Aarre löytyy helpommin, jos apuna on kartta

Kartat ovat aika hyödyllinen juttu, niiden avulla löytää helpommin sen, mitä etsii ja joskus myös kiinnittää huomiota johonkin, jota ei tiennyt kaipaavansa.

Koska uusi vuosi on minulle aina myös uusien alkujen aikaa (pienten, isojen, ihan hitusenomaisen kurssinkorjaamisen, vuodesta riippuen), tein aarrekartan. Tai oikeammin olen tekemässä sitä. Ajattelin nimittäin antaa kartalle aikaa muotoutua, ihan vain, jotta siitä tulisi mahdollisimman hyvä opas.

Minä en tee tätä karttaa, vaan annan sen syntyä itse. Selailen vanhoja lehtiä ja leikkaan niistä irti kaikki ne kuvat, jotka oikeasti inspiroivat minua. En siis etsi esimerkiksi täydellisen talon kuvaa, vaan nappaan talteen kaikki ne talot, jotka näyttävät mielestäni kauniilta ja kodinomaisilta. Parin päivän kuluttua käyn kuvat läpi, ja jos jokin niistä ei enää herätä minussa ihastusta, heitän sen menemään. Näin toivon pääseväni lähemmäs sitä, mitä oikeasti etsin.

Kovasti värikkäältä näyttää. Raikkaalta ja hmmm, maalaiselta. On lampaita, aaseja ja kissa. Katteja meinasin valita jo vinon pinon, mutta päätin, että yksi saa riittää. On siellä safarijeeppikin ja valloittamaton vuori. Ja Buddha. Sekä aika monta talovanhusta.

Palaan tähän aarrekarttaprojektiin varmasti vielä, mutta nyt kysyn teiltä: teettekö te aarrekarttoja? Entä mitä niistä löytyy?

 

Kommentit

Anna Vihervaarasta

Sinun aarrekartassasi on selvästi paljon voimaa.:) Pitää käydä lukemassa!

Ihanaa iltaa!

Saranda
Tyhjä ajatus

Teen aarrekarttoja aivan liian harvoin, mutta tää sun kirjoitus inspas just tehdä uuden. :) Ihana!

Anna Vihervaarasta

Moikka! Huippua, jos inspiroiduit!:) Aarrekartat on aika veikeä juttu, ainakin ne muistuttavat siitä, mitä elämäänsä toivoo.

AKK (Ei varmistettu) http://sohvannurkassa.blogspot.com/

Muutaman aarrekartan olen tehnyt ja parhaillaan kokoan sellaista jatkuvampaa elämän aarrekarttaa Pinterestiin. Tammikuun tehtävälistalla kyllä lukee lehtipinojen pienentäminen, joten siinä sivussa takuulla leikkaan talteen pinon kuvia. Saa sitten nähdä, päätyvätkö ne kartaksi vai vain laatikkoon jemmaan.

On jännä, miten silmä poimii aina tietynlaisia kuvia. Minullakin on paljon vanhoja taloja ja maalaismeininkiä, ehkä siksi, että olen maalta kotoisin ja haikailen maalle takaisin. On myös paljon villasukkia ja kahvikuppeja, merkkejä hetkeen pysähtymisestä.

Anna Vihervaarasta

Ihan unohdin koko Pinterestin! Se on kyllä ihan mahtava aarrekarttakokoelma.:)

Itse en edes ole maalta päinkään, mutta jotenkin ajatus vanhasta puutalosta ja maalaismaisemasta on kiehtonut minua jo kauan. Saas nähdä, tuleeko siitä totta, mutta siihen suuntaan aarrekartta ainakin näyttäisi ohjaavan.

 

AKK (Ei varmistettu) http://sohvannurkassa.blogspot.com/

Pidän peukut pystyssä, että elämä vie aarrekartan näyttämään suuntaan!

Jeba
Tuuliajolla

No periaatteessa joo.. leikekirjahan juuri näistä samoista asioista voi olla aarrekartta! ;) mitä mä just harrastan. Ja sitte tietty vaikka se inspiraatiokirja - siinähän vasta on mielen ja ajatuksien oma aarrekartta. :)

Anna Vihervaarasta

Omasta mielestäni aarrekartta voi olla vaikka missä muodossa: sähköisenä Pinterestissä, leikekirjana tai vaikka muistiinkirjoitettuna unelmana. Tärkeintä on, että se on tehty jonnekin.:)

 

Thilda (Ei varmistettu) http://thildan.blogspot.fi/

Mahtavaa! Kyllä, olen tehnyt kartan noin 13-14 vuotta sitten ja huomasin kolmisen vuotta sitten että lähes kaikki (yhtä kohtaa lukuunottamatta) oli toteutunut! Eli aikaa annoin kartalle suurpiirteisellä kädellä :)
Sitten tein uuden kartan, mutta en ole siihen aivan täysin tyytyväinen. -hmmm tuumaan tässä juurikin että sen kantava ajatus -ystävyys- on kylläkin toteutunut yllättävältä taholta, voimakkaasti ja jopa moninkertaisesti! Mutta aion silti tänä keväänä tehdä uuden. Mielestäni edellinen kartta ei sisältänyt tarpeeksi isoja asioita vaan liikaa pientä säätöä. Se ei tunnu nyt riittävältä elämänsuunnalta. Uusi siis muhii jo mielessä.
Uskon siihen että mielessään voi aina toivoa - ja kummallista kyllä toiveet pakkaa toteutua! Hyvää aarrejahtia! ;)

Anna Vihervaarasta

Ihanaa, että aarrejahtisi on tuottanut tulosta!:) Toiveillahan on tapana toteutua, pitää vain osata haaveilla oikeista asioista. Ja juuri siinä uskon, että kartasta on apua.

Suloista iltaa!

 

jotainsinistä (Ei varmistettu) http://jotainsinista.blogspot.fi

Joo palaa karttoihin vielä! Tää näyttää tosi hyvältä. Ihanan paljon kuvia! Eikö olekin voimauttavaa ja ajatuksia selkeyttävää puuhaa? Mulla on tosiaan kaksi karttaa nyt tehtynä tälle (alku)vuodelle. Toisessa on luovempia ja nättejä juttuja ja toisessa enemmän hyvinvointia. Tulee kyllä tosi hyvä fiilis niistä! Tästä(kin) aiheesta voisin höpötellä vaikka kuinka ;)

Ihanaa iltaa! Mä vääntäydyn pois koneelta, koska sain jo eilen niskani ja pääni niin kipeäksi, kun jouduin kökkimään töissä koneella huonossa asennossa, auts. Palaan pian kuitenkin...

Anna Vihervaarasta

Juu, palaan! Oon nyt tehnyt tätä projektia ihan pikkuhiljaa ja leikellyt tyyliin yhden lehden illassa. On tosi voimaannuttavaa. Ja huomaan, että mulla on lähinnä sisustusjutut nyt mielessä.;) Mutta olisi hyvä, jos silläkin saralla ajatukset vähän selkeytyisivät enkä haluaisi joka toinen päivä valkoista ja joka toinen väriä.:D

Ihanaa päivää! Toivottavasti sunkin kartat ilmestyy blogin puolelle jossain vaiheessa.:)

PS Meidän seinä on nyt maalattu ja valkoisissa on todellakin eroa! Uusi maali on sellainen lämmin, ehkä hieman kermanvalkoinen, ja nyt vasta huomaan, miten harmaa se tapetin alta paljastunut maali oli!

Anna Sofia (Ei varmistettu) http://onnikantuomat.blogspot.fi/

Ihania kuvia, ihania aarteita.

Siellä ne vain odottavat löytäjäänsä... :) <3

Anna Vihervaarasta

Aarrekartat ovat siitä kivoja, että ne vievät ihanien juttujen luo.:)

Suloista sunnuntaita Anna Sofia! <3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.