Lähimatkailua: Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Kävimme päiväretkellä ja lounaalla Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa, joka sijaitsee Helsingin Kumpulassa puutaloidyllin vieressä. Puutarhassa on kiva kahvila, josta saa keittolounasta, piirakoita ja ihan parhaita vegaanisia korvapuusteja. 

En ole lähdössä nyt kesällä mihinkään kauemmas reissuun, mutta sen sijaan aion kunnostautua lähimatkailussa. Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla on vaikka millä mitalla kivoja retkikohteita, joihin voi hurauttaa pyörällä tai julkisilla.

Loma ei ole oikeastaan vielä alkanut, mutta otin pienen varaslähdön. Kävimme kaverini kanssa lounaalla ja kävelyllä Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa, missä en ollut vieraillut koskaan ennen. Aivan hurmaava paikka, josta löytyy kasvien lisäksi sympaattinen kahvila terasseineen.

Kahvilasta saa tosiaan keittolounasta, erilaisia piirakoita (söin savulohta, mutta vegaanisia vaihtoehtoja oli myös tarjolla) ja ihanan näköisiä leivonnaisia. Söimme vegaaniset korvapuustit, jotka olivat ihan mielettömät. Rasvaa ei ainakaan ollut säästelty!

Onko jokin retkikohde, jota suosittelisit? Vinkkaa kommentteihin.

Aurinkoisia päiviä! <3

Lue myös:

Päivä Tallinnassa

Jooga- ja surffiloma Portugalissa

Miten matkustaa vastuullisesti?

Joskus on mentävä kauas nähdäkseen itsensä

Odottamattomista asioista

Kohti seikkailuja

Vinkkejä yksinmatkustajalle

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit (1)
  1. Hei Anna!

    Oooo, Kumpulan kasvitieteellinen puutarha on hieno paikka. Kävitkö tsekkaamassa myös geologiset kokoelmat siellä? Tuomarinkylän kartano ja sen ympäristö voisi olla kiva kohde kesäpäivän reissullesi. Se ei ole stadin tunnetuimpia ulkoilualueita. Kartanon eteläpuolella on Lystikukkulan metsä (Metsolan koululta katsottuna kartanolle johtavan tien oikealla puolella), jonka valtavat lehtikuuset ovat näkemisen arvoisia. Kartanolta voi myös kävellä Vantaanjoen rantatietä pitkin kohti Haltialaa, josta löytää maatilan lampaineen, Niskalan puulajipuiston ja Haltialan aarnimetsän 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *