7 vuoden kriisi

IMG_4404.png

Monta vuotta Flow oli minulle vähän taianomainen hetki. Se merkitsi kesän loppua ja sykähdytti. Tänä vuonna se ei tuntunut miltään. 

Oli siellä ihan hauskaa, mutta se ei enää osunut sydämeen. Jokin on muuttunut, en kuulu enää tänne, ajattelin. Voi olla, että minun ja Flow’n tarina päättyi tähän vuoteen, uskon niin. Tosin saatan olla vuoden päästä eri mieltä, joten en vanno mitään. Joka tapauksessa nämä pari päivää vahvistivat sitä fiilistä, jota olen kantanut mukanani jo jonkin aikaa. Jokin on muuttumassa, eikä se tapahdu kivuttomasti. Eivät ne isot muutokset kai koskaan. 

Vaihdoin ammattia lähes päivälleen seitsemän vuotta sitten. Kolmisen vuotta myöhemmin, jälleen seitsemän vuoden kohdalla, silloinen parisuhteeni alkoi tuntua ontolta ja päättyi. Noina aikoina moni sanoi: muutokset sopivat sulle, selviät niistä niin hyvin. Harva tiesi, kuinka monta yötä valvoin, kuinka usein itkin kyyneleeni loppuun, miten paljon pelkäsin. Siksi sanon, että muutokset eivät useinkaan tapahdu kivuttomasti. Vanhasta luopuminen on aina jollain tavalla raskasta, vaikka se on myös vapauttavaa. 

Tunnen olevani tällä hetkellä jälleen portilla, muutoksen edessä. Se on osin konkreettinen, mutta erityisesti henkinen. On asioita, jotka ennen olivat tärkeitä ja saivat sydämeni lyömään nopeammin, mutta tuntuvat nyt tunkkaisilta. Kuten vaikka Flow, se mitä se edusti minulle ja se, millainen ehkä muutama vuosi sitten olin. 

Vaikka usein tuntuu, että mikään ei muutu, eikä elämä mene eteenpäin, niin kun katsoo taakseen, huomaa: kaikki on muuttunut. Oudosti asiat kietoutuvat yhteen. Kun ihminen vähitellen kypsyy ja kasvaa, ympäristö alkaa muuttua. Työ, ihmiset, elämä. Lopulta jäljelle jäävät vain ne oikeat, kunnes kohdalle tulee seuraava portti. Seitsemän vuoden päästä, ehkä.

Pahoittelen, että olen vähän kryptinen. Kerron pian, mikä on muuttumassa konkreettisesti. Pääni sisältöä en osaa kovin tarkkaan selittää. Lähinnä olen kai kyllästynyt pinnallisuuteen ja ihmisiin, jotka eivät arvosta minua. Olen päättänyt opetella itse arvostamaan itseäni enemmän, ottaa elämän omiin käsiini ja luottaa:

se kantaa

 

PS Pinnallisuudella en sitten tarkoita, että asukuvat ja kosmetiikkapostaukset loppuvat. Ne ovat elämän karkkia. Pinnallisuus on sitä, että vain ulkoinen merkitsee. 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit (9)
  1. She is very nice and sweet, I like it very much

  2. Jotenki näkisin sinut sympaattisen lappalaisukon emäntänä jossain pohjoisessa. Olet liian aito ja herttainen kehäkolmosen sisäpuolelle. Tämmöinen ajatus tuli mieleen kun luin blogiasi (enkä ole itse lappalaisukko :D)

    1. 😀 Ihana olet! En ole ihan varma, allekirjoittaisivatko kaikki tuota herttaisuuttani, mutta kiitos! Ihanaa syksyä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *