Ajatuksia ja herkkusienirisottoa

Nukuin toissayönä 11 tuntia, blogikommentit ovat vastaamatta (anteeksi!) ja en voi enää parhaallakaan tahdolla kutsua itseäni joogiksi, aika ei vain juuri nyt riitä. Tai eihän se ole kiinni ajasta, vaan priorisoinnista, kuten Leonardo DiCaprio sanoo eräässä Pinterest-viisaudessa (en ota vastuuta siitä, onko Leo oikeasti sanonut näin). Ja näinhän se on: aikaa löytyy sille, mitä pitää tärkeänä. Just nyt jooga ei valitettavasti sitä elämässäni ole. 

Töitä on jäljellä 10 päivää. Sain starttirahan! En edelleenkään ole päättänyt, ottaisinko kirjanpitäjän vai laskutuspalvelun. Jälkimmäinen on kalliimpi, mutta kirjanpitäjä tarkoittaa, että joudun itse hoitamaan veroasiat. Niin ja sitten on yel-vakuutus. Jippii. En ole maailman paras hoitamaan tätä byrokratiaa, tai ainakin lykkään sitä viimeiseen asti. 

Tuntuu, että pitäisi saada maailma valmiiksi kahdessa viikossa. Sen jälkeisestä elämästä en sitten tiedäkään kauheasti. Olen suunnitellut joogaavani ja aloittavani jälleen juoksemisen, kirjoittavani kaikkea mielenkiintoista ja juovani pelkästään hyvää kahvia. Mutta sitä ennen on tosiaan vähän tehtävää.

Kiitos kaikille edellisen postauksen hiusväriä Instassa kommentoineille. Teitä on paljon ja olette puhuneet! Kupari tulee. Varasin ajan kasvivärjäykseen. Näette tuloksen sitten.

Nyt lähden koirien kanssa ulos ja sitten syön tätä risottoa, jonka tein eilen. Ihanaa sunnuntaita, murmelit! Tässä vielä ohje:

 

Vegaaninen herkkusienirisotto (3 annosta)

4 valkosipulin kynttä

1 sipuli

3 dl risottoriisiä

oliiviöljyä

kasvislientä (ehkä noin litra tai vähän vähemmän, olen melko suurpiirteinen näissä)

1 dl valkoviiniä

1 dl kaurakermaa

tuoretta timjamia

mustapippuria

herkkusieniä

 

Silppua sipulit. Kuullota niitä runsaassa oliiviöljyssä kattilassa. Lisää riisi. Ala lisätä nestettä desi kerrallaan vähitellen niin, että annat sen aina imeytyä riisiin ennen kuin lisäät sitä. Aloita kasvisliemestä ja lisää loppuvaiheessa viini ja kerma. Viipaloi ja paista herkkusienet samalla, kun riisi valmistuu. Lisää lopuksi joukkoon sienet, timjamia ja mustapippuria. 

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.