2,5 vuotta värjäämättä hiuksia

2,5 vuotta sitten maaliskuussa näytin tältä.

Viime kesänä tältä. Väri on haalistunut ja latvat oranssit. Omaa väriä on ehtinyt kasvaa puolentoista vuoden verran.

Nyt näytän tältä. Värjäsin hiukset viimeksi vuoden 2016 tammikuussa tai helmikuun alussa, jotain sellaista. Tänään hiuksissani on vihdoin oma väri, ja se näyttää aika erilaiselta kuin kuvittelin.

Lopetin hiusten värjäämisen, sillä hiusvärien kemikaalit alkoivat epäilyttää sekä itseni että ympäristön kannalta. Olen kerran saanut lievähkön reaktion synteettisestä hiusväristä, ja se oli pelottavaa. Hiuspohjaani kirveli kamalasti koko värjäyksen ajan, ja pelkäsin, että hiukset tippuvat päästä. Mitään sen enempää ei onneksi tapahtunut, mutta siitä lähtien olen suhtautunut epäilevästi hiusväreihin.

Viimein päätin lopettaa värjäyksen kokonaan. Se johtui osin hiusvärien kemikaaleista, osin siitä, että tummaksi värjätty hius alkoi näyttää mielestäni päässäni liian tehdyltä ja kolmanneksi siitä, että halusin yksinkertaisesti nähdä, minkä väriset hiukset minulla oikeasti on. 

Olen aina ollut aika tumma ja kuvittelin, että hiukseni ovat tummanruskeat, mutta vähän tylsää sävyä. Jaa. Ei ihme, että tuo ylimmän kuvan väri näytti päässäni liian voimakkaalta. En olekaan tummanruskea, vaan keski- tai ehkä vaaleanruskea. Lisäksi hiuksissani on punapigmenttiä. Olin aina kuvitellut, että oransseiksi muuttuvat latvani johtuvat haalistuvasta hiusväristä, mutta se ei taidakaan olla koko totuus. Aurinko vaaleantaa hiuksiani kesäisin aika paljon ja tuntuu, että se saa latvojen punaisuuden esiin. 

Aina välillä oma väri tuntuu tylsältä, ja haikailen hetken väripurkin perään. Suurimman osan ajasta olen kuitenkin tosi tyytyväinen hiuksiini. Ei ikinä pidä sanoa ettei ikinä, mutta juuri nyt aion ainakin pysyä omissa väreissäni. Ihanaa olisi, jos tukka aikanaan harmaantuisi nätisti. Sekin voisi olla aika viehättävää.

Värjäättekö te hiuksia?

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

iidis
Varpain jaloin

Sulla on tosi kauniit hiukset ja uusi lyhyempi leikkaus sopii sulle hyvin. On totta, että usein se oma luonnollinen väri sopii kaikkein parhaiten omiin piirteisiin ja ihon sävyyn. 

Mun hiuksiin laitettiin synteettistä hiusväriä viimeksi vuonna 2011. Muistan kuinka väri kirveli päänahkaa. Hauska sattuma, että minäkin värjäsin hiuksiani nimenomaan tummanruskeiksi ja samoista syistä kuin sinäkin, eli peitin ns. tylsää omaa väriäni. Omat hiukseni on keskiruskeat ja niissä on hieman punapigmenttiä. Olen viimeisten 7 vuoden aikana tylsistyessäni käynyt kahdesti kasvivärjäyksessä, jolloin hiusteni sävyä on hieman syvennetty. Edellisestä kerrasta on noin kolme vuotta. Olen kuitenkin oppinut pitämään hiuksistani juuri tällaisina, kun ne ovat.

IinaS (Ei varmistettu) https://bangsiina.com

Niinhän se on että varmaan kaikille sopii se oma väri parhaiten! :) Sun oma väri on upea! Itse en ole värjännyt hiuksia kolmeen-neljään vuoteen. Ei kiinnostanut tuhlata niin paljon rahaa kampaajaan joka kuukausi ja muutenkin kiinnostus omasta ulkonäöstäni huolehtimiseen tietyllä tavalla lakkasi. Halusin elää mahdollisimman simppelisti ja värjäysrumba ei ole simppeliä. Oon ollut tosi tyytyväinen mun omaan vaaleaan väriin :)

Sitä vain värjäsi hiuksia vanhasta tottumuksesta ja joka kerta tuntui jotenkin oudolta kampaajan jälkeen. Että en nyt ihan näytä itseltäni kuitenkaan.

Nyt näytän eniten itseltäni ja oon tosi tyytyväinen :)

BT (Ei varmistettu)

Värjäsin tuskeita hiuksiani 10 vuotta platinan vaaleiksi. Syy: koska teininä olin niin hölmö, että lankesin markkinavoimien ansaan ja kuvittelin että hiuksia muka pitää värjätä. Vaalennetut hiukset oli tietysti kuivat ja katkeilevat ja niitä piti leikata koko ajan lyhyemmiksi ja käyttää älyttömästi rahaa sairaan kalliiseen kampaajaan ja hoitoseerumeihin, shampoisiin jne.

Viimeisen kerran juureen värjättiin vaaleat raidat 12/2011 ja sitten hiukset kasvoivat taitavan juurivärjäysen ansiosta kauniisti muutaman vuoden aikana omaan väriini. Nyt hiukseni ovat olleet jo monta vuotta oman väriset, paksut, pitkät ja luonnostaan kauniin laineikkaat. En värjää, en käytä hiustuotteita ja pesen palashampoolla. Hiuksiin menee rahaa kuussa ehkä 2€ ja hiusten laittamiseen ehkä pari minuuttia viikossa. Ja silti hiukseni ovat paljon ihanammat kuin värikierteessä.

Yksi elämäni typerimpiä päätöksiä oli koskaan alkaa värjäämään hiuksiani.

Vierailija (Ei varmistettu)

mä siirryin väreissä kasviväreihin jokunen vuosi sitten, sitä ennen olin kans pari vuotta oman luonnonvärin kanssa. pidän omasta väristäni, mutta talvella kun kaikki väri katoaa kasvoilta, tuntuu, että tarvii hiuksia sävyttää johonkin suuntaan, että näyttää jotenkin elolliselta. en myöskään oikein koskaan ole osannut olla staattisen ulkomuodon kanssa kovin montaa vuotta putkeen. sävyttäminen on ollut tässä hyvä kompromissi: maltillinen vaihtelu, eikä pakota värjäysrumbaan, koska kasvivärit haalistuvat hiljalleen pesujen myötä ja juurikasvu ei kehity pahaksi, kun ei poikkea rajusti omasta väristä.

EvaDo

Mä en enää edes muista milloin viimeeksi värjäsin hiuksiani. On siitä ainakin viisi vuotta. Tykkään omasta väristäni maantienruskeasta. Siihen tottuu ja ilmettä muutan leikkauttamalla hiukseni Dandyssa. Välillä olen miettinyt raitojakin mutta se on vaan jäänyt, kun kesä tekee niitä muutenkin. 

suhmura (Ei varmistettu)

Aiemmin vaalensin tummia hiuksiani, mutta ne menivät siitä huonoon kuntoon ja takkuuntuivat herkästi. Hiusvärien vahvat kemikaalit ja haitat ympäristölle alkoivat tuntumaan häiritsevitä, joten päätin luopua värjäämisestä. Ruma tyvikasvuvaihe hoidettiin raidoituksella ja nyt hiuksiani ei ole värjätty eikä raidoitettu yli kymmeneen vuoteen. Oma väri on kiva tummanruskea, joihin on ilmaantunut joitakin harmaita hiuksia. Hiukseni ovat paremmassa kunnossa ja pidemmät kuin koskaan värjäyskierteen aikana.

Dressylady

Mäkin oon ollut värjäämättä hiuksia about saman ajan kuin sinä! :) Ja myöskin siitä syystä, että aloin saada lieviä allergisia reaktioita siitä, ihan kampaajallakin värjätessä. Hiukan harmittaa, etten ehkä koskaan enää uskalla värjätä hiuksia synteettisillä väreillä, mutta toisaalta musta on aika käsittämätöntä että sellaisia aika voimakkaitakin myrkkyjä ylipäätään laitetaan päänahkaan.. Muutenkin kiva että hiukset pysyvät paremmasaa kunnossa ja helpompi pitää pitkinä. Mieluummin kokeilen joskus kasvivärejä. Ja mulla on aika samankaltainen luonnollinen hiusväri kuin sulla, vaaleanruskea punapigmentillä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Värjännyt viimeksi yli 10 vuotta sitten ja koko elämäni aikana vain pari vuotta säännöllisesti. Oma väri on ihan kiva ja vaihtelua tulee auringon myötä. :)
Joskus tulevaisuudessa sitten todennäköisesti harmaat pois ellei sitten sekin tunnu turhalta. Tällä hetkellä ainakin olen tyytyväinen, etten ole herkistynyt hiusväreille ja voin tarvittaessa värjätä. Mieluummin kuitenkin kasviväreillä mutten tiedä peittääkö ne harmaita.

Sippe (Ei varmistettu)

Olin melkein viisi vuotta värjäämättä hiuksiani, koska mikään väri ei pysynyt niissä. Nyt päätin kokeilla värjäämistä uudelleen, kun huomasin ensimmäiset harmaat. En ole vielä edes kolmeakymmentä ja aika hyvin erottuu keskiruskeasta tukasta harmaa... Suurin ihmetyksen aiheeni oli, että kampaamoväri pysyy nyt hiuksissani. Värjäsin juurikasvua kotona Four reasonsin hajusteettomalla värillä. Se ei pysynyt, mutta kampaamoväri on päässä edelleen :D Outoa. Kokeilin myös nelisen kertaa värjätä juurikasvuani Colour me organicin tummanruskealla värillä. Ei tarttunut, ei vaikka annoin vaikuttaa yön yli. Hirveä pettymys, koska kaavailin kasviväreihin siirtymistä.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.