2,5 vuotta värjäämättä hiuksia

img_0116.jpg

2,5 vuotta sitten maaliskuussa näytin tältä.

annavihervaarasta.jpg

Viime kesänä tältä. Väri on haalistunut ja latvat oranssit. Omaa väriä on ehtinyt kasvaa puolentoista vuoden verran.

IMG_4211.PNG

Nyt näytän tältä. Värjäsin hiukset viimeksi vuoden 2016 tammikuussa tai helmikuun alussa, jotain sellaista. Tänään hiuksissani on vihdoin oma väri, ja se näyttää aika erilaiselta kuin kuvittelin.

Lopetin hiusten värjäämisen, sillä hiusvärien kemikaalit alkoivat epäilyttää sekä itseni että ympäristön kannalta. Olen kerran saanut lievähkön reaktion synteettisestä hiusväristä, ja se oli pelottavaa. Hiuspohjaani kirveli kamalasti koko värjäyksen ajan, ja pelkäsin, että hiukset tippuvat päästä. Mitään sen enempää ei onneksi tapahtunut, mutta siitä lähtien olen suhtautunut epäilevästi hiusväreihin.

Viimein päätin lopettaa värjäyksen kokonaan. Se johtui osin hiusvärien kemikaaleista, osin siitä, että tummaksi värjätty hius alkoi näyttää mielestäni päässäni liian tehdyltä ja kolmanneksi siitä, että halusin yksinkertaisesti nähdä, minkä väriset hiukset minulla oikeasti on. 

Olen aina ollut aika tumma ja kuvittelin, että hiukseni ovat tummanruskeat, mutta vähän tylsää sävyä. Jaa. Ei ihme, että tuo ylimmän kuvan väri näytti päässäni liian voimakkaalta. En olekaan tummanruskea, vaan keski- tai ehkä vaaleanruskea. Lisäksi hiuksissani on punapigmenttiä. Olin aina kuvitellut, että oransseiksi muuttuvat latvani johtuvat haalistuvasta hiusväristä, mutta se ei taidakaan olla koko totuus. Aurinko vaaleantaa hiuksiani kesäisin aika paljon ja tuntuu, että se saa latvojen punaisuuden esiin. 

Aina välillä oma väri tuntuu tylsältä, ja haikailen hetken väripurkin perään. Suurimman osan ajasta olen kuitenkin tosi tyytyväinen hiuksiini. Ei ikinä pidä sanoa ettei ikinä, mutta juuri nyt aion ainakin pysyä omissa väreissäni. Ihanaa olisi, jos tukka aikanaan harmaantuisi nätisti. Sekin voisi olla aika viehättävää.

Värjäättekö te hiuksia?

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit (9)
  1. Olin melkein viisi vuotta värjäämättä hiuksiani, koska mikään väri ei pysynyt niissä. Nyt päätin kokeilla värjäämistä uudelleen, kun huomasin ensimmäiset harmaat. En ole vielä edes kolmeakymmentä ja aika hyvin erottuu keskiruskeasta tukasta harmaa… Suurin ihmetyksen aiheeni oli, että kampaamoväri pysyy nyt hiuksissani. Värjäsin juurikasvua kotona Four reasonsin hajusteettomalla värillä. Se ei pysynyt, mutta kampaamoväri on päässä edelleen 😀 Outoa. Kokeilin myös nelisen kertaa värjätä juurikasvuani Colour me organicin tummanruskealla värillä. Ei tarttunut, ei vaikka annoin vaikuttaa yön yli. Hirveä pettymys, koska kaavailin kasviväreihin siirtymistä.

  2. Värjännyt viimeksi yli 10 vuotta sitten ja koko elämäni aikana vain pari vuotta säännöllisesti. Oma väri on ihan kiva ja vaihtelua tulee auringon myötä. 🙂
    Joskus tulevaisuudessa sitten todennäköisesti harmaat pois ellei sitten sekin tunnu turhalta. Tällä hetkellä ainakin olen tyytyväinen, etten ole herkistynyt hiusväreille ja voin tarvittaessa värjätä. Mieluummin kuitenkin kasviväreillä mutten tiedä peittääkö ne harmaita.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *