis ja kiehtova!

KatjaV (Ei varmistettu)

Moikka,

Löysin blogiisi mistä-lie-linkistä, ja ihastuin ikihyväksi :) Olet huikean verbaalinen, pohdiskeleva tyyppi, ja valokuvasi ovat todella esteettisiä. Välillä tekstisi ovat niin riipaisevan osuvia, että melkein sydämestä ottaa... Kuten tämän postauksen kohdalla.

Kiitos siis blogistasi, ja jään seuraamaan edesottamuksiasi jatkossakin.
Kaikkea hyvää sinulle!

Anna Vihervaarasta

Voi kiitos Katja, ihana kuulla! Toivottavasti kuulen sinusta jatkossakin.

Ihanaa iltaa ja kaunista viikkoa! <3

 

 

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.