And then my soul saw you

kuva-132.jpg

Olen jo kauan ajatellut, että maailmassa on ihmisiä, joiden seurassa olemme vähän enemmän. Ihmisiä, joiden kanssa voimme elää täysillä koko sillä voimalla ja tunteella, joka sisällämme on. Ihmisiä, joiden seurassa olemme enemmän elossa.

Ja jos on koskaan ajatellut elävänsä vain puoliksi, ymmärtää, kuinka tärkeää se on.

kuva-131.jpg

Ystäväni sanoi kerran parin viinilasillisen jälkeen jotain hirveän viisasta, jota jäin miettimään. Jotenkin näin se meni (ne viinilasilliset….): ”Jos tahtoo ihmissuhteita, jotka tuntuvat, on uskallettava tuntea. Muuten päätyy turvalliseen suhteeseen – eikä sellaiseen kannata päätyä.”

Turvallinen ei tässä yhteydessä ole minkäänlainen synonyymi vakaudelle, varmuudelle tai sitoutumiselle. Se ei ole synonyymi söpöille puutaloille, farmariautoille tai sille vähän tylsälle arjelle, jota me kaikki välillä koemme, oli suhde sitten miten intohimoinen tahansa. Turvallisella tarkoitan – ja ystäväni tarkoitti – ettei tunne niin vahvasti kuin voisi tuntea. Silloinhan on melkoisen turvassa.

Seuraan Pinterestissä amerikkalaista kirjoittajaa, Victoria Ericksonia. Victoria on myös hyvinvointivalmentaja, esteetikko, joogaopettaja ja idealisti. Lisäksi hänellä on ylivertaisen ihania ajatuksia: 

”Soulmates aren’t the ones who make you happiest, no. They are instead the ones who make you feel the most. Burning edges and scars and stars. Old pains and pangs, captivation and beauty. Strain and shadows and worry and yearning. Sweetness and madness and dreamlike surrender. They hurl you into the abyss. They taste like hope.”

Sielunkumppanit saavat meidät tuntemaan eniten. He maistuvat toivolta.

kuva-130.jpg

Ajattelen, että ne ihmiset, joiden kanssa olemme voimakkaimmin elossa ja jotka tekevät meistä kauniita, parhaita, rohkeita, varmoja – he ovat sielunkumppaneitamme. Miehiä, naisia, rakastettuja, ystäviä. Sielunkumppaneita voi olla monenlaisia ja monta. 

Joidenkin seurassa ihan kaikki tuntuu mahdolliselta, maailma salaperäiseltä ja jännittävältä. Värit näyttävät voimakkaammilta, valo kauniimmalta. Niiden ihmisten kanssa on helppo uskoa, että pystyy tekemään elämästään sellaisen kuin haluaa: pystyy mihin vain. 

Toisenlaisia parhaita ihmisiä ovat ne, jotka saavat meidät nauramaan. Yksi parhaista ihmistyypeistä, väitän. Kuinka moni on joskus nauranut jonkun seurassa, vaikkei olisi yhtään huvittanut? Hyvä tyyppi, se naurattaja. 

Ja sitten ovat ihmiset, jotka vain ymmärtävät. Kelluvat sillä samalla aallolla, jolla itsekin surffailee. Ihmiset, jotka ovat virittyneet kanssamme samalle taajuudelle, tavallaan.

Tarvitsemme ihmisiä, joiden kanssa olemme villejä ja rohkeita, ihmisiä joiden seurassa tunnemme rakkautta ja saamme sitä, ihmisiä jotka näkevät syvälle sisimpäämme. Vapaita sieluja, me ja he, jotka lentävät yhdessä korkeuksissa. Täysin elossa.

And then my soul saw you and it kind of went, ”Oh, there you are. I’ve been looking for you.”

Kommentit (18)
 1. Aivan ihana kirjoitus, osuit naulan kantaan ja sanallistit sen mitä olen paljon pohtinut.

  Ihanaa elokuuta! <3

  1. Eikö ole ihanaa, että maailmassa on niin hurmaavia ihmisiä? Niitä, jotka ovat vain niin oikeita meille. Ja jokainen on täydellinen jollekin. Se on kaunis ajatus.

   Suloista elokuuta sinullekin, kaimaseni. <3

 2. Ihanasti kirjoitettu. ♡ olen täysin samaa mieltä! Ihanaa päivää! ♡

  1. Kiitos kaunokainen. <3

   Ihanaa iltaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *