Aika ja taika

Lehdet ovat katoamassa, ne sanovat hyvästit kesälle. Nyt puhaltavat viileät tuulet, päivät lyhenevät, puut riisuvat vaatteitaan. Aika kului, muutti maailmaa.

Aika on omituinen ystävä. Se parantaa melkein mitä vain, muovaa meitä, tuo asioita elämäämme ja vie toisia pois.

On ihmisiä, jotka olivat joskus äärettömän tärkeitä ja nyt muukalaisia. On ihmisiä, jotka olivat vain lyhyt hetki sitten muukalaisia, mutta nyt osa elämäämme. On ihmisiä, jotka kuuluvat elämäämme nyt, mutta joista tulee muukalaisia. Ja lopuksi on ihmisiä, joita emme vielä ole tavanneet, mutta joista tulee tärkeitä. 

Me olemme kaikki vieraita tavatessamme. Jännittävä ajatus.

Sillä elämä on jännittävää. Siinä on taikaa. Se on toinen asia, jota nyt mietin. Taas, tiedän. Mutta taika on tärkeää.

Sillä mitä meillä olisi ilman taikaa, ilman runoutta, ilman kauneutta, ilman rakkautta? Mitä me olisimme ilman niitä, jos jäljelle jätettäisiin vain järki, arki ja logiikka? Aika ankeita, veikkaan.

Maailma on mystinen, salaperäinen ja taianomainen. Usko se, niin se on totta. Taikakin on asenneasia. Kun sitä kuljettaa aina hieman mukanaan, sisällään, sielussaan, tähtipölyä tulee pian vastaan vähän joka puolella. Niitä pieniä kauniita hetkiä, vähän omituisia yhteensattumia, parhaita ihmisiä. Asioita, joiden merkitys voi mennä ohi, jos vain painelee eteenpäin kiireisenä tavoitteet mielessään.

”You will find poetry nowhere unless you bring some of it with you.”

Kommenttiboksissa oli Martha Grahamin valloittava ajatus:

”Keep your channel open. There is a vitality, a life force, a quickening that is translated through you into action, and there is only one of you in all time. This expression is unique, and if you block it, it will never exist through any other medium; and be lost.”

Meitä jokaista on vain yksi, olemme ainutlaatuisia. Meissä on voimaa, kauneutta, luovuutta. Ja jos sen, äänensä, sulkee sisälleen, se katoaa. Sillä kenessäkään muussa ei koskaan voi olla sitä aivan samanlaisena. Meillä on mahdollisuus luoda ympärillemme jotain, jota kukaan muu ei voi luoda. Me jokainen elämme ainutkertaisessa maailmassa, kukaan ei voi nähdä tai kokea sitä samoin.

Päätetään nähdä se kauniina, uskotaan taikaan ja tuodaan runous mukanamme, jooko?

Puss.

  

Lihavoitu lainaus Joseph Joubert

Kommentit

Gigi
Olipahan taas..

Ihania sanoja<3 Suuri osa ihmisitä kulkee kokovartalopaketissa ja naama mutrulla ilman taian hippustakaan. Toivotaan, että ne paketoidut tyypit sattuisi vaikka tänne ja lukisi saman kuin minä äsken:)

Anna Vihervaarasta

Toivotaan!<3

Paljon taikaa sulle.

minttumari

Tykkään! :)

Kao Kao

Joo, mä kaivan hippusen taikuutta taas taskuuni :) 

Ihana olet!

Anna Vihervaarasta

Niin säkin!❤️

EllaE
Ella Elers

Joojoojoooooo mä meinaan nyt sairasteluputken ja pimeyden ja kaamoksen keskellä välillä kadottaa sen taian, mutta tiijän että kyllä se siellä on ja odottelee vaan löytämistään :)

Kiitos että kirjoittelet niin kauniisti <3

Anna Vihervaarasta

Mä tiedän tunteen. Se taika on kovin helppo kadottaa hetkeksi. Mutta sitten vain sitkeästi etsii kaikkea kaunista, niin kas: se tulee takaisin.:)

Ihanaa viikonloppua kaunokainen!

EllaE
Ella Elers

Kiitos samoin sulle! :)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.